Eladjam a lakásomat a fiam kedvéért?
Családi házban élünk férjemmel és fiammal. A ház a páromé, szüleitől örökölte. Ezen kívül van a páromnak egy 90m2-es saját lakása és nekem is egy saját 1,5 szobás lakásom. Mindkettő ki van adva albérletbe.
Fiam és a barátnője szeretnének összeköltözni, mi természetesen felajánlottuk, hogy az egyik lakást szabaddá tesszük és költözzenek nyugodtan be, legalább önállósodnak és együtt lakva jobban megismerik egymást.
Nagyon örültek neki, aztán pár nap múlva felvetette a fiam, hogy mi lenne, ha eladnánk mindkettő lakást és vennénk belőle neki egy nagyobbat.
Én ezt nem szeretném, ugyanis a férjemmel nem mindig volt felhőtlen a házasságunk, majdnem el is váltunk, most egész jól megvagyunk, de bennem van a félsz. Ha mégis szétmennénk, nekem csak ez a kis lakás van, csak oda tudnék menni. A fiamék pedig még fiatalok 21 és 23 évesek, úgy gondolom egyenlőre elégedjenek meg ennyivel, próbáljanak megállni a saját lábukon. Ha később komolyra fordul a dolog és gyerek is lesz támogatnánk őket ha szükségük van rá és akkor vissza térnénk a ház dologra is, szerintem kettőjüknek bőven elég akármelyik lakás.
Önzőnek gondoltok? Ti mit tennétek?
el ne add. komolyan, ezek után én azt is meggondolnám,hogy kapjanak -e valamit.
neked semmid nincsen azon a házon kívül.amiben most élsz a párodé. válás esetén meg mehetsz az utcára?
mindenképp tartsd meg a lakásod.
én segíteném őket az elején inkább anyagilag.vagy háztartási eszközökkel..bármi
de hogy eladd az egészet ..hát komolyan ilyet kérni..
és ezt úgy mondom,hogy én kaptam a családtól saját lakást. de soha nem kértem,követelőztem, maguktól adták. és nagyon hálás voltam/vagyok érte. lesült volna a bőr a pofámról,ha ilyet kérek anyukámtól,hogy adja el az egyetlen lakását+ a férje is,hogy nekem legyen hol lakni..
mondom, ha lakásban nem tudsz nekik segíteni,akkor segíts az elején anyagilag. de ha mindketten dolgoznak, akkor nem hiszem,hogy ne tudnának fent tartani egy albérletet. főleg ha kicsit segítetek,akkor biztos menni fog.
vagy ha a lakásod odaadod nekik HASZNÁLATRA az is jó. ha nem tetszik nekik akkor így jártak.
tényleg felelőtlenség lenne eladnod az egészet.
én úgy kaptam lakást a családtól,hogy kis koromtól kezdve tettek félre rá. és a szüleimnek ugyanúgy megmaradt a saját házuk, nem az ő kontójukra kaptam,olyat el se fogadtam volna
amúgy én sem értem,hogy egy fiatal párnak miért kicsi még a 2 szobás lakás is?
szerintem így 21,23 évesen tökéletes,ha beköltöznek egy 1 szobás lakásba/garzonba. felesleges 2 vagy annál több szoba. vagy talán külön hálóban alszanak majd? más különben nem értem
én próbálnám vele megértetni,hogy ha jót akar magának,akkor költözzön be a kisebbe. és amit albérleti díjra szánna,azt tegye be magának lakástakarék számlára. pár éven belül el tud vele indulni, lesz elég önerője.
és szándékosan egyes számban beszéltem. nem tudom mennyire komoly a kapcsolat, de amíg csak barát-barátnő szinten vannak , én nem nyitnék közös számlát és arra raknék félre,hanem a sajátomra.
a csaj is megcsinálhatja ezt,hogy havi x összeget leköt magának.
ha pár év múlva is együtt vannak akkor összerakják majd amijük van és vesznek közösen lakást/házat.
így,hogy neked csak az az 1 ingatlanod van, nem várhatja el,hogy add el,hogy neki legyen.. tényleg gondolnod kell egy esetleges válásra. vagy éppen arra,hogy mire nyugdíjas leszel valószínű az állam szarni fog rád és magadnak kell megoldani. akkor majd jól jön az az ingatlan.. meg addig is,hogy ki tudod adni és hozza a pénzt.. hiba lenne eladni
Én azt nem értem miből akarnak fűteni egy 100+ négyzetméteres lakást. Legalább 40 a havi fűtésköltsége, mellé a magasabb közösköltség, a rengeteg villany a szobákba.. egy minimálbér rámehetne a rezsire. Plusz lakást venni mikor ilyen magasak az árak? Ha csak ketten laktok a nagy kertesházban és 60on felül vagytok, akkor inkább azt kellene eladni, amíg még sokat nyertek rajta, és beköltözni az egyik kisebbe. Az árából én elutaznék nyugdíjasként a férjemmel valami körútra, a nagyobbik részét megtartanám nehezebb időkre.
Másfélszobás lakás egy gyerekkel is megfelelő méretű. A fiad a szemtelen, gondolom rendesen el lett kényeztetve, ha havi 80ezer ftot nem értèkel(kb ennyiert adjátok ki gondolom pesten)
Még az is felmerült bennem, hogy talán távol van a munkahelyétől, és erre csak most jött rá.
Ezek után még a lakásomba sem engedném beköltözni! "Kicsit" durva, hogy még a gyerek követelőzik, örüljön, hogy kap egy lehetőséget!
/nem irigykedek, nekem is segített anyám a lakáshoz jutásban/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!