Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nyom ennyire apukám?

Miért nyom ennyire apukám?

Figyelt kérdés
Teljesen átlagos tanuló vagyok.Biosz-fizika fakton vagyok.Apukám meg van őrülve.Menj orvosira mem lesz belőled semmi jobb képességeid vannak ne add le.Pedig nem érdekel sem az orvosi sem a gyógyszerészeti.Elmondtam neki értelmesen hogy az ELTE biosz tanárt célzom meg.Az se egy utcaseprő szakma.Erre lenéz.Tudom hogy biztatni akar de az orvosiról 10 perc alatt kibuknék és ha mégsem tropára tanulám magam és nem élvezném amit csinálok.Hogy érveljek neki ha ennyire makacs?
2016. okt. 19. 18:42
 1/6 anonim ***** válasza:
63%
Sejogy ne érvelj. Mire egyetemre mész, nagykorú leszel, és nem lesz beleszólása, hova jelentkezel.
2016. okt. 19. 18:53
 2/6 anonim ***** válasza:
24%
neki mi a végzettsége?
2016. okt. 19. 19:26
 3/6 anonim ***** válasza:
18%

Állj elébe:

Apu, te miért csinálod azt, amit csinálsz?

Ha azt válaszolja hogy azért mert szeretem, akkor csak mosolyodj el.

Ha azt válaszolja, hogy azért mert jól keresek vele, kérdezd meg tőle, hogy attól boldog-e, vagy attól hogy egészséges, boldog párkapcsolatban van, és van gyereke/gyerekei.

Ha meg sohasem boldog, szard le kb. Egy boldogtalan ember ne osztogasson tanácsot senkinek se, még ha az apád, akkor se.

2016. okt. 19. 19:28
 4/6 anonim ***** válasza:
61%
A lepontozóknak csak gratulálok. Itt van valaki, aki tanárnak akar menni, ami a világon az egyik legszebb hivatás, mert minden ember jövője a mostani gyerekeken múlik, erre jöttök lepontozni. Megvan az érzelmi/szellemi intelligencia bennetek, vagy csak fújjátok ugyanazt a moslékot, amit otthon tanultatok? :) A kérdezőnek kitartást! Nagyon rossz az, ha az ember nem azt csinálja amit szeret, és én ezt azért mondom, mert szivesen vagyok a szakmámban.
2016. okt. 19. 19:40
 5/6 anonim ***** válasza:
45%

Miért akarja egyáltalán, hogy orvos legyél? Nem is akarsz az lenni, és tudtommal az orvosi fizetések sem olyan jók, úgyhogy ez számomra teljesen érthetetlen. A kérdésre válaszolva, szerintem először mindenképpen kérdezd meg tőle, hogy miért akarja, hogy orvos legyél, meglehet, hogy nem tud majd három értelmes okot sem összekaparni tizenöt perc alatt, ha pedig igen, akkor legalább tudsz majd mire építeni ellenérveket (pl. "ez a biosztanárra is igaz", "ez a szempont számomra nem fontos", stb.).

Ezen kívül felhozhatod még, hogy az orvosi szakma nem csak észtől függ, hanem vannak olyan emberek, akiknek egyszerűen csak nem való, mert nem bírják a vele járó stresszt, a vért, nem szeretnek betegek közelében lenni (nyilván nem minden fajta orvosra vonatkozik az összes szempont).

Amúgy gratulálok a (legalább két) ökörnek, aki lepontozta a második válaszolót, az apa foglalkozása igen is releváns a kérdéshez (pl. egészen más fénybe helyezi a dolgokat, ha az apa is orvos).

2016. okt. 19. 20:40
 6/6 anonim ***** válasza:
76%
én mióta valaki itt megkérdezte hogy ki milyen ételt szeret a legjobban és valaki lepontozta azt aki nem azt szereti amit ő, azóta már semmin se lepődőm meg:)))
2016. okt. 19. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!