Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gonosz vagyok, hogy nem tudom...

Gonosz vagyok, hogy nem tudom elfogadni apukám új barátnőjét? (többi lent)

Figyelt kérdés
Szóval a szüleim, már nagyon régen (kb. 2 éves voltam) elváltak, apukámnak azóta volt egy felesége, akitől nem rég vált el (nagyon örült neki az egész család, mert senki nem kedvelte). De azóta találkozott egy új nővel, aki meg mostanság vált el a férjétől. Ahogy összejöttek a nővel, rögtön oda is költözött apukámhoz és mindig igyekszik mellette lenni. Amikor együtt nyaraltunk volt, hogy apu inkább vele ment el külön programozni helyettünk. Mióta együtt vannak a szüleim nem tudnak leülni egy asztalhoz se kettesben, pedig előtte jól kijöttek, sőt majdnem összejöttek újra (aminek az egész család drukkolt), emiatt is érzem úgy, hogy ez a nő tönkre tette a családom, Anyukám is úgy érzi már egy ideje, mintha ez a nő apukámat ellene uszítaná, persze ezt nem tudjuk bizonyítani, de tény, hogy azóta minden megváltozott. Múltkor is találkoztunk volna hétvégén, de kiderült amikor apát felhívtam, hogy a nővel elment már a bátyámékhoz, a nővéremékhez (ők már családosak) most pedig épp a NŐ LÁNYÁNÁL vannak és így én (a saját lánya) már nem fértem bele. Vagy olyan is előfordul, hogy egy egész hétvégére elmegy a nőhöz vidékre és a színét se látjuk. Soha nem bántott engem ez a nő, alig ismerem de egyszerűen úgy érzem, hogy tönkretette a családom, nyilván ehhez apukám is kellett, de akkor is... Másrészről undorítónak találom ezt az egészet, hogy mindketten nemrég váltak el, aztán egyszer csak találkoznak (tök ismeretlenül), összejönnek és már együtt is laknak, mindenki mást leszarnak maguk körül. Egyébként egyáltalán nem fiatalokról van szó! A tesóim már elfogadták ezt a nőt, úgy tűnik a család is egyre jobban, arra hivatkozva, hogy jobb, mint az előző... de én nem tudom elfogadni.
2016. szept. 26. 15:34
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam, hogy 19 éves vagyok.
2016. szept. 26. 15:42
 2/24 anonim ***** válasza:
80%

Láthatóan szerelmesek. Te meg nagylány vagy.

A szüleidnek nem működött együtt, ha működött volna, nem váltak volna el. A töltött káposzta jó felmelegítve, egy kapcsolat nem biztos, hogy jó. Szóval ha édesanyád és édesapád nem jöttek össze ismét, abban nincs semmi meglepő.

Ha az én apám szerelmes és boldog lenne, én annak örülnék, nem hisztiznék, hogy a szerelme lányával is együtt töltenek időt. Ez ugyanis teljesen természetes, hogy őt is meg akarja ismerni. Az is természetes, hogy két ember, ha felnőttek, nem várnak évekig az összeköltözéssel. Minek? És az is természetes, hogy egy friss kapcsolatban sokat szeretnek kettesben lenni. Szerelmesek, turbékolnak.

A koroshoz képest gyerekes a hozzáállásod, hogy féltékeny vagy az apád nőjére. Inkább szerezz magadnak te is valami pasit, és akkor azzal leszel elfoglalva. 19 évesen már ideje.

2016. szept. 26. 15:53
 3/24 anonim ***** válasza:
81%
Ennyi idősen próbálj meg kicsit érettebben gondolkodni.A szüleid nyilván nem ok nélkül mentek külön - az előző asszonyt meg sajnálom, ha az egész család a kezdetektől azzal nyomasztotta, hogy a férje- apukád menjen vissza anyukádhoz. Nem lehet hogy emiatt a hozzáállás miatt mellőz téged apukád? Nem keseríted meg a napjait ezzel az állandó nehezteléssel? Adtál esélyt annak a nőnek? Ismered? Tudod milyen? Egy kisgyereknél , aki még nem tud belegondolni mások helyzetébe, megérteném azt a viselkedést, de te kicsit idős vagy már hozzá. Nem "undorító" hogy egy valószínűleg mindkettőjük részéről rossz kapcsolat\kapcsolatok után igazi társra vágynak. Hagyd élni apukádat.
2016. szept. 26. 15:54
 4/24 bollocks ***** válasza:
88%
Nem gonosz vagy, hanem elkényeztetett. Miért várod el felnőttként, hogy mindenkinek az élete körülötted forogjon?
2016. szept. 26. 16:01
 5/24 A kérdező kommentje:
Én hagyom élni, egy rossz szót se szóltam, egyáltalán nem mutattam, hogy neheztelek. Egyáltalán nem keserítem meg a napjait, mivel alig látjuk egymást (a tesóim se látják többet, ahogy bárki a családban). Azért tettem fel ezt a kérdést, mert kíváncsi voltam mások véleményére, hogy én gondolom-e vajon rosszul.
2016. szept. 26. 16:02
 6/24 anonim ***** válasza:
92%
Ha a tesóid elfogadták és a család is, akkor fogadd el te is, felnőtt vagy már, ne viselkedj ilyen gyerekesen.
2016. szept. 26. 16:04
 7/24 anonim ***** válasza:
88%

Az, hogy elfogadod-e ezt a nőt, az a te dolgod, apukád kapcsolatára semmilyen hatása nem kell, hogy legyen. Felnőtt emberek vagytok, mindenki éli a saját életét. Neked is a gyűlölködés helyett inkább csak simán apádra kéne hagyni a döntést az élete, a kapcsolatai fölött. Nyilván anyukáddal nem működött a kapcsolata, hiába drukkoltatok, ez nem így megy. Vagy vannak érzelmek vagy nincsenek. Nem ennek a nőnek a hibája, hogy nem jött össze a szüleidnek, szóval tényleg nem értem, hova ez az ellenérzés.

19 éves vagy, nem vagy már kisgyerek, mégis nagyon önzően, gyerekesen gondolkodsz. A nőnek is van gyereke, ő is megérdemli,hogy meglátogassák, gondolom máskor meg hozzád mennek. Ez ilyen. Nincs ebben semmi rossz, kicsit fel kéne nőnöd és örülnöd, hogy apukád ismét boldog valakivel.

2016. szept. 26. 16:04
 8/24 anonim ***** válasza:
51%

Azért nemtudom, csak szerintem görény dolog, hogy egy új p*na miatt a saját lányára kakil az ember?

Szerintem beszéld meg apukáddal, hogy úgy érzed már nem vagy neki olyan fontos, és több közös programot szeretnél. Nem veszíthetsz vele semmit!

2016. szept. 26. 16:08
 9/24 anonim ***** válasza:
89%

A szüleid 17(!) éve elváltak. Miért tette volna tönkre a családod?

Felnőtt ember vagy. A testvéreid és a család is elfogadta a barátnőt, tedd te is ezt. Nehogy már 19 évesen hétvégenként pátyolgatni kelljen téged.

Anyukádat te is meglátogathatod. Miért nem teszed? Hétvégén éppen ráérsz.

"NŐ LÁNYÁNÁL vannak"

Az a lány ugyanúgy a nő gyereke, mint te az apádé.

Inkább örülj neki, hogy apád talált egy normális nőt magának.

2016. szept. 26. 16:12
 10/24 anonim ***** válasza:
66%
Apukád még kiskorú? akkor jogosan aggódsz érte.
2016. szept. 26. 16:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!