Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gonosz vagyok, hogy nem tudom...

Gonosz vagyok, hogy nem tudom elfogadni apukám új barátnőjét? (többi lent)

Figyelt kérdés
Szóval a szüleim, már nagyon régen (kb. 2 éves voltam) elváltak, apukámnak azóta volt egy felesége, akitől nem rég vált el (nagyon örült neki az egész család, mert senki nem kedvelte). De azóta találkozott egy új nővel, aki meg mostanság vált el a férjétől. Ahogy összejöttek a nővel, rögtön oda is költözött apukámhoz és mindig igyekszik mellette lenni. Amikor együtt nyaraltunk volt, hogy apu inkább vele ment el külön programozni helyettünk. Mióta együtt vannak a szüleim nem tudnak leülni egy asztalhoz se kettesben, pedig előtte jól kijöttek, sőt majdnem összejöttek újra (aminek az egész család drukkolt), emiatt is érzem úgy, hogy ez a nő tönkre tette a családom, Anyukám is úgy érzi már egy ideje, mintha ez a nő apukámat ellene uszítaná, persze ezt nem tudjuk bizonyítani, de tény, hogy azóta minden megváltozott. Múltkor is találkoztunk volna hétvégén, de kiderült amikor apát felhívtam, hogy a nővel elment már a bátyámékhoz, a nővéremékhez (ők már családosak) most pedig épp a NŐ LÁNYÁNÁL vannak és így én (a saját lánya) már nem fértem bele. Vagy olyan is előfordul, hogy egy egész hétvégére elmegy a nőhöz vidékre és a színét se látjuk. Soha nem bántott engem ez a nő, alig ismerem de egyszerűen úgy érzem, hogy tönkretette a családom, nyilván ehhez apukám is kellett, de akkor is... Másrészről undorítónak találom ezt az egészet, hogy mindketten nemrég váltak el, aztán egyszer csak találkoznak (tök ismeretlenül), összejönnek és már együtt is laknak, mindenki mást leszarnak maguk körül. Egyébként egyáltalán nem fiatalokról van szó! A tesóim már elfogadták ezt a nőt, úgy tűnik a család is egyre jobban, arra hivatkozva, hogy jobb, mint az előző... de én nem tudom elfogadni.
2016. szept. 26. 15:34
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy gonosz, csak nagyon ráérsz, ha jól értem, akkor 17 éve nem tudod megemészteni, hogy a szüleid elváltak. Miért is az új élettárs tette tönkre a családot? Hol volt ő még 17 éve? Éld az életed!
2016. szept. 27. 11:49
 22/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Igen, nagyon régen elváltak, de jól kijöttek, sokat voltunk együtt családilag, de most már alig beszélnek, ezt én úgy élem meg mint egy 2. válást plusz nagyon rossz tapasztalataim vannak az előző feleségével és talán ezért is érzem így.
2016. szept. 27. 12:09
 23/24 anonim ***** válasza:

Jól kijöttek anyukáddal, sokat beszélgettek...

Rendben. Ez alapján gyanítható hogy mindketten intelligens emberek, és tudtak annak idején emberhez méltóan válni. Ez nagyon jó dolog.

DE onnantól -gyanítom- nem tekintettek egymásra társként.

Azt pedig nem lehet egyik féltől sem elvárni, hogy éljék le így az életüket. Apukádnak lett egy társa, akivel boldog, (majdnem) teljes értékű életet élhet.

Próbálj meg örülni apukád örömének, és elfogadni, hogy ez még mindig egy jó helyzet. Hiszen apukáddal tarthatod a kapcsolatot, mehetsz hozzá, stb. A leírásból nem az jön le hogy innentől Téged teljesen mellőz, elhanyagol.

Azt "sajnos" nem lehet elvárni hogy örökké otthon üljön és várja hogy betoppantok. A párkapcsolat ezzel jár. Örülnek egymásnak, elmennek együtt, gyerekek nélkül. Vagy a társa gyerekéhez miért ne mehetnének? Hidd el, ezzel nem Téged "csal meg", egyszerűen csak az élete velejárója.

Próbálj ezekbe belegondolni, és elfogadni. 19 éves nagy lány már el kell tudjon gondolkodni ezeken, átlátni a helyzetet.

Neked sem esne jól ha a kapcsolatod ellen szurkolna bárki.

2016. szept. 27. 13:40
 24/24 anonim ***** válasza:
Gonosz nem, csak gyerekes. Nem tehetsz az érzelmeidről, de szerintem sem a nő hibája, hogy apukád túltette magát anyukádon. Nekem inkább a család ellenszenves, hogy beleszólnak a szüleid szerelmi életébe.
2016. szept. 27. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!