Miért ilyen nehéz elfogadni, hogy a saját életemet szeretném élni?
Sajnos tudom, hogy nem én vagyok egyedül ilyen helyzetben, de most már szeretnék ebből vslahogy kitörni anélkül, hogy veszekedjünk vagy megromoljon a kapcsolatunk.
Tehát jelentkeztem az NKE-re bűnügyi nyomozószakra, valamint ha esetleg nem jött volna össze, mert elég reménytelennek láttam, jelentkeztem BME-re építészmérnöki karra. Számomra mindig is fontos volt, hogy jó jegyeket szerezzek. Nyelveket is szerettem tanulni és egy kéttannyelvű gimibe jártam valamint van angolból és németből is nyelvvizsgát. Angolból 2 éve tettem le, németből pedig tavaly nyáron. Most oroszul tanulok, mert végülis ez is egyfajta hobbi, másrésztől a hasznomra is válhat.
Felvettek a NKE-re, mire szüleim a nemtetszésüket fejezték ki. Bár most már kollégiumba mentem és nem kell azt hallgatnom, hogy "semmi értelme, választhattam volna valami mást" de ettől még szeretném ha megbékélnének ezzel. Már akkor is ez volt, amikor szembesítettem őket, hogy hova jelentkezem, de hogy őszinte legyek, azt hittem, hogy idővel abbahagyják vagy megunják. Kiskorom óta hangoztatom, hogy ez az, amit csinálni szeretnék és amúgy ezért nagyon sokat is tettem (amit ők is láthattak) és rossz, hogy nem akarják elfogadni a fent említett ok miatt.
Barátnőm viszont támogat, szóval ez számít nekem, de nem szeretném megrontani a régebbi jó kapcsolatunkat emiatt.
19/F
Aki nem sznob családból származik mint egy(orvos, jogász pl) ott abból van vita hogy a melós szülők nem tudnak érdemben segíteni a választásban egy pénztáros vagy burkolónak nincs rálátása ilyenekre.
Nálunk a család fele melós, én is az lettem, a rokonságban van kettő főiskolát végzett, abból egy nyomozó, lesz**ták nem támogatták, mára meg 3 gyereket nevel, 2010ben építkezett másodszorra mert az első ház csak ilyen legény ház volt, autóit cserélgeti mai napig a céges mellett..
Érdekes módon az egész rokonságban többre vitte egy maga, és lám elfogadták, mert rájöttek van benne pénz és biztos megélhetés.
A szüleim 6 éve vállalkozók. Nem tudom,hogy a múltban mennyit kerestek,de az biztos,hogy most a többszörösét.
Engem is ebbe nevelnek,élvezem,sokkal jobb és izgalmasabb így az élet,mint napi 8 órában orrvérzésig dolgozni körömnyi kis fillérért,ráadásul nem bizos,hogy szeretném azt az állást.
Szegények a nyagyszüleimtől még mindig megkapják legalább 3 havont a "Nagyon jó! De mikor lesz már rendes munkád?!"-ot.
Ne add fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!