Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja ezt apukám?

Miért csinálja ezt apukám?

Figyelt kérdés
Átlagosnak mondható családban élek van egy nővérem és egy húgom. Szüleim nem váltak el és semmi közeli tragédia nem történ. Apám folyton ilyeneket vág a fejemhez: " úgy sem viszed semmire sem az életben" meg: "hülye vagy fiam" és nem értem miért mondja nem vagyok neveletlen,persze kamaszként néha visszaszólok de utána bocsánatot szoktam kérni. Nem vagyok rossz tanuló,sportolok,nincs káros szenvedélyem. Egyik testvéremnek sem mondott soha ilyet. Nekem meg most már majdnem minden nap. Éd nem tudom mivel érdemeltem ki. Tippek mi lehet a baj? Esetleg tanácsok? Előre is köszönöm a válaszokat :) (17F)

2016. aug. 14. 18:02
 1/7 anonim válasza:
Esetleg miért nem kérdezel rá?
2016. aug. 14. 18:08
 2/7 anonim ***** válasza:
Tanácsot nem tudok adni, de én is hasonló helyzetben vagyok. A bátyámat mindenért dicsérik, el van kényeztette. Amit én csinálok az sohasem jó, engem sose dicsérnek, csak azt mondják hogy velem csak a baj van, nekem csak a verés használ.
2016. aug. 14. 18:10
 3/7 anonim ***** válasza:

Mivel egyszem fiú vagy, nincs valami olyasmi a háttérben, hogy nem teljesedsz ki olyasmiben, amit apád elképzelt?

A szülők között elég sokan vannak, akik a gyerekeikben szeretnék azt megvalósítani, ami nekik csak álom maradt.

2016. aug. 14. 18:10
 4/7 A kérdező kommentje:
valóban apám kitalált nekem egy életpályát, de én nem ehhez tartom magam. szerintem nem jó dolog ha egy szülő a gyerek bölcsője felett kitalálja az életét hogy hogy lesz. apukám mérnök, matekos beállítottságú. én nem vagyok hülye hozzá de nem is a kedvenc tárgyam sokkal jobban rajongok a sportért és a történelemért. ő is sportolt fiatalon de a papám megtiltotta neki mikor versenyekre kezdett járni mivel hogy neki matekozni kell nem sportolni. lehet hogy ez zavarja?
2016. aug. 14. 18:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Ő vitte valamire saját értékelése szerint? És ez mit jelent pontosan szerinte, hogy vinni valamire?
2016. aug. 14. 18:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Aha, lehet igen hogy ez van a háttérben kérdező hogy a saját frusztrációját tölti ki rajtad mert te azt csinálod, amit ő szeretett volna csak a nagyapád meg ezt neki megtiltotta, és "ha már neki nem lehetett, akkor neked se" alapon...

Sose értettem, ennek mi értelme van hogy a szülő a saját gyerekét akarja elgáncsolni -.-"

2016. aug. 14. 19:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Valószínűleg egy lehetőséget lát benned és úgy érzi elpocsékolod a képességeidet olyan dolgokra mit ő nem tart fontosnak. De maradj erős. Csak az számít amit te gondolsz. Most lehet hogy kicsit gonosz leszek, de a te életedben az számít, csak hogy TE boldog legyél, sose hagyd magad kényszeríteni semmire, akkor se ha sokan lenéznek az álmaid miatt. Legyél kitartó és talán egyszer lehetőséged lesz bebizonyítanod apádnak, hogy képes vagy sikeres és boldog életet élni a saját utadat járva.
2016. aug. 14. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!