Szülők! Mit szólnátok, ha a fiatok mindig a márkás cuccokat akarná megvenni?
Nekem a 17ezres cipő is drága. :D Nem mintha nem lenne rá, de minek vegyek kétszer-háromszor annyiért valamit, ha normál áron is megkapom ugyanazt a minőséget/kinézetet?
Ez olyan, mint amikor XY márkabolt kitesz egy hétköznapi pamutból, varrás nélkül (tehát csúf a széle) szegett pólót/kardigánt, aminek az anyag és munkaköltsége kb. 1000 forint volt, és a kínaiban annyiért meg is lehet kapni, de mivel ez XY, és bele van varrva, hogy XY, ezért 12ezerért árulják, és a sznobok meg is veszik, mert nekik kínai sz** nem kell, csak a menő XY, és hát miért ne vegyék meg, ha futja rá.
Én is elköltöm a pénzem, ha van, de inkább veszek 5 jó gatyát, 2 pár cipőt, egy nagy tábla csokit, meg 3 zacskó kutyatápot a helyi menhelynek, minthogy ugyanennyi pénzből vegyek egy nagyobb márkás kabátot.
A fiam meg azt vesz, amit akar, amíg a saját pénzéből teszi, és nem én tartom el. De ha dicsekedne vele, pláne ha esetleg olyan rokonok/barátok előtt, akik nem engedhetik meg ezt maguknak, akkor nagyon helyretenném, hogy gondolja át, mik a valódi értékek az életben.
meg kell értenie,hogy amíg eltartják, addig be kell érnie a kevésbé márkással is.
nem mellesleg 17 ezres cipő is nagyon drága a legtöbb család számára.
én elküldeném diákmunkára,hogy tanulja meg a pénz értékét. ha 2 hétig robotol csak egy cipő miatt, akkor majd megérti.
és nyilván nem venném meg neki ha követelőzne. függetlenül az anyagi helyzetünktől. ha milliomosok vagyunk is meg kell tanulnia a pénz értékét.
nyilván egy elkényeztett ficsúr
"OK, te is kapsz egy cipőt, én a maradékból veszek magamnak a kínaiban egy cipőt, és te is akkor kapsz újat, mikor az enyém tönkremegy. OK? Oké volt.
Két hónapig. :) Aztán a szuper, márkás, divatos, hét nyelven beszélő cipője elkezdte megadni magát, kicseréltetni nem tudta, elvitték két hétre javítani, amiből majdnem egy hónap lett. "
Totál off, de ha igaz is a sztorid (amit kétlek), akkor megemlítek neked egy mondást: olcsó húsnak híg a leve.
Én általában márkás, drágábbnak mondható cipőket veszek (15-25 ezer forint között), de természetesen ha megtetszik egy kevésbé minőségi, olcsóbb cipő, akkor nem fogok ragaszkodni a márkához és megveszem.
Tudod mi a tapasztalat? Megveszem az olcsó kínai meg ki tudja milyen hulladékot és 2-3 hónap alatt atomjaira hullik. Az Adidas, Nike, stb. cipőkkel meg tudod mi a helyzet? Tele van a szekrényem olyan márkás cipőkkel, amiket hordani már nem hordok, mert 10+ évesek, de kidobni sincs szívem őket, mert SEMMI BAJUK. Varrás, ragasztás sehol sem enged. Ezekben végzek ház körüli munkákat, bírnak mindenféle extrém megterhelést. Vicces, hogy még általános iskolás koromból is vannak ilyen cipőim.
Aztán most számold ki, hogy mi az olcsóbb. Megvenni évente 2x az 5 ezer forintos kínait, vagy venni egy márkás cípőt 20-ért, amit utána nyugodtan hordhatsz évekig. Mondjuk egy kérdésben szereplő 40 ezres cipő már nekem is túlzás.
"Örülnék neki, mert jó ízlésre vall."
Attól hogy valami drága, még messze nem jelenti azt hogy ízléses.
Amúgy nem tudom hogy reagálnék, nem mindegy hogy 200 ezres vagy 2 milliós keresetem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!