Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők mit szólnátok, ha...

Szülők mit szólnátok, ha fiatok csak szórná a pénzt? 18/F

Figyelt kérdés
minden nap boltba menne venni magának drága üdítőket, chipset akármit.

2016. szept. 28. 19:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Nem az én pénzemből tenné, az biztos:)
2016. szept. 28. 19:55
 2/11 anonim ***** válasza:
91%
Kerdes, hogy honnan van ra penze, illetve tisztaban van-e vele, hogy ez mennyire egeszsegtelen eletmod.
2016. szept. 28. 19:57
 3/11 anonim ***** válasza:
88%
Én biztosan nem adnék rá neki pénzt. Nem csak maga a pénzszórás miatt, hanem főként azért, mert baromi egészségtelen.
 4/11 anonim ***** válasza:
87%
Honnan van a pénzed? Ha szüleiden élősködsz, bújj el. Életképtelen, felelőtlen ember vagy.
 5/11 anonim ***** válasza:
50%

Az én pénzemet nem szórná, a magáét megteheti, max. tartok néha kiselőadást, s arra gondolok, valamit elrontottam kisebb korában.

Amúgy az nekem nem olyan nagy pénzszórás, hogy vesz ételt, max. ilyen értelmetleneket ne vegyen drágán... De ha neki ez kell s nem sikerült egy jobb szemléletet s ízlést belenevelnem, akkor ez van.

Én is vettem édességeket gyerekként és fiatalon, elég sokat. Nagy kaland.

6/11 tothp ***** válasza:
100%

A pénz "értékét" is meg kell tanítani a gyereknek. Hogy tudja, a pénz nem csak úgy van.

ha ezzel tisztában lesz, majd mindjárt nem fogja szórni.

Egyébként meg addig költekezik amíg van. És addig van, amíg te adsz neki. Szóval rajtad múlik

2016. szept. 28. 20:18
 7/11 anonim ***** válasza:
54%

Kérdező, b+, ne pontozgass hanem válaszolj!

1-es

2016. szept. 28. 20:39
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan felnőtt ismerősöm, aki évek óta dolgozik és még mindig ilyenekre költi el a fizetése nagy részét. Nem vesz semmi maradandót, csak minden nap nasit és rengeteg cukros üdítőt. Tényleg több tíz ezret ver el csak nasira.

És akkor csodálkozik, hogy a kortársainak hogy van már saját kocsijuk, vagy lakás alapuk?

Szóval nekem inkább ez lenne a bajom a fiúnál, hogy nehogy felnőttként is csak ilyenekre költsön... Néha belefér, de minden nap már drága és egészségtelen.

Nekem úgy tűnik, hogy nem tudja a pénz értékét belőni.

Egyébként nyilván nem adnék annyi zsebpénzt, ha csak ilyenekre költene. 1-2 diakmunka után rajönne remélhetőleg, hogy nem éri meg sok pénzt elverni nasira, hiszen egy napig dolgozott érte, amit pár óra alatt megeszik

2016. szept. 29. 06:29
 9/11 anonim ***** válasza:
55%
Normális kaját készítenék otthon, ha nem eszi, meg nem issza amit otthon kap, a saját pénzéből azt eszik és vesz meg magának amit akar, de hogy tőlem egy fillért nem kapna ilyenekre, az biztos.
2016. szept. 29. 09:27
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha ő magának előteremti hivatalosan, munkával akkor nem szólnék bele mire költi, de erősen ügyelnék rá hogy tudja hol a határ, részben az egészsége, részben a jövője miatt hogy a pénzét betudja osztani. Ha gyerekként normálisan megtanult a pénzzel bánni akkor ilyen miatt nem fájna a fejem. Nincs még gyerekem, de van egy 18 éves húgom, aki suli mellett dolgozik. Ő a pénzt amit megkeres abból finanszírozza a bulijait, abból csinálja a jogsiját, és abból költ drágább ruhákra. Szerencsére van esze, betudja osztani a pénzt és tudja hogy neki első az autós suli amire szánnia kell, a többit meg utána.
2016. szept. 29. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!