Szülők mit szólnátok, ha fiatok csak szórná a pénzt? 18/F
Az én pénzemet nem szórná, a magáét megteheti, max. tartok néha kiselőadást, s arra gondolok, valamit elrontottam kisebb korában.
Amúgy az nekem nem olyan nagy pénzszórás, hogy vesz ételt, max. ilyen értelmetleneket ne vegyen drágán... De ha neki ez kell s nem sikerült egy jobb szemléletet s ízlést belenevelnem, akkor ez van.
Én is vettem édességeket gyerekként és fiatalon, elég sokat. Nagy kaland.
A pénz "értékét" is meg kell tanítani a gyereknek. Hogy tudja, a pénz nem csak úgy van.
ha ezzel tisztában lesz, majd mindjárt nem fogja szórni.
Egyébként meg addig költekezik amíg van. És addig van, amíg te adsz neki. Szóval rajtad múlik
Kérdező, b+, ne pontozgass hanem válaszolj!
1-es
Van olyan felnőtt ismerősöm, aki évek óta dolgozik és még mindig ilyenekre költi el a fizetése nagy részét. Nem vesz semmi maradandót, csak minden nap nasit és rengeteg cukros üdítőt. Tényleg több tíz ezret ver el csak nasira.
És akkor csodálkozik, hogy a kortársainak hogy van már saját kocsijuk, vagy lakás alapuk?
Szóval nekem inkább ez lenne a bajom a fiúnál, hogy nehogy felnőttként is csak ilyenekre költsön... Néha belefér, de minden nap már drága és egészségtelen.
Nekem úgy tűnik, hogy nem tudja a pénz értékét belőni.
Egyébként nyilván nem adnék annyi zsebpénzt, ha csak ilyenekre költene. 1-2 diakmunka után rajönne remélhetőleg, hogy nem éri meg sok pénzt elverni nasira, hiszen egy napig dolgozott érte, amit pár óra alatt megeszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!