Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 18 éves vagyok, miért tiltanak...

18 éves vagyok, miért tiltanak mindent?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, az anyám mindent ellenez. Egyik nap mondtam neki, hogy majd lesz egy tetoválásom, mit szól hozzá. Erre mondja, hogy dehogy lehet, stb. Egyébként ezt a pénzt saját magamnak kerestem meg, és ráadásul anno 11 évesen azt mondta nekem, hogyha 18 leszek, azt csinálok magammal, amit akarok. Mondom oké, aztán a pirszire is rákérdeztem. Elkezdi erre, hogy úgy fogok kinézni mint egy malac, meg hogy feltűnő helye marad. De én septumot szerettem volna, és hát azért gondolom (remélem), nem nézegeti senki, mi van az orrlyukamban. A fülbevaló is piercing úgy egyébbe megjegyezve, szóval ugyanaz. Majd rákérdeztem az utolsóra, mit szólna a színes hajhoz. Erre is csak hőbörgött. Mostmár úgy figyel engem, merre és hova megyek, meg ugye kisvárosban lakunk, mindenki tud mindent, hamar lebuknék, majd aztán meg kapnám az áldást. Már 11 éves korom óta tervezem ezeket, miért ne lehetne, 18 vagyok, saját pénzemből lenne.

Elnézést a hibákért, össze-visszaságért, meg hogy regényt írtam.

2016. okt. 12. 15:09
1 2
 11/20 Józsa Zsófia válasza:
47%

Lhet, hogy csak 17 vagyok.

De ha a 18 éves lányom színes hajat akarna én se engedném neki. ízléstelen.

A tetoválással az a helyzet, hogy 18 évesen nem éltél meg annyit, hogy biztos légy abban, mit akarsz magadra varratni, és lehet, hogy 10 évvel később megbánnád.

Legutolsó sorban pedig nem értem miért akarsz úgy kinézni, mint egy lázadó 14 évas kamasz.

2016. okt. 12. 17:14
 12/20 anonim ***** válasza:
86%

A tetoválást hagyjuk, mert jobb helyen 18 éves koráig úgy se csinálják meg az embernek, azzal jó is várni, mert tényleg maradandó, én úgy szoktam csináltatni, hogy ha már évek óta kattog egy bizonyos minta vagy felirat, akkor azt megcsináltatom, így aztán nem lettem sose fellángolás áldozata.

Na de, a piercinggel, vad hajjal, öltözködéssel már teljesen más a helyzet. Ezek nem maradandóak, kiveszi, megnöveszti, másik kabátot vesz stb. és ennyi.

Az a baj, hogy a legtöbb szülő pont így cseszi el. Majd ha 18 leszel,l majd ha magadat tartod el stb.

Bele sem gondol, hogy egy 16-17 évesnél aki épp eléri a bőrdzseki, színes haj, felnyírt haj, rasta haj stb. vágyakat, az egésznek a világon pont, hogy még semmi jelentőségen nincs, ha így néz ki. Semmi felelőssége nincs a gyereknek, nem kell neki munkába járni, állást keresni stb. Eljár iskolába, jó a magatartása, megírja a házit, és senkit nem fog érdekelni a színes/felnyírt/hosszú stb. haja, vagy az orr piercingje.

Viszont, ha letiltja az egészről, amíg az én kenyeremet eszed felkiáltással, akkor mire a szerencsétlen teljesen önálló lesz és akkor végre azt csinál, amit akar, akkor meg már abban a korban van, hogy majd nem talál állást a rózsaszín felnyírt hajával, stb.

úgyhogy vagy jól beszopatja magát, vagy úgy éli le az életét, hogy ő erre mindig hogy vágyott, de már elkésett vele és ott lesz benne a tüske, hogy mekkora szemétség volt az anyjától.

Kicsit kéne csak gondolkodni a szülőknek és ezt belátni.

2016. okt. 12. 18:46
 13/20 anonim ***** válasza:
61%

"De ha a 18 éves lányom színes hajat akarna én se engedném neki. ízléstelen."

És ha neki tetszik? Mit zavar a te életedbe, ha a (nem létező) gyerekednek színes a haja? Szar lesz reggel a kávéd? Nem indul az autó? Csökken a fizetésed? A te hajad is beszínesedik tőle? Vagy mi konkrétan. Milyen ésszerű érvet tudsz felhozni az ellen, hogy valakinek színes haja legyen? Azzal, hogy neked nem tetszik óvatosan, mert mi lenne, ha én lennék az anyád és közölném, hogy nekem nem tetszik, hogy hajad van és nyírjuk kopaszra, az én ízlésem felsőbbrendű a tiédnél, úgyhogy amíg nem magadra keresel kopaszon fogsz járni, mert szerintem az esztétikus plusz a samponon és balzsamon is spórolunk?

2016. okt. 12. 18:49
 14/20 anonim ***** válasza:
83%

Mégegy Zsófi:

"Legutolsó sorban pedig nem értem miért akarsz úgy kinézni, mint egy lázadó 14 évas kamasz."

Azért, mert 14 évesen nem engedték neki, és azt mondták, hogy majd ha 18 leszel. Ha anno megengedik neki, akkor nem álmodozna még mindig erről, már lehet rég rá is unt volna.

2016. okt. 12. 18:52
 15/20 anonim ***** válasza:
59%

A szülők nagy része ilyen, gyerekként tekint a gyerekére, akár 18, akár 40 éves, ő az idősebb, tehát hierarcia van.

Azok meg akik a különéléssel példálóznak folyton, elfelejtik, hogy a különélés viszonylag újkori dolog, a 60-70-es évektől kezdtek panellakásokat építeni, akkor nyílt először a történelemben példa, hogy egy fiatal pár a munka mellett kapjanak bérlakást. Addig mindenki együtt élt a vidéki 2-3 szobás parasztházban, vagy a városi lakásban.

2016. okt. 12. 19:22
 16/20 anonim ***** válasza:
33%

Te két okból akarsz tetkót, pirszinget és színes hajat.

1. Mert eddig tiltva volt. (Illetve most is tiltanák.)

2. Nyilván látod a közösségi oldalakon, hogy ez most mennyire divatos.

Csak azért, hogy végre nagylánynak érezhesd magad, és menőzhess kicsit, lázadhass otthon, ne tedd tönkre a külsődet.

Tetoválást akkor csináltass, ha történik valami olyan az életedben, aminek érdemes ilyen formában emléket állítani. Vagy legalább lesz egy olyan ötleted, ami teljesen a tiéd, és téged jellemez. Egy sablon rózsáért, koponyáért, végtelenjelért, álomfogóért, "strong and free" stb. feliratért ne áldozd be a bőröd.

A magam részéről kedvelem a pc-ket, de a septum IDIÓTÁN NÉZ KI. Nem csak idióta, CSÚF. Ocsmány. Nagyon sok szép lány lett már nagyon csúnya csak azért, mert divatból septumot szúratott. Ha körberaknád a szádat meg mind a két füledet piercingekkel, még az is szebben nézne ki, mint egy septum.

A színes haj megint csak egy olyan divathullám, amit felesleges követni. Kiszőkítteted a hajad, aztán 2-3 hetente festegeted kékre-zöldre-lilára, csak hogy kipakolhasd az instára meg a fészre. Nem éri meg.

Inkább festesd be valami normális, tartós színre, vágass egy jó frizurát, és hidd el, a saját szépségeddel sokkal népszerűbb és főleg sokkal csinosabb leszel, mint ezzel az idétlen tinilány divattal.

2016. okt. 12. 20:02
 17/20 anonim ***** válasza:
59%

18 vagy saját pénzed. csináld, nem kell hozzá engedély.

persze én kikértem a véleményüket ebben abban,és ha ellenezték akkor átgondoltam,hogy tényleg akarom e?

álltalában akartam.,volt hogy megbántam de van olyan hiba amit elkell követni.

2016. okt. 12. 20:13
 18/20 anonim ***** válasza:

Tetkóval úgy vagyok, hogy ilyen fiatalon nem csináltatnék, sok ismerősöm van, akik akár még fiatalabban is varrattak, és akkor még tök menő volt meg minden, de mostanra sablonos, ők is mondták, hogy megbánták.

A piercing meg a színes haj más. A piercinget tényleg ki tudod venni, mondjuk maradhat ott lyuk, de nem tudom, nem vagyok a téma szakértője. A septum mondjuk nekem nem tetszik, de kinek mi :)

A színes haj pedig a legkevesebb szerintem. Nekem a hajam alsóbb rétege színes, és ha tényleg kiskorod óta szeretted volna befestetni, akkor az más, mintha csak divatból tennéd (amúgy én nem úgy vettem észre, hogy itthon ez divat lenne). Én is 12-13 éves korom óta vágyok a színesre, és mióta megcsináltattam sokkal jobban érzem magam, magabiztosabb vagyok. Ha pedig megunom simán vissza lehet festetni, majd lenő. Inkább most, mint amikor már dolgozok, esetleg nem fogadják el, vagy bánkódjak amiatt, hogy ezt sosem valósítottam meg. 17/l

2016. okt. 12. 20:17
 19/20 A kérdező kommentje:
A tetoválásom egy idézet lenne egy számból. A pirszi nem arra lenne, hogy hú de menő, jaj de jó vagyok vele. Nekem ez tetszik. Ugyanez a színes hajjal.
2016. okt. 12. 20:31
 20/20 anonim ***** válasza:
71%
28 éves felnőtt nő vagyok,gyerekkel,fèrjjel,házzal és egy jó fizető munkával. Igazán rikító piros a hajam,tetovált vagyok ès piercingem is van pár. Nos.. anyu így is imád,jobb a viszonyunk mint a legtöbb embernek. Apu félév után vette èszre a hajam,mert annyira nem számít. Ugyanannyi nekik a kenyér a boltban így is. Sosem tiltottak semmit,mindig mindent megbeszélünk. Remélem ha akkora lesz a gyermekem ugyanígy leszünk. És ha tetoválást szeretne majd én fogom elvinni,hogy normális és tiszta helyen készüljön. A haja sosem èrdekelne. Egyszer fiatal az ember. A hajam lehet majd más színű,az ékszereket kiveszem majd. A tetoválás örök,tudtam,vállaltam,de sosem bántam meg egyet sem
2016. okt. 12. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!