Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 18 éves vagyok, miért tiltanak...

18 éves vagyok, miért tiltanak mindent?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, az anyám mindent ellenez. Egyik nap mondtam neki, hogy majd lesz egy tetoválásom, mit szól hozzá. Erre mondja, hogy dehogy lehet, stb. Egyébként ezt a pénzt saját magamnak kerestem meg, és ráadásul anno 11 évesen azt mondta nekem, hogyha 18 leszek, azt csinálok magammal, amit akarok. Mondom oké, aztán a pirszire is rákérdeztem. Elkezdi erre, hogy úgy fogok kinézni mint egy malac, meg hogy feltűnő helye marad. De én septumot szerettem volna, és hát azért gondolom (remélem), nem nézegeti senki, mi van az orrlyukamban. A fülbevaló is piercing úgy egyébbe megjegyezve, szóval ugyanaz. Majd rákérdeztem az utolsóra, mit szólna a színes hajhoz. Erre is csak hőbörgött. Mostmár úgy figyel engem, merre és hova megyek, meg ugye kisvárosban lakunk, mindenki tud mindent, hamar lebuknék, majd aztán meg kapnám az áldást. Már 11 éves korom óta tervezem ezeket, miért ne lehetne, 18 vagyok, saját pénzemből lenne.

Elnézést a hibákért, össze-visszaságért, meg hogy regényt írtam.

2016. okt. 12. 15:09
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
62%

Ok 18 vagy. És? El tudnád magad egyedül tartani? Nyílván nem. A diákmelóból nem lehet egész évben megélni. Vagyis amíg eltart anyud, addig azért van beleszólása abba, hogy mire ad pénzt és mire nem.

Kettő, tetoválás, szines haj, piercing... mi a következő? Félre értés ne essen, nincs bajom azzal, ha valaki így néz ki, ha tényleg ő maga szeretné és nem bánná meg x év múlva.

A te írásod nekem nagyon tini-hiszti gyanús és a vágyaid meg a 'majd kinövöd' kategóriába esnek. Szerintem.

Sajnálom, de hiába vagy 18, lélekben még nagyon gyerek vagy.

2016. okt. 12. 15:25
 2/20 anonim válasza:
65%

Ezek a dolgok ( színes haj, tetoválás) mind a feltűnéskeltést szolgálják, főleg ilyen fiatalon, ez azt jelenti, hogy vagy nem vagy elégedett magaaddal/a testeddel/ a lelkeddel.

Sportolj, csinálj különféle dolgokat, és ne ilyeneken gondolkodj 18 évesen.

16/f

2016. okt. 12. 15:25
 3/20 anonim ***** válasza:
63%
A leírtak alapján valószínüleg még a szüleiddel laksz és ők is tartanak el téged, ezért úgymond van egy kis beleszólásuk a dologba. Abban igazad van, hogy te kerested a pénzt és semmi közük nincs hozzá hogy mire költöd, de ennyi erővel mondhatnák azt is, hogy ha ilyenekre van pénzed akkor inkább gyűjtsél lakásra vagy költözz albérletbe. De egyébként mivel elmúltál 18, valóban nincs joguk beleszólni.
2016. okt. 12. 15:31
 4/20 anonim ***** válasza:
63%

Szóval szerinted egy felnőtt, érett embert az jellemez, hogy ki van tetoválva, piercingeket visel és színes a haja?

Ha az én lányomnak lenne ennyi esze én is aggódva figyelném. A 18 életév még koránt sem jelenti azt, hogy a gondolkodásod is annyi, sőt ezek alapján megrekedtél 11 évesen.

2016. okt. 12. 15:31
 5/20 anonim ***** válasza:
44%
Már bocs de színes haj, tetkó, piercing akárhogy is így egyben szerintem gáz utána meg azzal jönnél, hogy miért néznek meg/ki az emberek téged?.De ha már mindenképp ezt akarod akkor a hajadat először is valami bemosóval színezd de csak ami a sajáttó egy kicsit mondjuk 1-2 árnyalattal sötétébb/ilágosabb. Piercing ugyan ez először valami picike pötty legyen amit alig látni ne rögtön a malackarika :-) ( tesómnak volt orrpiercingje és nem maradt ott a helye). Tetkó na azt tényleg jól meg kell gondolni mert könnyen megbánhatod azt a motívumot amit magadra varrattál! de erre is kiváló a henna mert nem örök lekopik de ha nem tetszik mégse a motívum nem cikiznek majd életed végéig vele. Ha lassan ovatosan adagolod a dolgot anyukád sem fog megbotránkozni rajta mert most bitos attól fél valami szektához akarsz csapódni és ehez kell ez a kinézet na meg később lehet te is más színben fogod látni a világot mint most.
2016. okt. 12. 15:34
 6/20 anonim válasza:
21%
lehet mert akkor amikor megígérte hogy lehet tetoválásod akkor még nem hallott valamit amit mostanra igen.Ezalatt lehet hogy hallott valamit amitől félt hogy pl:hogy az egyik barátjának rosszul áll és nem szeretné hogy te is úgy nézz ki én legalábbis csak ezt tudom elképzelni.
2016. okt. 12. 15:37
 7/20 anonim ***** válasza:
80%
#2-es válaszadó fiatal kora ellenére jól látja a dolgot. A testmódosítás iránti igény nyilván a kitűnési vágyra utal, bár az anyával szembeni ellenszegülésnek is van jele, pedig értelmetlen dolog kivagyiságból olyat csinálni, ami később csak nehezen csinálható vissza.
2016. okt. 12. 15:52
 8/20 anonim ***** válasza:
68%
Tinikori vágyaidat akarod most mevalósítani?
2016. okt. 12. 16:11
 9/20 anonim ***** válasza:
80%
Azt megértem hogy vágyaid vannak, mert nekem is voltak, igaz, nekem csak egy apró tetoválás (egy számomra fontos emlék miatt) volt a cél, de amikor mondtam anyunak tiniként, már akkor azt mondtam, hogy majd 30. évem után lesz tetkóm, ha addig nem gondolom meg magam róla. 30 után aztán még gyerekek, szoptatás jött, és mikor már nőttek a gyerekeim, akkor csináltattam meg, mert még mindig szerettem volna. Sőt, egyszer rövid időre a színes hajat is kipróbáltam, igaz, nem polgárpukkasztó fajtát, de akkor már nem tiltotta volna senki (előtte se, anyu sosem mondta hogy ne, csak hogy gondoljam meg). Ráérsz még ezekkel.
2016. okt. 12. 16:24
 10/20 anonim ***** válasza:
50%
Úgy látszik, hogy 11 évesen elérted a fejlődésed csúcsát. Az akkori butaságaidon felnőtt fejjel sem tudtál túllépni. Sajnos már ilyen is maradsz.
2016. okt. 12. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!