Magyarországon miért tiltanak be mindent?
Éééés rengeteg olyant is betiltanak, amivel szépen megmérgeznék a pénzéhes kereskedők a népet. Meg amitől olyan anarchia lenne itt, mint a szél.
Meg rengeteg betiltott dolog pont azért tiltott, mert más sem lenne belőle, csak halál és sérülés. De persze ez mindig kimarad...
Te mit szólnál, ha ilyen-olyan adalékanyagok miatt meghal a gyereked? Rengeteg ilyen anyag van tiltó listán, és ha nem lenne, bizony ömlene ide (lásd a kínai mindenféle mérgező tejtermékeket...)
Te mit szólnál, ha a gyárkéményekből ömlene a mindenféle, meglehetősen gyorsan ölő füst? Ha a Duna egy savas, ihatatlan valami lenne, aminek a közelébe is csak vegyvédelmi ruhában lehet? Rengeteg tiltás ettől is véd...
Te mit szólnál, ha egyszer csak lelőnének az utcán? A törvény ettől is véd...
Te mit szólnál ahhoz, ha valaki beszállna a kocsidba, és elhajtana? Ez is egy tiltott dolog...
Vagy mit szólnál, ha szilveszteri mulattságképp valaki pont eléddobna egy jó nagy petárdát, és leszakadna a fél lábad? Jééé, ez is tiltott dolog...
Vagy mit szólnál, ha nem vehetnél a boltba nyugodtan semmilyen gyümölcsöt, mert lehet, hogy a harmadik harapás után lefordulnál a székről a ráfújt mérgező permet miatt? Bár cserébe csodaszép gyümölcsbe halnál bele...
Jó, tudom, ezek a példák azért erősen túlzóak. De azt kétlem, hogy mindenhová vegylaborral akarnál menni, rengeteg tiltó intézkedés ugyanis pont, hogy a vásárlók, a hétköznapi emberek védelme érdekében van. Mint ahogy a szabályozások, törvények is azért vannak, hogy legyen esélyed átlátni a dolgokat, és valaki legalább megpróbáljon megvédeni a cégektől, akik ha tehetnék, szétrabolnának mindent.
Csak sajna ma divat csak pampogni, hogy beleszólnak az életünkbe. Közbe nem is lenne életünk ezek a tiltások nélkül...
Hát tudod ez baromi egyszerű: Ami nekik nem tetszik, azt megtiltják, ami meg tetszik, azt törvénybe iktatják. Ez egy teljesen európai szintű jogállami dolog, ezt így kell csinálni, nem? És ha ezt nem látod be, akkor csakis egy rohadt büdös komcsi lehetsz!
Az az érdekes, hogy ezek szerint a körülöttünk tiltakozó Európa is büdös komcsi... A belgák... a luxemburgiak... a németek... Bár Szíjjártó megmondta, hogy ezek mind-mind rosszul látják a dolgot.
Most indítottak vizsgálatot a Tilos Rádió ellen, mert leadott egy Ice-T számot, amiben trágár szavak vannak (angol szlengben). Még nem is lépett hatályba a törvény...
Mindenesetre szeretném tudni, hogy a tisztelt Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vajon hogy fogja megbírságolni a különböző külföldi adókat, ahányszor azok leadnak egy-egy trágár zeneszámot?
Nem tudom miért, én ezt az egész NMHH-t valahogy RÖHEJESNEK tartom. De hát a Fidesz megint nagyobb sz.rnak akar látszani, mint amekkora. És ez sikerül is neki!
Pedro
Ez nem tiltás ,hanem korlátozás inkább...
És mielőtt az itteni tudatlan népségnek hiszel akik itt okoskodnak és kiemelnek 1-2 dolgok abból a körülbelül 30-50 dologból inkább olvasd el. Igaz nem rövid de legalább tudni fogod miről szól igazán.
Ja és észrevettétek már, hogy mostanában minden "nemzeti" amit a Fidesz csinál???
Szerintem néhány dolguk inkább nemzetellenes... Például a cenzúra is.
Pedro
01:41-es:
Elolvastam. Nagy része baromság.
Ne legyen annyi bűnügyi hír a híradókban... Hülyeség. Ne legyen annyi BŰNÜGY (meg persze bűn). Attól, hogy nem adnak hírt róla, még nem nő a közbiztonság. Áprilisban azt mondták, két hét alatt rendet tesznek... Hát két hónap alatt se sikerült - de remélem, nem is úgy gondolták, hogy egyszerűen nem adnak hírt a bűnesetekről.
Egy átlagos híradó mondjuk 20 perc. Ha csak 20%-ban lehet bűnesetekről hírt adni, az 4 perc. És ha TÖBB bűneset történik? Akkor egy részüket egyszerűen elhallgatják? Ki fogja eldönteni, és milyen szempontok alapján, hogy miről adnak hírt, és miről nem???
Ha egy Fideszes honatya keveredik valami gyanús ügybe (jaj tudom, hogy az ki van zárva, de tegyük fel, hogy mégis) - az vajon bele fog férni a híradásokba, vagy nem???
Én még tudom, milyen volt a Néprádió: [link]
1949-től gyártották, azt hiszem 1960-ig, leglényegesebb tulajdonsága, hogy összesen kettő (Kossuth, Petőfi) némelyiken három (Kossuth, Petőfi, URH) adót lehetett fogni. (Nem lehetett hangolni, csak átkapcsolni a gyárilag beállított állomásokra.)
Bizony akkoriban nagyon vigyáztak, hogy KIZÁRÓLAG a pártunk és kormányunk által megszabott információkat kapja meg a nép...
Ez a Rákosi-korszakban volt.
Ez a mostani szabályozás is mintha ezt akarná elérni...
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!