Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért tiltanak mindent terhess...

Katalin79 kérdése:

Miért tiltanak mindent terhesség alatt?

Figyelt kérdés

már lassan ,mindentöl eltiltsák a kismamákat, értem itt azon

ne igyál tejet,mert tejérzékeny lesz, csak ásvány vizet lehet inni, ne igyál teát,kávét, ne fogyasz olyan terméket amibe aszpartám van:...na igen ám de mindenbe az van,szóval már lassan semmit nem lehet :-) ja nyáron ne igyak sok folyadékot mert vizesedést okoz,

2013. márc. 12. 09:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%

Én egészségmániás vagyok. DE!

Én úgy gondolom, hogy ami tényleg teljesen tilos, az a cigaretta, a kábítószerek, néhány gyógyszer...

Én azt mondom, hogy egyébként a legtöbb dolgot lehet, csak mértékkel. Napi 1 kávétól nem lesz semmi baja senkinek. Ha megiszol egy bögre tejet szintén nem okozol gondot. Gyümölcsteát lehet inni. 1-1 fekete tea szintén nem okoz gondot. A hangsúly a mértéken van. Ha hetente egyszer megiszol egy pohár vörösbort pl, azzal talán még jót is teszel ( vérkeringés ). Én állandóan ittam anno, napi 4 liter vizet simán,és nem vizesedtem csak nagyon picit.

Ha csapvizet iszol, akkor azt, ha gyümölcslevet, akkor azt ( a cukros, szénsavas üdítőket mondjuk én is kerülmém, de hetente 1-2 pohárból attól sem lesz semmi baj)

2013. márc. 12. 09:46
 2/14 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem hülyeség, hogy egyáltalán semmit se. Meg kell találni az arany középutat. Mindenből lehet, csak mértékkel. De mondjuk energiaitalt egyáltalán ne igyon a kismama. Azt mondom kávét, napi egyszer lehet, kivéve, ha magas a vérnyomás, akkor tényleg le kell állni a kávéval. Magas cukortartalmú ételekkel ugyanez a helyzet. Lehet, csak mértékkel. Ha kismamának magas a cukra, akkor még jobban oda kell figyelni. Ha teljesen problémamentes a terhesség, szerintem akkor mindent lehet, csak mértékkel. Szerintem tejet is nyugodtan lehet inni, napi 1 pohár simán belefér, kell is a tejtermék a kalcium pótlása miatt, hisz a magzat azt elvonja az anya szervezetéből, ezért kell jobban figyelni a fogakra is, ezért megy tönkre terhesség alatt a fog. A kalciumot pótolni kell. Célszerű kalcium pezsgőtablettát is inni. Nyáron mindenkinek nagy melegben kell legalább napi 2 liter folyadék, ami azért ne valami cukros üdítő legyen, de egy 1-2 pohár narancslé se fog bajt okozni.

Szoptatás alatt jobban oda kell figyelni, mit eszünk és iszunk, hisz amit megeszek, megiszok, átkerül az anyatejbe, így a baba is megeszi, megissza. Pl. ilyenkor tényleg kerülendő a fekete kávé, hisz a koffein nem igazán van jó hatással a babára és ilyenkor kerülendő inkább a tej fogyasztása.

A teától meg terhesség alatt szerintem semmi baj nem lesz, de ha nagyon óvatosak akarunk lenni, akkor igyunk 100% gyümölcsteát. Nyáron meg nincs is jobb, egy jó hideg limonádénál:)

2013. márc. 12. 09:48
 3/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,ma is rohantam védönöhöz, mert ittam apentát málnásat, és aszpartám van benne ugy mint a pezsgötablettákban, na utána is olvastam mennyire káros,de védönö megnyugtatott és mondta jóformán mindenben az van, tejet iszom hidegen mert nyugtatja a gyomrom, de érdekes hogy a neten amiket irnak minden káros, lányommal mikor terhes voltam nem néztem utána semminek mégis makk egészséges, ugy látszik nem szabad mindent elhinni amiket irnak? :-) kávét tejesen iszom mert alacsony a vérnyomásom, pezsgötablettát meg azért mert a gyogyszert egyszerüen nem birom lenyelni, doki szerint is ihatom nyugodtan csak kicsit többet a kevés vitamin mennyisége miatt , 21 hkm
2013. márc. 12. 09:56
 4/14 anonim ***** válasza:
13%
Akkor ne törődj vele! Idd és edd! Aztán reméljük, minden okés lesz. Én nem babásan sem iszom aszpartámos cuccokat, sem cukrosat. Az ásványvíz egészségesebb. Nem csak akkor érdekel az egészségem, ha gyereket várok. A tej pedig köztudottan érzékenyít, szerintem nem nagy áldozat. Terhesen úgy tudom szabad inni, csak szoptatáskor nem. Teát akármikor lehet inni, csak ne olyan gyógyteát, ami ciklusba zavarhat bele, kávézni meg alapból nem egészséges. Az a gond, hogy arra akarnak rávenni, hogy figyelj az egészségedre? Tragikus, tényelg.
2013. márc. 12. 09:57
 5/14 anonim ***** válasza:
58%

Pezsgőtabletta helyett szedj terhes vitamint, abban benne van minden, megfelelő mértékben, míg a pezsgőtablettában a fele!

Igen, jobb a cukros üdítő, mint az édesítőszer, ezért is jó a Piroska, Ági, sió szörp, oké hogy a Norbi szörp nem hízlal, de tele van édesítőszerrel!

Ez meg hülyeség hogy ne egyél igyál tejet!

Mindent lehet terhesen, csak a nyers dolgokat nem !

2013. márc. 12. 10:03
 6/14 A kérdező kommentje:
utolsonak, itt nem az a baj hogy rávennének éljek egészségesen, csak régebben nem volt ennyi tiltott dolog mint most, probálunk egészségesen élni amennyire lehet a mai világban, saját nevelésü állatokat eszünk, mellette fürj tojást imádtam nyersen, most azt se lehet, ezt megértem a szalmanella miatt, de a többi dolog, mert rengeteget feltudnék sorolni azokbol az ételekböl ami tiltott,és ha a tiltott dolgokat kivenném akkor szószerint semmi nem maradna lassan :-) ha nem lenne net felse tünne mi mindent nem lehet, és a dokik védönök még is engedik, ugy vagyok inkább rájuk halgatok ,mert pár oldalt végig olvasva sok ellentmondásba ütközök erröl,hogy mi egészséges és mi nem
2013. márc. 12. 10:07
 7/14 anonim ***** válasza:
Én tejet is ittam,teáztam csümölcs teát ittam ,ès sokat ittam vízet,görögdinyèt etem. Még se lett se mi bajom se nekem se a kislányomnak,igaz nyers húst nem etem.
2013. márc. 12. 10:45
 8/14 anonim ***** válasza:

"Igen, jobb a cukros üdítő, mint az édesítőszer"

Szerintem egyik sem jó. Ásványvíz, gyümölcstea cukor nélkül, tej. Mást nem tartok innivalónak. Se a cukros szörpöt, gyümölcsleveket (hacsak nem itthon csinálom gyümölcsből), sem a Norbis és édesítős cuccokat. Azok nem innivalók, csak termékek, amik kaphatók és spec. folyékonyak.

2013. márc. 12. 11:09
 9/14 anonim ***** válasza:
én lassan már tojok mindenre, olyanokat olvasni néha...jesszusom. ok, a camembert sajtról lemondtam, de annyira nem szeretem, nem volt nehéz, meg nem most fogom kipróbálni a szusit, de pl. valamelyik nap virslit ettem, aztán olvastam, azt se szabad?!:O egyébként meg állati émelygős lettem az elmúlt napokban, ha nagyon gáz, akkor a hideg kóla segít, ezért ittam többször is már. persze a cigit még a próbálkozáskor letettem, nem is nagyon iszok, de egyik este ittam 4 korty bort a pároméból. én húst 4 napja nem ettem, azt hiszem, vissza is jönne...fúj:D szóval biztos lehetne egészségesebben is, de ha mindenem tiltakozik ellene? vagy ha éppen állatira kívánom? szóval én alapos átgondolás után veszek csak ilyesmiket komolyan.
2013. márc. 12. 11:25
 10/14 anonim ***** válasza:
73%

ja, még valami, 9-es vagyok:)

én imádom a tojást, leginkább a tükörtojást, állítólag azt se lehet, erre most ezzel az émelygéssel rám jött a tojás undor is:( szóval probléma megoldva:D

2013. márc. 12. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!