Miért tiltanak mindent terhesség alatt?
már lassan ,mindentöl eltiltsák a kismamákat, értem itt azon
ne igyál tejet,mert tejérzékeny lesz, csak ásvány vizet lehet inni, ne igyál teát,kávét, ne fogyasz olyan terméket amibe aszpartám van:...na igen ám de mindenbe az van,szóval már lassan semmit nem lehet :-) ja nyáron ne igyak sok folyadékot mert vizesedést okoz,
Én egészségmániás vagyok. DE!
Én úgy gondolom, hogy ami tényleg teljesen tilos, az a cigaretta, a kábítószerek, néhány gyógyszer...
Én azt mondom, hogy egyébként a legtöbb dolgot lehet, csak mértékkel. Napi 1 kávétól nem lesz semmi baja senkinek. Ha megiszol egy bögre tejet szintén nem okozol gondot. Gyümölcsteát lehet inni. 1-1 fekete tea szintén nem okoz gondot. A hangsúly a mértéken van. Ha hetente egyszer megiszol egy pohár vörösbort pl, azzal talán még jót is teszel ( vérkeringés ). Én állandóan ittam anno, napi 4 liter vizet simán,és nem vizesedtem csak nagyon picit.
Ha csapvizet iszol, akkor azt, ha gyümölcslevet, akkor azt ( a cukros, szénsavas üdítőket mondjuk én is kerülmém, de hetente 1-2 pohárból attól sem lesz semmi baj)
Szerintem hülyeség, hogy egyáltalán semmit se. Meg kell találni az arany középutat. Mindenből lehet, csak mértékkel. De mondjuk energiaitalt egyáltalán ne igyon a kismama. Azt mondom kávét, napi egyszer lehet, kivéve, ha magas a vérnyomás, akkor tényleg le kell állni a kávéval. Magas cukortartalmú ételekkel ugyanez a helyzet. Lehet, csak mértékkel. Ha kismamának magas a cukra, akkor még jobban oda kell figyelni. Ha teljesen problémamentes a terhesség, szerintem akkor mindent lehet, csak mértékkel. Szerintem tejet is nyugodtan lehet inni, napi 1 pohár simán belefér, kell is a tejtermék a kalcium pótlása miatt, hisz a magzat azt elvonja az anya szervezetéből, ezért kell jobban figyelni a fogakra is, ezért megy tönkre terhesség alatt a fog. A kalciumot pótolni kell. Célszerű kalcium pezsgőtablettát is inni. Nyáron mindenkinek nagy melegben kell legalább napi 2 liter folyadék, ami azért ne valami cukros üdítő legyen, de egy 1-2 pohár narancslé se fog bajt okozni.
Szoptatás alatt jobban oda kell figyelni, mit eszünk és iszunk, hisz amit megeszek, megiszok, átkerül az anyatejbe, így a baba is megeszi, megissza. Pl. ilyenkor tényleg kerülendő a fekete kávé, hisz a koffein nem igazán van jó hatással a babára és ilyenkor kerülendő inkább a tej fogyasztása.
A teától meg terhesség alatt szerintem semmi baj nem lesz, de ha nagyon óvatosak akarunk lenni, akkor igyunk 100% gyümölcsteát. Nyáron meg nincs is jobb, egy jó hideg limonádénál:)
Pezsgőtabletta helyett szedj terhes vitamint, abban benne van minden, megfelelő mértékben, míg a pezsgőtablettában a fele!
Igen, jobb a cukros üdítő, mint az édesítőszer, ezért is jó a Piroska, Ági, sió szörp, oké hogy a Norbi szörp nem hízlal, de tele van édesítőszerrel!
Ez meg hülyeség hogy ne egyél igyál tejet!
Mindent lehet terhesen, csak a nyers dolgokat nem !
"Igen, jobb a cukros üdítő, mint az édesítőszer"
Szerintem egyik sem jó. Ásványvíz, gyümölcstea cukor nélkül, tej. Mást nem tartok innivalónak. Se a cukros szörpöt, gyümölcsleveket (hacsak nem itthon csinálom gyümölcsből), sem a Norbis és édesítős cuccokat. Azok nem innivalók, csak termékek, amik kaphatók és spec. folyékonyak.
ja, még valami, 9-es vagyok:)
én imádom a tojást, leginkább a tükörtojást, állítólag azt se lehet, erre most ezzel az émelygéssel rám jött a tojás undor is:( szóval probléma megoldva:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!