Szerintetek sértő, ha nem szeretnék majd szülés után senkit "vendégül látni" az otthonunkban?
Szeretném ha az első néhány hétben csak mi lennénk itthon a baba, a férjem meg én. 100 km-re lakunk édesanyámtól és anyósoméktól is, anyukámnak már nem egyszer volt olyan kijelentése, hogy tartogatja a szabadságát a szülésem időpontjára. DE ÉN NEM AKAROM! Persze jeleztem neki, de mint, aki nem hallotta meg...újra és újra mondja.
Tényleg nem akarok háborút, lehet jönni babát nézni, aztán mindenki menjen haza...utálnám ha folyton beleszólna valaki abba mikor mennyit hányszor.
Szerintetek ez sértő, mármint az elvárásom?!
Nehéz reakció nélkül hagynom a kérdést, mert hasonló helyzetbe kerültem majdnem. Nálunk egy hónap múlva jön a baba.
Világ életemben önálló voltam és nem esett jól se a babusgatás, se az, ha valamibe belekezdtem és mielőtt még rendesen belemelegedtem volna, előre megmondták, mit hol fogok elrontani. Szóval tessék csak másképp, hallgatni kell a tapasztaltabbra és úgy nekiállni, ahogy mondják. Ettől csak életképtelennek éreztem magam és a segítő szándék átment önbizalom gyilkolásba. Ebből következik bizonyos embereknél a függés, másoknál az ellenállás.
Jelen esetben én jó előre jeleztem a családban, hogy megértem, hogy több szempontból izgalmas lesz (első unoka mindenhol, kislány lesz - nálunk ez még többet számít, és sorolhatnám), de ez még senkit nem jogosít fel, hogy úgy kezeljenek, mintha alap helyzetben a felügyeletük nélkül ne tudnám ellátni, ne adj Isten, életben tartani a babát. Ha felnőttnek tartottak más dolgokhoz, ne egy ilyen fontos lépcsőfoknál ugorjunk vissza abba a fázisba, amikor megint gyerekként tanítani akarnak.
Az ottalvós segítség akkor az, ha a kis családnak valóban szüksége van rá, egyéb esetben tényleg csak kerülgetik a 3. embert és feszélyezi a légkört. Eleve új szituáció, de ha valaki folyton megmondja, mit csinálj, esélyed sincs sikerélményt szerezni a babád körüli feladatokban és így magabiztosságot szerezni.
Nálunk nem volt ultimátum szerencsére, a látogatás is bármikor rendben lesz, de 0-24-ben egy állandó szakértő semmit nem javít az új és bizonytalan helyzeten.
Kérdező, én veled értek egyet, és amelyik nagymama erre felhúzza az orrát és feltételeket szab emiatt a jövőre nézve, annak elég megköszönni és elköszönni, mert a segítségnyújtás és a tolakodás között hatalmas szakadék van. Szomorú, ha ezt valaki nem ismeri fel.
Szerintem is állj a sarkadra, ne hagyd h radtelepedjenek , mert az a céljuk , tudjak h 24 órás orgaizmusaid lesznek es ebben akarnak megkadalyozni mert nekik is igy volt es bele akarnak ronditani.
Ezt nem hagyhatod.
Csodas idöszak következik , mint a moziban.
Hogyan közöld veluk ? Minél nyersebben , h többet eszubkbe se jusson bezavarni
Én egy nagyon keserves szülés (15 órás vajúdás után császárral) 2 hét kórház után, roncsként, örömmel vettem az anyám segítségét.
Egyébként már előtte is természetes volt, hogy anyám segít, első gyerek volt, mert más az elmélet, más a gyakorlat.
Anyósomra nem számíthattam, haragban voltunk, mert 8-9 hónapos terhesen, (született városi lányként) 35-38 fokban, a tűző napon nem mentem kapálni a telkükre a gyöszös zöldségeiket, míg ők nyaralni voltak.
Igaz, nem is ígértem, hogy ezt fogom tenni, csak ők döntöttek így, de nem jött be nekik.
Ennyit róluk!
Azóta 3 unokás nagymama lettem, minden gyereknél felajánlottam a segítségemet, nem volt rá szükség ... hála Istennek!
Az elmúlt években annyit változott a világ, a babaápolás, a felszerelések, a szisztémák, hogy én ebben már nem is vagyok otthon, lebőgni meg nem szeretnék,
A főzés, mosás, takarítás meg nem olyan nagy durranás, hogy egy segítő férj ne tudná megoldani, akár munka után is az első napokban.
A kérdésről az a véleményem, hogy tiszteletben kell tartanunk a gyerekünk óhaját, ők már egy külön család, amiben a nagyszülőknek is jut megbecsült hely, kivéve, ha megutáltatják magukat az erőszakosságukkal.
Egyetértek veled Kérdező, a többi válaszoló már leírta, hogy miért érthető az álláspontod.
A fröcsögő, helyesen írni nem tudó nagymamának üzenném: Ön szerint komolyan az a szeretet, hogyha a gyerekem nem úgy akar csinálni, megoldani valamit, ahogy én gondoltam, akkor aztán tőlem már a büdös életben ne kérjen segítséget a hálátlanja?? Ez a szeretet??? Még egy munkatárssal vagy egy távoli ismerőssel sem viselkednék így, nemhogy a gyerekemmel. Ostoba, vén boszorka tetszik lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!