Mit tegyek, ha nem hajlandóak fizetni egy olyan dolgot ami megkeseríti az életemet?
Az a helyzet,hogy nagyon erősen szükségem lenne fogszabályzásra. Sokáig nem értettem miért tartanak rondának az emberek csak az utcán sokszor hallottam,mert profilból nem látszik rajtam semmi különös,aztán egyszer egy orvos mondta,hogy úgy beszélek mint akinek a fél arca le lenne zsibbadva,aztán egy próbafülkében ahol 3 oldalról is volt tükör láttam ,hogy teljesen eldeformálja az arcom a fogaim szerkezete, tényleg úgy is beszélek mint akinek le van zsibbadva a fél arca,a lényeg nagyon nem szimmetrikus a fejem . Nekem pokolian fájt életemben mindig is az,hogy nem fogadták el a külsőmet holott sokat adok rá. A szüleimet megkértem,hogy csináltassunk fogszabályzót ugye már elmúltam 18 éves még tanulok úgyhogy szüleimtől függök ,de már nem tb támogatott a dolog. Ők persze azt mondták,hogy nem fizetik,mert ők semmit nem látnak rajtam szerintük szép vagyok...meg nekik fel sem tűnik a dolog. Persze ezt direkt mondják meg ők nem értenek ehhez. Ja és anyám a képembe vágta,hogy hiúságból akarom...Ja csak nem tudja mit élek át nap mint nap,milyen gátolt a személyiségem önbizalmam stb. De erre a válasza,hogy felejtsem el meg kit érdekel...és nem az anyagiakról van szó,nekik nagyon sok pénzük van,és én nem is a legdrágábbat akarom nekem jó a legolcsóbb is csak csinálják meg. És annyira felidegesít és bánt,hogy kb naponta étteremben esznek,szórakoznak stb,de az,hogy a saját gyereküknek az életét "jobbá" tegyék arra már nem hajalndóak.
Az egyetem mellett semmi időm dolgozni főleg,hogy végzős leszek,jó tudom már bírjam ki,de egyre csak ez jár fejmben és elvonja a gondolataimat mindentől nagyon tönkre vág.Mi tévő legyek?
kedves utolsó megírnád hol lehet 40ért csináltatni? azt tudom,hogy kiskorúaknak annyiért csinálják,de tudtommal tb-re nem csinálják felnőttnek. Tudom,mert voltam már tb-nél és ott is mondták,hogy csak a konzultációkat tudják elengedni ,de ígyis kb 200-ra számoljunk ,ha a legrégebbi módszert is választom.
Köszönöm azoknak akik együtt éreznek velem azért jó tudni,hogy nem vagyok egyedül :(
Aki írta,hogy nem biztos,hogy van a szüleimnek pénze annak írom,hogy de biztos...nem fogom részletezni,hogy miből mennyi jövedelmük van,de annyira magas,hogy még fél havi fizujuk se menne el erre,ha egyben kifizetnék is..
Mit tegyek, ha nem hajlandóak fizetni egy olyan dolgot ami megkeseríti az életemet?
Akkor megteremted rá a keretet magadnak. Ha megmondták, hogy nem fizetik, akkor teljesen felesleges azon lamentálni, hogy miért. Nem fizetik és kész, ez a döntésük. Ok, hogy nincs időd tanulás mellett dolgozni, akkor menjél nyáron. Tervezd be, hogy elővizsgákkal, meg jó nagy lendülettel hamar befejezed a vizsgaidőszakot, és előre leszervezel magadnak pl. külföldi babysitterkedést vagy más kinti kulimunkát, amiből egy nyár alatt megvan az ára. Felnőtt ember vagy, mehetsz, amerre látsz, előtted a lehetőségek tára, élj vele! Ha nagyon akarod, megcsinálod. Persze, sokkal egyszerűbb otthon, a gép előtt rinyálni, hogy miért nem fizetik, mint tenni érte, hogy meglegyen, de előrébb így nem jutsz.
Nem tudom honnan szeded elő,hogy támogatja a tb 25 éves korig a fogszabályzást...Elmondtam világosan,hogy jártam tb orvosnál és mondta,hogy nem fedezik a költségeket. De rákerestem újra a törvényekre és annyiban igaz,hogy 18 év felett támogathatják,de csak azoknak akik még 18 év felett is középiskolások. De amennyiben biztos forrásod van kérlek bemásolnád a törvény azon részét amelyik ezt mondja ki,hogy egyetemistáknak is ilyen mértékű támogatást adnak?
Igen dolgoztam nyáron,történetesen szakmai gyakorlatot csináltam ahol a fizetésem majdhogynem nullával volt egyenlő, igaz félre tettem a 3 hónap gyümölcsét ami konkrétan 100eFt volt. Csakhogy pont most ment tönkre a 6 éves telefonom és semmi ilyet nem fizetnek a szüleim se téli ruhát ,semmit így összesen 40eFt maradt a zsebemben. Én már nem egyszer kerestem munkát,de elvárják hogy egy héten 24 órát dolgozz és hétvége kizárva,ez sehogy sem jön össze nappalisként úgy,hogy minden órára kötelező bejárni aláírás stb...
Amúgy ostobaságokat beszélsz, mert amíg nappalis vagy 25 éves korodig az állam fizeti a tb-t, és minden beavatkozás ingyenes.
Jó, magándokinál nem, de bárhová elmehetsz, és tb-re megcsinálják a dolgot.
Tudom, mert bnőm is így kapott második szemeszterben fogszabályozót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!