Nagyszülőnek milyen ogai vannak az unokával szemben ha a szülők együtt élnek, boldog házasságban és a nagyszülő, az én anyám megkeseríti az életünket?
Problémák vannak évek óta szüleimmel, nem mennék bele, hogy mi. Férjem és én boldogan élünk együtt, neveljük közös gyerekünket, várjuk a kistesót éppen. Tehát nem elválás és nagyszülők a kérdés..mert ilyen olvastam már sokat.
Anyám terroroizál, a gyerek is teljesen zizi ha találkozik velünk, anyám a gyerek előtt kritizál, felülbirálja a véleményem az akaratom, a gyerek szegény azt se tudja mit tegyen merre menjen, nyilván gyerek szeret ő is huncutkodni,ő nem hibás ebben, 5 éves. de anyám utál engem, a gyereket meg magáénak akarja nevelni, ellenem forditani. Kétehetente-hetente egy egy napot vannak vele, de akkor is csak ugy ha elviszik magukhoz, és csak őt, mi nem megyünk.
Jelenleg fenyeget hogy nekik jogaik vannak a ygerkkel, a gyerek ovodában van nappal,d e tartok tőle hogy elviszik onnan a férjem és az én engedélyem nélkül.
Szólj az óvodában, hogy a gyereket csak ti ketten vihetitek haza. A ti engedélyetek nélkül amúgy sem adhatják ki a gyereket másnak.
Ha ti a férjetekkel boldogok vagytok, ne foglalkozz a szüleiddel.
Én biztosan nem engedném hozzájuk a gyereket.
Próbáltál már erről beszélni velük? Ha igen és nem változott semmi, akkor nem vagy köteles eltűrni a viselkedését.
Oviban szólj,hogy csak te és a férjed vihessétek el,és akkor nem engedik el a nagyival.
Nem kell engedned a nagyihoz,adjon be kérvényt a biróságra,majd ott megitélnek havi 1 napot ,de akkor is ott lehetsz,többet meg a közelébe nem mehet azon felül.
talán akkor észbe kap,hogy hol a helye,és hogy szól bele a gyereknevelésbe.
Először is az óvodából csak a szulo es a szulo álltal meghatározott személyek vihetik el a gyereket, mas nem.
Másodszor igen, van lathatasi joga a nagyszülőnek. Ha a szülők nem akarjak, a nagyszülő a gya hatósághoz fordulhat lathatas ügyben,
olyat már hallottam, hogy váláskor a másik szülő anyja apa láthatást akar a gyereke...de ilyet, hogy rendben élünk, egy családként férj feleség gyerek, jön a kistesó, és a nagyszülő terrorban tart...
Én sokáig toleráltam mert mégis az anyám, gyakorlatileg 3 éve ilyen durva a helyezt de ugy voltam vele, hogy heti egy napot kibirok...
De most betelt a pohár, szóltam hogy nem jó ez igy, és nekem ugrott mint veszett kutya..
Ahelyett, hogy gondolkozott volna, és változtatni próbált volna, most mivel nem ő alkotott véleményt hanem ő kapott, amit ugye hogy képzel a másik hogy neki bármit is megmond :) de nem jobb lett hanem rposszabb pedig abban biztem, hogy észhez tér,de nem. Mint veszett kutya...ugatott, iszonyatos dolgokat vágott a fejemhez pedig csak elmondtam neki, hogy mikoet csinált velünk az elmult években.
Na erre jött hogy szar ember vagyok, szar gyerk és rossz anya is.
Eltelt 2 hét, közölte, hogy elvinné a gyereket.
Mondtam:NEM! (hiszem au utolsó beszélgetésünk az volt hogy én szar vagyok, anya, gyerek inden, rámelcseszet az életét és iylenek)
Na erre hogy nem mehet a gyerekért és nem találkozhat vele, megint nekem ugrott.
Utána jöttek a joagi...
értitek ezt?
Menjen bíróságra, valószínűleg fog kapni havonta 1 hétvégét.
De az oviból nem viheti el a gyereket az engedélyed nélkül, ezt mond meg az ovónőnek is.
Tényleg el se hiszem amugy hogy ilyen van, réáadásul a saját anyámmal:(
Fel se merül benne, hogy a gyerek mit él meg ha gyámhatóságon kötünk ki miatta és a láthatása miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!