Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van egy alkoholista apám aki...

Van egy alkoholista apám aki megkeserítí az életem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már egy jóideje iszik,veri anyámat és velem állandóan kötekedik. Anyám nem akarja elhagyni,reménykedik,hogy még talán boldogak lehetünk de én nem látok rá esélyt. Elérte,hogy megutáljam,már hányingerem van tőle,legszívesebben elmenekülnék,de nincs hova.

Nem tudom,mit tegyek,hogy eltudjam viselni,hogy ne kapjak idegösszeroppanást a sok veszekedéstől. Mit csináljak,hogy jobb legyen a helyzet?

16/L

2015. dec. 26. 20:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Te velük semmit. Apád és anyád egy játszmát játszanak: a Mártír és az Aljas Iszákos játszmáját. Ha akrnád, se tudnád őket változásra bírni.

Magadért azonban nagyon is tehetsz: minél előbb keress meg egy pszichiátert! 16 évesnek ifjúsági kell, de nagyon jó volna, ha minél hamarabb lenne, mert a játszma ELLENED szól, nem miattuk vagy róluk. Anyád nagyon is boldog azzal, hogy mártírkodhat, apád nagyon is jól elvan azzal, hogy ő az utálatos iszákos - de mi lesz veled? Segítség nélkül te is hamar bevonzasz egy ilyen barmot, mint apuka és olyanná lehetsz, amint anyuka.

Kitartás, még két év. És addig is kérj segítéget!

2015. dec. 26. 20:54
 2/13 anonim válasza:

Nehéz helyzet :/ szerintem egyszer vieozd le hogy mit művel küldd el a rendőrségnek jön a gyámhatóság és anyád vagy elválik tőle hogy nála lehess vagy a másik lehetőséget nem tudom pontosan nem akarok rosszat mondani de neten erről sok dokomentum van leegyszerűsítve

Vagy fenyegesd meg hogy ráküldöd a rendőrséget ha nem emberli meg magát

Vagy mondd hogy van felvételed róla és ha nem szokik le lecsukatod

Vagy menj el kollégiumba

Írhatsz privibe is nekem

Kitartás

Viszont ha egyik sem opció nálad vállalj diákmunkát

Anyukádnak mondd meg hogyha nem hagyja ott te nagykorosítatod magad és nem lát többet ez valószínűleg hat

2015. dec. 26. 21:01
 3/13 A kérdező kommentje:
Számtalan videó készült már róla,fenyegettük is,rendőrségnek is volt már szólva de nem ért semmi. Jelenleg is bentlakásos iskolában vagyok,de így karácsony tájékán,meg igazából minden nagyobb ünnepen amikor itthon vagyok ez van. Iszik,alszik,veszekszik,elmegy napi 2 csomag cigi,éjjel járkál,nem hagy aludni. Már rég gondolkodom ilyen diákmunkákon és egy külön önálló életről de nincs rá időm,mivel elég jó iskolában vagyok és minden időm elmegy a tanulásra. A másik pedig az,hogy van egy 12 éves testvérem akit nem hagynék egyedül.
2015. dec. 26. 21:09
 4/13 anonim válasza:
Második vagyok, értem az egy fokkal jobb itt anyukád a kulcsszereplő akkor az öcsédet kell kimenteni mondd meg anyádnak hogy ha nagykorú leszel elperled az öcsédet
2015. dec. 26. 21:17
 5/13 anonim válasza:
# második vagyok Vannak egyetemek ahol. Ösztöndijat fizetnek ha tanulsz gimi után az öcsédet meg kell menteni az ilyen gyerekek nagyon sérülnek ha 18 éves vagy lehetsz az öcséd gyámja vagy valamelyik tokon most is átvehetné
2015. dec. 26. 21:20
 6/13 A kérdező kommentje:
Az öcsémet nem lehetne elszakítani itthonról. Inkább elviselné mindezt. Anyukám bármit megtenne értünk,hogy nekünk jó legyen és vele maradjunk. Volt,hogy már annyira fajult a helyzet,hogy éjjel elkellett menjünk itthonról,és másnap iskola volt. Sokszor felfogadta anyukám,hogy elhagyjuk,kész ennyi volt de aztán hirtelen mégis megjavult és visszacsalogatta. Ráadásul van egy nagymamánk is aki velünk él és ő főz ránk,mivel anyum sokat dolgozik. Nem hagynák hogy elvegyenek vagy ilyesmi,és a testvérem sem menne senkihez.
2015. dec. 26. 21:29
 7/13 anonim válasza:
100%

Nem akarok szemét lenni de ha anyukád bármit megtesz akkor ott kéne hagynia az öcsédnek is az lenne a jó ha anyukád a sarkára állna

Van munkája anyukádnak? Apukád nélkül is megtudtok élni? 18 éves korodban lehetsz az öcséd gyámja ki lehetne harcolni hogy adjanak a szüleid rá pénzt

Nehéz döntés de a legeslegjobb az lenne ha sz öcsédel eggyütt megmondanátok anyukátoknak hogy otthagyjátok ha nem válik el

2015. dec. 26. 21:58
 8/13 A kérdező kommentje:

Van munkája. Valóban nagyon nehéz döntés,de szerintem is az lenne a legjobb ha elválnának.

köszönöm az eddigi válaszokat!

2015. dec. 26. 22:46
 9/13 anonim ***** válasza:

Szerintem a gyámhatóságnak lehetne szólni, két okból is gondolom:

Az egyik az, hogy 16 évesen nemcsak számít a saját akaratod, hanem lényegében döntő súlya van. A gyámhatóság majd felkínál megoldásokat, amelyiket meg nem akarod, arra megmondhatod, hogy nem szeretnéd. 16 évesen nagyon ritka, hogy valamit a Te akaratod ellenére csak úgy rádkényszerítenének.

A másik meg az, hogy általában több megoldást is felkínálnak. itt pl. lehet hogy valami olyasmit ajánlanának fel, hogy rendszeresen megfigyelnék a körülményeket, anélkül, hogy rögtön elvennék az öcsédet. Ezt nem tudom, de mindenesetre ma már többféle módszer van, nem csak egy dolgot ajánlanak fel.

Ha meg tényleg olyan a helyzet, hogy öcséd veszélyben van akkor meg talán jobb is lenne, ha anyukádat választás elé kényszerítenék, és kénytelen lenne dönteni.

Annyi haszna meg mégiscsak mindenképp lenne a dolognak, hogy öcsédet végre meghallgatná szakember, lehetne tudni, mennyire van veszélyben.

2015. dec. 27. 11:46
 10/13 anonim ***** válasza:

Gyámhatóságnak önállóan is szólhatsz, bárki tudta nélkül, valószínűleg a helyi önkormányzat épületében vannak. Annyira nem rémes, mert úgyis a te akaratodnak meg az esetleg meghallgatott szakértőnek a szava fog számítani. Általában ügyelnek a fokozatosságra.

Ha nem rögtön ezzel akarod kezdeni, akkor iskolán keresztül, vagy önállóan ifjúsági pszichológussal, családsegítővel, vagy segélytelefonos segítővel beszélhetsz, hogy milyen megoldások vannak, mire lehet számítani. Ezekről sem kell tudni senkinek, elmehetsz szülői hozzájárulás nélkül is. Segélytelefonon nem kell bemutatkozni sem.

2015. dec. 27. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!