Édesanyám kiakar tenni?
próbálok rövid de mégis érthető leni édesanyám összekerült párhete egy férfival mert 4 éve elvált édesapámtól.Eddig a viszonyunk jó volt 26 éves vagyok élletársammal lakunk itt 6 éve dolgozom állandó munkahelyen a ház fenntartását átvettem néhány éve már illetve itt próbáltam kialakitanni egy vállalkozást"egy esztergályos mühelyt is fellépitettem de párnapja bejelentette hogy ideköltözik az ember és mivel vagy mi vagy ő mi menjünk el innen mert kidobat minket mert nem férünk el...
Nos mivel nekem már édesanyám sincs a bejelentéstől kezdve, a kérdésem a következő mit tehetek nyilván a házból az ugymond részemből nem kérek semmit de a "vállalkozásba belefektetett" 5 millió forintot alsó hangon igenis igy kérem vissza.
Az ember tudom a házra illetve a pénz miatt költözött ide. Van valami modja vagy esélye hogy láttom a pénzt vagy kitúr mindenből és semmivel kezdek uj életett?
Az illetö hiába költözik be oda, a házban neki nem lesz tulajdonjoga.
Emellett az is kérdés, hogy te (rész)tulajdonos vagy-e a házban.
Ha a felújításba/mühelybe befektetett összeget tudod bizonyítani, akkor azt perelheted töle.
Egyébként az elég hülyeség lenne részedröl, ha a "házból a részedet" nem kérnéd el.
A legokosabb felkeresni egy ügyvédet (akár az ingyenes tanácsadás is jó) és vele beszélni meg, mit célszerü lépni.
De arra minden esetben számíthatsz, hoyg az egész több éves huzavona lesz, azaz most nem sokat segít neked az újrakezdésben.
Kedves 8-as!
Per esetén nem minden alkalommal ragaszkodnak a számlához, mert ismert és elfogadott fogalom a "házilagos kivitelezés" is, ennek értékét értékbecslő becsüli fel.
Arról beszélek most, hogy pl. van egy kőműves, vagy villanyszerelő, aki a saját házán dolgozik, nyilván nem ad számlát saját magának, de értéket teremt.
Sokszor fordul elő olyan is, hogy a baráti körben van szakember, aki INGYEN, baráti szívességből részt vesz a munkálatokban, tehát számla itt sincs.
Arról nem is beszélve, hogy egy jó kapcsolat esetén ki az aki mondjuk 20 évre visszamenőleg őrizget számlákat?
De száz szónak is egy a vége, ebbe tényleg nem szabad ÜGYVÉD nélkül belekezdeni!
Kezdjük azzal, hogy nem dobhat ki a házból csak úgy, ha oda vagy bejelentve...
De keress egy ügyvédet, és el fogja mondani, mit tehet, és mit nem. Nagyon kicsi a sansz arra, hogy kidobhat, mert oda akar költöztetni mást. Még albérlőt sem lehet csak úgy kidobni egy lakásból, nem hogy oda bejelentett embert.
Elég hiányos a kérdés.
Milyen részed van a házban?
Miből tevődik össze a 6 millió Forint?
édesanyámé mivel szülöi házról van szó ahogy fent is emlitettem.Igen részben én vagyok a hibás mivel csak jót akartam édesanyámnak régebben ugy voltam vele miért is ne kezdjük itt mellette az életünket,nem gondoltam hogy még ő zavar el minket :D
A kb 5 millió forint maga az épület + berendezés
mondjuk keveset is mondtam mert csak maga a berendezés 3-4 millió környékére tehető mert elég nagy mühelyről van szó kb 170 nm2 Een 320 CNC eszterga csak 1.5 millió értékű és ezek nem olyan gépek amiket csak ide oda lehet mozgatni...legtöbje épitéskor belett épitve
+maga a mühely is kb 4-5 millió értékű "elszivókkal stb teljesen felszerelt.
számla...igen csak az a baj mivel nem gondoltam ez lesz igy számlákat se nagyon tartogattam meg azután miután elkészült.....igen bevagyok jelentve.
mondjuk mikor ma mikor szóvátettem hogy fontosabb neki egy ember mint a saját fia szándékossan elkezdett provokálni elég gusztustalan szavakal hogy megüssem hogy tudjon leletet vetetni hogy feljelentsen hogy kitegyenek...szóval ennyit ér egy anya 26 év után szembesültem vele.
Nem elég hogy a jövömet saját magamnak alapoztam/probáltam kialakitanni
illetve probáltam mindenbe segíteni még én vagyok a szar szemét :D
" a házból az ugymond részemből "
A házban semmilyen részed nincs, a műhelyt leszámítva.
Nem gondoltál arra, hogy mi lesz, ha anyukád megismerkedik valakivel?
Úgy nem tudjátok megoldani, hogy a műhelyt továbbra is használod és ott dolgozol, viszont máshol laktok?
Ügyvédet mindenképpen keress, mert elég kacifántos ez a szituáció.
" a házból az ugymond részemből "
A házban semmilyen részed nincs, a műhelyt leszámítva.
Nem gondoltál arra, hogy mi lesz, ha anyukád megismerkedik valakivel?
kedves utolsó
lehet én vagyok ilyen...
de például ha én maradnék egyedül és neadj isten egyedül maradnék idős koromba a gyerekemmel biztos nem akarnám kitenni a házbol főleg ha az már 25 éves meglett ember aki éveken át fedezett mindent pl villanyt vizet kaját stb.a "szxarbol várat épitett volna főleg ha én nemtudnám neki megalapozni a jővőjét addigra és neki kellene minden utolsó centért megdolgoznia hogy előrébb jusson az életbe...
de mondom lehet én lennék csak ilyen.
Én biztos nem hánynám fel hogy megszületett vagy azt hogy 18 éves koráig mig tanult én tartottam mert ez a kötelessége egy szülönek..a gyereknek meg az hogy utána próbáljon gondoskodni a szüleiről ha baj van...én megtettem egyszersem hánytam fel semmit.Nem is vártam köszönöm öt sem soha.de ugy bánni az embernek a saját gyerekével mint egy utolsó szar darab na az a gáz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!