Nektek elmondta ezeket a dolgokat a gyereked? Fontosnak tartjátok? Ha igen miért igen, ha nemm miért nem?
Kedves válaszadók,ezt a szövegrészletet egy ismerősöm mondta.
"Én nem beszéltem az anyukámmal a menstruációról,szerintem egy nagyon undorító téma,én elintéztem a tamponvásárlást magamnak,vagy vettem el az övéből,ebből nyilván kiderült számára,hogy nekem már van havim.Azt sem mondtam el neki,hogy már nem vagyok szűz,mert úgy gondoltam,hogy az az én dolgom.De az óvszert is megtalálhatt volna a szekrényben,nem rejtegettem előle.Azt sem tudta,hogy voltam már nőgyógyásznál,ha 'beteg' voltam, vagy ,hogy terhestesztet csináltam. Nem is értem,hogy képesek erről beszélni a szülők meg a gyerekeik."
Nem igazán tudtam mit reagálni,ugyanis én sok dolgot elmondtam anyukámnak.
Ti sem beszéltek ezekről anyukátokkal/lányotkkal?
Vagy ez csak kivételes eset?
Nálunk nicsenek tabu témák,szerintem az a normålis,hogy elősször (de legalábbis )az ember megkérdezi a szüleit a dolgok mikénkjéről.
Pl.a tampon téma.
Nyilvàn intézhető egyedül is de talán jo(bb) egy tapasztalt ember véleményi is.
Persze ha osztja meg velem a dolgait akkor nem leszek szomorú,nem kényszer hogy része legyek az élete minden részének,de ha lehet/igényli akkor adok tanácsot/segíteek.
Nekem 14 évesen jött meg, utolsó voltam az osztályban. Anyukám már 11 éves koromban elmondta, hogy mi ez, mit kell majd csinálni, ha megjön, mivel fog járni, stb. Azt nem mondta, hogy "el kell majd mondani anyukának", így nem mondtam :D De ha úgy jött ki a lépés, hogy hülye voltam, és nem maradt pénzem tamponra, akkor kértem tőle. Lazán kezelte, sosem kérdezett rá, hogy mikor jött meg, miért nem szóltam, stb.
Az első együttlétről nem szóltam neki, de valahogyan megérezte, hogy megtörtént, mert hirtelen sokkal közvetlenebb lett, elkezdett szexualitással kapcsolatos dolgokról viccelődni, amit előtte sosem tett. Én sem rejtegettem az óvszert, de azért biztos helyen tartottam, a táskámban, vagy a szekrényemben, mert azt láttam, hogy a szüleim se hajítják ki a fürdőszobapolcra.
Már egy ideje nincs barátom, a múltkor otthon voltam, megtaláltam a régi plüssmacimat, és mondtam neki, hogy elviszem az albiba, mire röhögve megkérdezte, hogy ennyire kell, hogy ölelgessek valamit az ágyban?
Szóval nem azért nem szóltam neki ezekről a dolgokról, mert rossz a kapcsolatunk. Egyszerűen csak egy tini szégyenlősebb. A menstruáció-téma meg pont olyan, amiről senkivel nem szoktam beszélni, hiszen arról se számolok be az anyukámnak/barátnőknek, hogy mekkorát fostam tegnap, miután összezabáltam a hazavitt kínait csokifagyival. Szóval abban egyetértek az ismerősöddel, hogy ez nem egy hálás téma.
Ha viszont fennálna a gyanúja, hogy terhes vagyok, akkor azonnal felhívnám.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!