Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nektek elmondta ezeket a...

Nektek elmondta ezeket a dolgokat a gyereked? Fontosnak tartjátok? Ha igen miért igen, ha nemm miért nem?

Figyelt kérdés

Kedves válaszadók,ezt a szövegrészletet egy ismerősöm mondta.

"Én nem beszéltem az anyukámmal a menstruációról,szerintem egy nagyon undorító téma,én elintéztem a tamponvásárlást magamnak,vagy vettem el az övéből,ebből nyilván kiderült számára,hogy nekem már van havim.Azt sem mondtam el neki,hogy már nem vagyok szűz,mert úgy gondoltam,hogy az az én dolgom.De az óvszert is megtalálhatt volna a szekrényben,nem rejtegettem előle.Azt sem tudta,hogy voltam már nőgyógyásznál,ha 'beteg' voltam, vagy ,hogy terhestesztet csináltam. Nem is értem,hogy képesek erről beszélni a szülők meg a gyerekeik."

Nem igazán tudtam mit reagálni,ugyanis én sok dolgot elmondtam anyukámnak.

Ti sem beszéltek ezekről anyukátokkal/lányotkkal?

Vagy ez csak kivételes eset?

2016. okt. 4. 09:52
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer ment egy betétreklám, én még nem tudtam mi az, és azt mondtam, h ilyen hülyeségeket sose fogok venni xD nekem am nagymamám mondta el h mi ez, rá 2 évvel jött meg.
2016. okt. 4. 10:53
 12/33 anonim ***** válasza:
82%
azt hinnénk,egyre nyitottabbak az újabb és újabb generációk, aztán nálunk persze ez is pont hátrafelé megy más normális országokhoz képest, és én is azt látom, hogy a mostani tinik egyre jobban tabunak tekintik és eszük ágában nincs erről senkivel beszélni. elég durva, de ez a realitás ...
2016. okt. 4. 10:56
 13/33 Lilith1994 ***** válasza:
87%
Nalunk kicsit tulasba volt vive a tema de fontosnak tartom hogy a gyerekem majd tudjon ilyenekrol
2016. okt. 4. 11:25
 14/33 anonim ***** válasza:
28%
Ha jó viszonyba lennék anyámmal, akkor sem vele akarnám megtárgyalni ezeket a dolgokat. ..nekem ezek egyszerűen nem családi témák. Volt erre barátnő, meg testvér.
2016. okt. 4. 11:37
 15/33 anonim ***** válasza:
93%
Nekem van 2 nővérem, így adtuk egymás között az infót, de anyu figyelmet szentelt arra, hogy mindegyikünkel leült beszélni. Nem tabu, nem ciki, tök természetes folyamatokról van szó, nyugodtan beszélünk róla. Pici korom óta mindennel biológiailag, anatómiailag tisztában vagyok. A szexről is beszélünk egymás között tippeket is cserélünk. Amikor már barátom volt leültem anyuval, hogy szeretnék dokihoz menni tablettáért, kérdezte szeretném-e hogy velem jöjjön. Ő a nővér ért hozzá ráadásul az anyukám, akiben maximálisan megbízom. Senki sem szent, mindenkinek meg van a saját élete, amiről nem kellemetlen beszélni, vagy segítséget, tanácsot kérni.
2016. okt. 4. 11:45
 16/33 anonim ***** válasza:
93%
Az, hogy milyen melysegig beszelik meg, illetve negbeszelik-e egyaltalan nagyban fugg a szulo es a gyermek szemelyisegetol, illetve kettejuk kapcsolatatol. En a menzesz temanal meg bizalmi kapcsolatban voltam anyammal, igy beavattam. Mire a szerelem, szexualitas reszhez ertem, erosen megingatta a bizalmamat a viselkedesevel. A vilagon semmit nem tudott rola. Meg nagy vonalakban sem.
2016. okt. 4. 12:08
 17/33 anonim ***** válasza:
92%
Nekem anya mindent elmondott a mensiről,így amikor 12-éves koromban megjött,nem ijedtem meg. Nagyon jó kapcsolatom van anyával,de azt hogy már nem vagyok szűz nem mondtam el neki,mert úgy gondoltam hogy nem tartozik rá. Gyógyszert is egyedűl mentem iratni magamnak,bár ekkor már 18voltam. Volt hogy szóltam neki,hogy reggel jövök,mert a barátomnál alszok, biztos gondolta hogy nem malmozunk :D.
2016. okt. 4. 12:31
 18/33 anonim ***** válasza:
92%
Azt, hogy megjött és hogy elvesztettem a szüzességem, elmondtam. Ha teszteltem, azt nem, annyira azért nem vagyunk jóban. Én is inkább a barátnőimmel beszélem meg az ilyen dolgokat.
2016. okt. 4. 12:32
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem mondta el anyám, de én a lányomnak időben igen. Sőt, a fiamnak is tisztában kell lennie ezzel, úgyhogy egyszer ő is megtudja.
2016. okt. 4. 13:09
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Én már felnőtt vagyok és hálás az anyukámnak, hogy sok mindenről beszélgethettünk, bár én a saját gyerekeimmel sokkal nyíltabban tudok szót érteni. Már nekem is van felnőtt gyerekem, de kicsik is. Azon az állásponton vagyok, ha kérdez egy gyerek, arra válaszolok, persze a korának megfelelően. Márpedig tőlem kérdeztek:

-Mi a menstruáció?

-Hol jön ki a kisbaba a hasamból? És hogy kerül oda?

-Hol voltak ők amikor még nem születtek meg?

Szerintem fontos beszélni a gyerekekkel és addig jó, amíg a szülőktől kérdeznek. Persze fontos a testvérekkel és a barátokkal is beszélni, de nem árt időnként helyre tenni a dolgokat. Én vettem nekik jó kiadványokat is arról, hogy működik a testük.

Ez nem egy olyan téma, hogy kb 12 évesen menstruálsz aztán a fiú használjon gumit. Létezik szexuális etika is, ami nem csak aktus. Fontos lelki útravaló is egy gyereknek, és a kettő (felvilágosítás és lelki támogatás) nem szétválasztható. Mindez része kell, hogy legyen a gyerek nevelésnek.

2016. okt. 4. 13:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!