Miert ilyen velem anyam?

Figyelt kérdés
Most vagyok 12.-es van egy baratom is 1eve. De ugy kezel engem mintha meg gyerek lennek es mindenbe bele kot amit en csinalok neki semmi se jo soha. Rendet teszek itthon felsoprok elmosogatok eltorolgetek macskanak kajat adok meg ilyenek hogy rendre erjen haza de mikor haza er allandoan csak a veszekedes megy hogy en milyen lusta vagyok mikor meg mondom neki mit csinaltam az a kotelessegem. Barmit ker megcsinalom de bele kot abba is hogy miert igy csinaltam miert nem ugy. Iskolaba is nagyon nagy a kovetelmeny es van mikor 9oraim is vannak +meg a tancot kell gyakorolni +kulon erettsegi tantargyakra keszules orulok ha haza erek es ha mar egy 3ast kapok akkor mar en vagyok a legrosszabb es meg fogok bukni. De ez nem csak ebben az evben volt igy hanem ez mar evek ota igy megy csak nalam mar most telt be a pohar hogy mar nem birom tovabb. Probalok turelmes lenni ugy csinalni a dolgokat ahogy o mondja de nemjo neki soha es mikor meg vissza beszelek neki mindig mondja hogy majd a sajat hazamba azt csinalok amit akarok meg majd a sajat gyerekemmel ugy beszelek ahogy akarok es hogy neki ne pofazzak. Nem ertem miert viselkedik igy velem. Miert lehet ilyen?

2016. okt. 2. 16:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ne hazudj, te az ÉN anyámról beszélsz:D

Viccet félretéve, elköltözés a lehető legjobb megoldás. Barátodhoz nem tudsz költözni? Manapság ez úgyis divat.

2016. okt. 2. 22:04
 12/18 A kérdező kommentje:
Hat volt mar rola szo en nagyon orulnek neki es a baratom is es a baratom anyukaja is mondta hogy nyugodtan oda koltozhetek. Csak az a baj hogy ezt anyamnak korulirtam hogy van egy osztaly tarsam aki mar a pasijaval lakik meg csak nemis az hogy en erre hogy en nem megyek sehova es hogy meg 20evesen is itthon fogok lakni meg ilyenek szoval tehetetlen vagyok.
2016. okt. 3. 16:56
 13/18 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha elmúltál 18 nem vagy tehetetlen, szépen fogod a cuccod és lelépsz, anyád nem tehet semmit, akkor se hurcolhat haza se ő se a rendőrség ha fejre is áll. Semmi joga nincs arra kényszeríteni hogy 20 éves korodig ott élj.

Megjegyzem az ilyen szülők szoktak felháborodva lenni ha a gyerek kiszabadul tőlük és feléjükse néz.

2016. okt. 3. 18:51
 14/18 anonim ***** válasza:
Jeeezusom...menekulj de gyorsan:D az elottem szolo jol beszel,18evesen azt csinalsz amit akarsz. Nem tarthat otthon :)
2016. okt. 3. 23:37
 15/18 anonim ***** válasza:
43%
sok szülő csak akkor döbben rá, amikor már elköltözik a gyerek és semmi hírt nem ad magáról... akkor néha elgondolkoznak h valamit elbasztak, de ekkor már rohadtkéső
2016. okt. 6. 23:40
 16/18 anonim ***** válasza:
Én megvárnám az érettségit, addig CSAK arra koncentrálnék. Ha házimunka miatt csesztet, akkor megmondod h tanulnod kell. Azután jelentkezni egyetemre/fősulira, és vagy keresni lakotársakkal egy albit, vagy kollégiumba menni. Ha nincs lehetőséged most külön költözni (elhiszem ha nincs, miből is lenne), akkor tarts ki!
2016. okt. 17. 09:52
 17/18 anonim ***** válasza:

Rosszul hangzik, egyetértek abban, hogy ezt tűrni nem lehet, de milyenek az emlékeid, mindig ilyen volt anyukád? Nem lehet, hogy igazából nem veled van baja, hanem neki vannak gondjai, amit sajnos rajtad vezet le? Pl. munkahely, párkapcsolat, vagy nem elégedett az életével? Ez nem mentség, de ha már megérted, miért ilyen, talán könnyebb megtalálni a közös hangot. Kérdezted tőle valaha, hogy veled van baja, vagy mással, és nem akarja-e inkább elmondani, mi bántja? Lehet ő sem tudja igazából, miért is frusztrált, de ha már elgondolkozik ezen, az egy lépés a valódi gond tudatosítása felé..

Anyukádra szükséged lehet még, próbáld megmenteni a viszonyt vele, ha ehhez költözni kell, akkor ez van. Akár az is javíthat.

Én 18 évesen költöztem vidékről Budapestre. Nagyon sokat segített bizonyos dolgokban az, hogy meg kellett állnom a lábamon, és most a szüleimmel is jó a viszonyom. Én döntöttem akkor úgy, nem ők. Előbb utóbb jobb költözni, saját életet élni. Bátorság!

2017. jan. 8. 15:02
 18/18 anonim ***** válasza:
Zimacs szerintem tökéletes tanácsot adott.
2017. jan. 23. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!