Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim miért ilyenek velem?

A szüleim miért ilyenek velem?

Figyelt kérdés
A szüleim nagyon szigorúak velem nem engedik hogy este el menjek szórakozni a barátaimmal és azt sem engedik hogy Gyomaendrődön kívül más helyekre menjek mert félnek hogy valami történni fog velem. Bezzeg a bátyámnak mindent meg engednek én meg még a házból is csoda hogy ki tehetem a lábamat.Jó tudom hogy féltenek de ez azért már túlzás szerintem. Ráadásul még be is zártak egy kollégiumba pedig simán lehetnék bejárós de ők még azt sem engedik meg...Próbáltam beszélni velük de még azt sem bírtam mert nem is figyeltek rám. szerintetek mit tegyek ? 17 éves lány
2016. szept. 30. 21:41
 1/10 anonim válasza:
23%

Én lázadnék. Megtenném amit nem lehet.

Vagy alku? Van valami ami fontos nekik és a tiéd ? Vagy amit neked kell megcsinalni?

2016. szept. 30. 21:46
 2/10 A kérdező kommentje:
A lázadással az a baj hogy anyukám egy kicsit agresszív és ha lázadnék el kezdene fenyegetőzni meg ordibálni velem..Hát a rajzban szerintük tehetséges vagyok és be raktak egy rajz suliba mert azt akarják hogy rajzolással foglalkozzak de ha nem rajzolnék lehet hogy nem nagyon érdekelné őket mert keveset foglalkoznak velem.
2016. szept. 30. 21:55
 3/10 anonim ***** válasza:
67%

Megváltoztatni már úgysem lehet őket, ezt te is tudod. 17 éves vagy. Ha jól tanulsz, felvesznek egy egyetemre, koleszba, egy jó távoli városba.

Szóval, én tanulnék, piszkosul készülnék a felvételire. :-)

2016. szept. 30. 22:03
 4/10 anonim ***** válasza:
70%
Ha koleszos vagy, akkor van kimenőd. Hétvégére haza kell menned?
2016. szept. 30. 22:03
 5/10 A kérdező kommentje:
Hát igyekszem sokat tanulni hogy le tegyem az érettségit :) csak néha nekem is kel egy kis kikapcsolódás.. Hát van kimenő de ott is csak az Aldi-ig engednek el mindet ami eléggé közel van a kollégiumhoz. igen hétvégén haza megyek de vasárnap már megyek is vissza a kollégiumba szóval keveset vagyok otthon.
2016. szept. 30. 22:08
 6/10 opened paradise ***** válasza:
52%

1 évet kell csak kibírnod. Utána diákmeló és nem szólhatnak bele.

Már ha nem fizus a koli.

2016. szept. 30. 22:11
 7/10 anonim ***** válasza:
70%

Nem kell ezt azért ennyire durván kezelni, hogy így lázadjon, meg úgy. A szülőknek ez a 'dolguk', hogy megóvják a gyerekeiket, amíg élnek. Te lány vagy, és lehet rosszul esik ez neked, de egy lányra sokkal jobban kell vigyázni, mint egy fiúra.

Nem tudom nálad mit jelent a "beszélni velük", mert ha nem figyelnek rád, akkor nyilván nem megfelelő hangnemet választottál. Úgy beszélj velük, hogy közöld, hogy te tudsz vigyázni magadra, és nem szeretnéd, ha ennyire kisgyerekként bánnának veled, de megérted őket, stb. stb.

Mindent meg lehet beszélni, csak akarni kell.

2016. szept. 30. 22:25
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha nem ismered a környéket, nincsenek a szüleid számára is megbízható barátaid akikkel lóghatsz, akkor jogosan nem engednek el. A bátyádhoz ne hasonlítsd magad. Szinte minden rossz ami elérhet valakit az lányra vonatkozik. Ebbe nem mennék bele, mindenki tudja, mire gondolok...
2016. szept. 30. 23:00
 9/10 anonim ***** válasza:

Én szerintem azért mert te lány vagy.

Mármint nyilván a szülők a lányukat jobban féltik mint a fiukat, mert ha a srac balheba keveredik nagyobb eséllyel védi meg magát illetve nincs fenn veszélye hogy egy buliba bedrogozzák/megerőszakolják stb. Lehet csak én vagyok túl paranoid de valami okát én azért látom ennek a féltésnek:D

2016. szept. 30. 23:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Bocs az értetlenségért, de a kollégiumban hogy ellenőrzik hogy meddig mentek el?
2016. okt. 1. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!