Jogosan teszik ezt velem a szüleim?
Hát szomorú :(
Nekünk nagyon nem volt pénzünk, de ha kaptam valakitől valami alkalomra, azt mindig gyűjtögethettem és sose vették el tőlem. Pedig tényleg nagyon rosszul álltunk. Anyukám egyedül nevelt minket. De ő örült, ha van egy kis saját pénzünk, amivel magunk gazdálkodhatunk.
Nagyon gáz, hogy szórják a pénzt autókra, aztán meg tőled kérnek kölcsön a számlákra. Nem hiszem, hogy meg tudod változtatni a gondolkodásukat.
Mar ne is haragudj de eleg gaz szuleid vannak!!!
Velem nem csinaljak ezt es soha nem is csinaltak de hala istennek talan nem is volt anyana soha ra szorulva a penzemre! Pedig egyedul nevel! A penzem az o szamlajan van! Viszont ha kapok penzt azt irja egy kis fuzetkebe! Ha kerek belole ad! Ha neki kell belole szol felirja elveszi es vissza teszi! Persze en ezt nem kerem! O nevelt fel rengeteg penzebe voltam, es nem sajnalom tole! Ha kell neki en orulnek ha vissza sem tenne de azt mondja o nem tudna el venni a penzem! Szerintem undorito a szuleidtol az hogy meg csak nem is kernek hanem elveszik!!!! Ha szegenyesek vagytok akkor meg ertenem hogy szukseg van arra a kis keveske penzre is ha kapsz es muszaly segitened nekik de iigy, hogy apad a szegenyseg mellett kocsit vesz, hat en biztos meg mondanam hogy ha kocsikra van penzuk akkor a te penzedbol nem latnak!!! Teljesen mas lenne a helyzet akkor ha tenyleg nagy szukseguk lenne ra es gondolom magadtol is adnal valamennyit h segits nekik! De igy hogy szorjak a penzt, akkor ne rajtad probaljak behozni es el venni a kis penzed....
Nem tisztesseges, de jogosnak sajnos jogos. A szulo nem koteles zsebpenzt adni a gyerekenek, amig van fedel a fejed folott, nem ehezel es nem elsz terrorban, addig a hivatalos torvenyi kotelessegeiket teljesitik.
Probalj mielobb menekulni onnan
ha kapsz pénzt rokonoktól,akkor ne add oda a szüleidnek. miért adnád? azt a pénzt neked szánták a rokonok, nem a szüleidnek.
akár be is égetheted őket egy családi eseményen,hogy ne adjanak neked pénzt, adják egyből a szüleidnek ha akarnak adni,mert úgyis mindig náluk köt ki a pénzed,nem tarthatod meg. ez nem normális amúgy.
mi is van,hogy adunk rokon gyereknek.azt neki szánjuk, nem a szüleinek.. biztos elbeszélgetnék a szülővel,hogyha elvenné a gyerektől,amit neki szántam.
ha kölcsön kérik a pénzed,akkor mondd meg,hogy már nincs meg, elköltötted.
és dugd el valahova,amíg nincs saját számlád.
gondolom van olyan hely a szobádban,ahova nem nyúlnak a szülők. oda dugd a pénzed. akár több helyre is,hogy ne találják meg. csak ne felejtsd el hol van.:)
akár régi társasjátékok dobozába is teheted.vagy régi könyvbe,füzetbe. gyűjtögesd és ha kell valami vedd meg. ne számolj be a pénzedről a szülőknek, ha ilyenek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!