Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért gyűlöl az anyám? Miét...

Miért gyűlöl az anyám? Miét teszi ezt velem?

Figyelt kérdés

A testvérem értelmi fogyatékos, kb az ő árnyékában nőttem fel, mert se anyám, se apám nem foglalkozott érdemben velem, sőt, sokszor vertek, ütögettek is.

Anyám azt hiszi, hogy én is beteg vagyok, utál engem, soha nem ad a szavamra, mindenért leugat, okoskodik folyamatosan, nekem soha nem lehet igazam és nincs semmibe beleszólásom. Nagyon érzékeny és félénk vagyok, ezt is annak tudja be, hogy nem vagyok normális, zárt osztályra való vagyok, keressek fel egy elmeorvost...

Aztán erőt vettem magamon és elmentem pszichológushoz. Ő azt mondta, hogy nincs semmi bajom, egészséges vagyok, csak a múltam miatt vagyok ilyen visszahúzódó. Aztán amikor ezt elmondtam anyámnak, akkor is nekem esett, hogy én biztos rossz orvoshoz mentem el, meg biztos előadtam neki magamat, hogy milyen xar, szemét köcsög velem mindenki, én meg a kis tökéletes vagyok...

Miért csinálja ezt velem???

2016. szept. 16. 16:22
 1/9 anonim ***** válasza:

Mániás an beállt nálla a "fogyatékos gyerekeim vannak. "

Menjetek együtt orvoshoz/pszihologushoz. Hogy ő is halja, nem mondasz semmi rosszat

2016. szept. 16. 16:41
 2/9 A kérdező kommentje:
Ő nem akar eljönni. Azt mondta, majd eljön akkor, ha én belátom a hibáimat...
2016. szept. 16. 17:52
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos, vannak beteg szülők, akik nem szeretik, sőt ártanak a gyermeknek. Nemtudom hány éves lehetsz, de szerintem már elég nagy hogy felfogd a dolgokat. Sok szülő mint a tiéd is, visszahúzza a gyermekét, és nem engedi hogy érvényesüljön, jelen helyzetben, zártosztályra való vagy, elmeorvoshoz kéne menned, ezmellet semmi önbizalmad sincs. Későbiekben se várhatsz ezen kivül mást. Hiába vágy megértésre, vagy akarsz a kedvére tenned, hogy elmész dilidokihoz, ameddig be nem látod, hogy egy nagy nulla vagy addig fogja ezt tenni. Tudom, hogy TE ennél sokkal értelmesebb, és értékesebb vagy. Ugyhogy mostantól, kezd el szeretni magad, állj ki magadért, hidd el magadról hogy okos és értelmes ember vagy, amit az anyád művel veled, az az Ő, szavai, és gondolatai, ne hassanak rád, ahogy az orvos is megmondta, hogy ez nem igaz. Választás a tiéd, vagy elhiszed, és kedvére akarsz járni, így igaza lesz, vagy érzelmileg leépíted, bármennyire is fájdalmas, mert mégis az anyád, gyorsan felnőlsz, és nem engedett, hogy más szava hasson rád, a hangulatodra, a viselkedésedre. Ezeket neked kell megformázni, és nem az anyád szavai szerint alakítani a viselkedésedet. Tudom nem könnyű, de a választás a tiéd, vagy hagyod hogy lehúzzon, vagy nem engedett hogy hasson rá, és elkezded élni a te életedet. Hogy miért csinálja ezt? Mert ő a beteg, neki kéne elmennie dilidokihoz, és nem neked. De te nem viheted el, az akarata hozzájárulása nélkül. Tehát, a kapcsolat ennyi volt. Tudom fájdalmas, és lehet, hogy kegyetlennek tűnők, de ez csak az őszinte véleményem, bántás nélkül. Ne mondj el semmit anyádnak, beszéljetek minél kevesebbet, és a leggyorsabban húz el otthonról. Nem lesz könnyű, mert a félénk embereket sok helyen kikészítik, de a te érdeked, hogy minél hamarabb helyregyere, és ne élj anyád árnyékában, szavaiban, hogy miért is mondta eztett. Hagyod hogy hasson rád?
2016. szept. 16. 18:29
 4/9 JulesM111 ***** válasza:
Mint írtad, van egy értelmi fogytos tesód. Akármennyire rossz is leírni, odab...ott a szüleidnek, felemésztette őket a hosszú, mindennapokon át tartó küzdelem. Ne keress okokat, ne hibáztasd őket, ezt dobta neked a gép a gyermekkorodra, az idő kereke nem fordul vissza. Inkább szép lassan készülj a felnőtt életre, mely legyen sokkal jobb.
2016. szept. 18. 06:38
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, csak nagyon nehéz... :( Azzal zsarol, hogy kitesz az utcára és mehetek a híd alá, meg hogy nekem tuti van valami bajom, csak a pszichológus nem mondja el, de majd ő beszélni fog vele, hogy majd ő meg fogja mondani neki, hogy bökje ki a dolgokat...
2016. szept. 27. 11:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Vágj bele bátran az ismeretlenbe, ha elmúltál 18 éves. Hidd el, ennél csak jobb jöhet. Zsarol érzelmileg. Hidd el, hogy van helyed a világban, csak neki kell vágnod, bátran. Mennyi idős vagy?
2016. szept. 27. 12:32
 7/9 anonim ***** válasza:
Pont ezért szoktam mondani, hogy értelmi fogyatékos gyereknek intézetben a helye. Főleg, ha van egészséges gyerek is. Tönkreteszik a családot.
2016. szept. 27. 12:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy???
2016. szept. 27. 21:24
 9/9 anonim ***** válasza:
ismerek anyukát, sajnos nagyon beteg volt az egyik gyermeke, ő is hasonló lett de ott több a testvér és védik egymást.
2016. szept. 27. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!