Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A barátom megpróbált öngyilkos...

A barátom megpróbált öngyilkos lenni, én mentettem meg és most gyűlöl. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A barátom szülei elváltak nagyon régen. Mindkét fél talált magának párt. Az anyukája és a férje 2 hétre amerikába mentek konferenciára és fürdőzni, addig az apjával lett volna csakhogy az visszamondta. Thaiföldön él és konkrétan azt mondta a barátomnak, hogy a szabadsága idejét inkább az új családjával akarja tölteni mintsem a fiával. Az anyja nem viselkedik igazi anyaként, a nevelőapja egy s-gfej, csak az apjaban bízhatott, nagyon szerette őt és most kiderült, hogy minden hazugság volt. A pénzzel helyettesítették a szeretetet. A szülei az én szüleimmel nagy barátságban vannak úgyhogy megvolt az új "dada". Namost azt tudni kell, hogy egy éve járunk, kitűnő tanulók vagyunk és angliában élünk. A barátom fél, én egy éve vagyok depressziós és eddig is elég sz@r volt a helyzetünk (az önbántalmazás minden formája, cigizés, füvezés), de most aztán tényleg kész katasztrófa. A barátom 4 napja bevette anyám összes nyugtatóját, altatóját és fájdalom csillapítóját, felvágta az ereit és kifeküdt a vonatsinekre. Én reggel 6-kor arra ébredtem, hogy nincs mellettem és azelötti este is nagyon rosszul volt, tudhattam, tudnom kellett, hogy ezt nem fogja bírni. Szerencsére ismerem őt, tudtam hol kell keresni. Emberek, az utolsó pillanatban értem oda. Tényleg meg akart halni. Amióta kiengedték a korházból nem alszik velem, nem szól hozzám és érzem, hogy utál azért mert nem engedtem, hogy végetvessen a szenvedésének. Elcs-sztem nagyon és most nem tudom mit tegyek. Segítség!

2016. jan. 10. 10:53
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
16 évesek vagyunk
2016. jan. 10. 10:59
 2/16 anonim ***** válasza:
65%
Te helyesen tetted. Idő.meg terápia kell neki,és utána ő is így érzi.
2016. jan. 10. 11:01
 3/16 anonim ***** válasza:
Nem utál téged, hanem magát szégyelli nagyon és egyben sajnálja is önmagát. Ilyen emberrel tulajdonképpen nem érdemes szoros érzelmi közelségbe kerülni, mert destruktív, romboló hatású.
2016. jan. 10. 11:14
 4/16 A kérdező kommentje:
Segíteni szeretnék neki, de nem tudom hogyan tudnék. Ti mit tennétek a helyemben?
2016. jan. 10. 14:07
 5/16 anonim ***** válasza:

Dehogy cseszted el! Meg amúgy is ha akarja akkor újra megpróbálja míg a végén sikerül neki.

Te a lehető legjobb dolgot tetted. Semmi okod arra hogy rosszul érezd magadat. Inkább beszélj neki az érzelmeidről. Mond el neki hogy számodra ő milyen fontos. Ha nem lenne az akkor nem foglalkoztál volna azzal hogy hová tűnt mi van vele. Mond meg neki hogy szereted meg azt is hogy hiába haragszik rád te akkor sem tehetsz mást a szíved szerint cselekedtél.

De azt is hozd a tudomására hogy a nagy depresszió és letargia közepette azt is észre vehetné hogy van aki szereti akinek fontos aki törődik vele. S akinek nagyon is fájna ha elveszítené. Meg nem ártana ha egy kicsit küzdene. Nem kellene úgy elmerülnie hiszen ott vagy neki te. Nem tök egyedül van.

2016. jan. 10. 14:41
 6/16 anonim ***** válasza:
Előző válaszoló nagyon jól megírta. Légy büszke magadra, nagyon jól cselekedtél. Legyél vele türelmes, nagyon türelmes, remélem, kaptok jó orvosi segitséget. Az élet szép, nem szabad eldobni, és már elég idősek vagytok ahhoz, hogy önállóan meg tudjatok küzdeni problémákkal. Remélem a szüleid továbbra is segitenek.
2016. jan. 10. 15:34
 7/16 anonim ***** válasza:
Vidd pszichológus. Most ezt nem sértésből mondom, tényleg vidd el. Most haragudni fog az egész világra, így hiába próbálnál meg te is meg a szüleid is beszélni veled nem fog senkire se hallgatni. Ahogy írtad már régóta depresszióval küzd, ami még rátesz egy lapáttal. Kell a szakember, aki tud rajta segíteni, mert előbb - utóbb megint meg fogja próbálni, ráadásul most majd úgy, hogy véletlenül se tud megmenteni. Azt meg ilyenkor hiába mondogatod neki, hogy te szereted, te ott vagy vele jóban és rosszban is, mert ahogy írtam rád haragszik, mert megmentetted. A szörnyű igazság, miszerint rájött az apja mégse szereti annyira, mint ahogy gondolta sokkolta, nem tudja feldolgozni. Emiatt is akart öngyilkos lenni, emiatt is kell a szakember, aki segít neki egy ilyet feldolgozni.
2016. jan. 11. 08:05
 8/16 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam beszélni vele de nem hajlandó megszólalni. Anyámnak tegnap nagyon felcseszte az agyát mert füvezett. Nem szokott drogozni csak ha nagyon szarul van mert bealszik tőle. Pszichológushoz esélyem sincs elrángatni. A szülei tuti nem fogják elvinni, nem is nagyon foglalkoznak vele. Igazábol sosem tették. A helyzetük így néz ki: az anyja mindenkinek azt mutatja hogy ők milyen jó család és ebben természetesen partner az új férje aki egy segfej és állandóan cseszteti a barátomat. Az apját nyáron és karácsonykor szokta látni és úgy tünt szeretik egymást de amióta új felesége van és gyereke( a nő előző házasságából) azóta nem figyel a fiára. Anyagilag nagyon jól állnak és ezzel pótolják a szeretetet. A szüleim ügyvédek tehát mi sem szűkölködünk de ők szeretnek engem és az öcsémet. Más kérdés hogy engem nem érdekelnek. Sokat gondolkodtam rajta hogy juthattunk idáig. Amikor 12 évesen megismertem minden rendben volt és most 4 évvel késöbb meg... Valaki valamit nagyon elcseszett
2016. jan. 11. 14:54
 9/16 anonim ***** válasza:

Akkor folyt. köv.

Na és akkor mi van. Te attól még beszélhetsz hozzá. Amúgy is az a kérdésed hogy "Mit tegyek?"

Hát beszélj hozzá! Te legyél a pszichológusa. A srác elmondásod szerint gyakran van nálatok. Hát akkor azt a kis időd amit nem veletek tölt majd csak kibírja. Aztán úgy is megy hozzád! Beszélj hozzá akkor is ha hallgat. Sőt mond el neki hogy milyen jó hogy itt van mert van kit megölelned. (persze öleld is meg)

Tervezz közös programokat hogy ide meg oda elmentek s ő majd viszi a cuccok nagy részét. Mert ő a férfi! (mosolyogj közben) S kérdezd meg tőle hogy mi a véleménye az ötletről vagy hogy mit kellene vinni, mivel lehetne még jobban feldobni a közös programot. Vond be s akkor is kérdezz ha nem válaszol. Olyan nincs hogy nem szólal meg! :)

2016. jan. 12. 22:34
 10/16 anonim ***** válasza:
Ha valaki ennyire mély depresszióban van,hogy konkrét lépéseket tett azért,hogy öngyilkos legyen annak szerintem mindenképp pszichiáterre,gyógyszeres kezelésre,terápiára lenne szüksége.Mert ha nem kap segítséget,újra meg fogja kísérelni.Én a helyedben azonnal értesíteném a szüleit is,hogy mit tett a fiúk magával.
2016. jan. 13. 00:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!