Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az, hogy apámmal nem jövök...

Az, hogy apámmal nem jövök ki, kihatással lehet a felnőttkoromra?

Figyelt kérdés

Nem akarom nagyon részletezni, de apámnak borzalmas a személyisége és a nevelése. Az alapvető higiéniát, viselkedési normákat nem ismeri vagy nem akarja ismerni, maga borzasztó egoista, meggyőzhetetlenül önfejű, nevetségesen tekintélyelvű, irritálóan gyerekes és undorítóan álszent, így, ha anya vagy én szeretnénk valamit (csinálni), ami neki nem tetszik, akkor egyszerűen nemet mond; ha ellenvéleményen vagyunk, bevágja a hisztit vagy mindenkit lehord a sárga földig; ha apró dologra kérjük meg, fel van háborodva, hogy merjük megkérni, vagy úgy teljesíti, hogy bárcsak ne kértük volna; és nem egyszer bukott le a hazugságaival, amik egyáltalán nem kis hazugságok.

Szerencsére jó pár dolgot édesanyámtól örököltem, de így is sok mindenben hasonlítunk, vagy éppen a vércsoportunk (50-50% esély volt rá, hogy ne heterozigóta A legyek, hanem homozigóta 0, de A lettem...) és a nevünk (ami a lehető legkakofonikusabb név) egyezik.

Én rettegek tőle, ha esetleg egyszer megadatik az alkalom, hogy családot alapíthassak, akkor én is ugyanilyen botrányos módon fogok viselkedni a gyerekeimmel, ahogy ő szokott velem.

17/F

2016. szept. 28. 19:58
1 2
 1/14 tothp ***** válasza:
38%
Legfeljebb annyi, hogy ha nem vigyázol te is ugyanilyen leszel apa korodra. A vér nem válik vízzé.
2016. szept. 28. 20:16
 2/14 A kérdező kommentje:
Na, pont ettől rettegek. És nem tudom, hogy mi vezet arra, hogy olyan legyek, mint ő, és mi nem, azaz mivel lehet elkerülni..:/
2016. szept. 28. 20:21
 3/14 anonim ***** válasza:
87%
Nagy akaraterővel, betonbiztos értékrenddel.
2016. szept. 28. 20:30
 4/14 anonim ***** válasza:
75%
Felnőtt korodban majd érdemes lesz külső segítséget kérned (pl.pszichológus,stb.). És sokat foglalkozni önismereti kérdésekkel.
2016. szept. 28. 21:18
 5/14 A kérdező kommentje:
Ilyen súlyos lenne a helyzet?
2016. szept. 28. 21:38
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Igazából minden, zűrös körülmények közt felnőtt embernek szüksége lenne külső segítségre. Hogy megláss más lehetőségeket is, gondolkozz el magadon (kívülről lásd magad), és észrevedd a hibáid. Aki ezt nem ismeri fel, olyan lesz, mint valamelyik szülője. Sokaknak erre elég egy segítő rokon, jóbarát, vagy valamelyik vallás tanításai. Másoknak több kell.
2016. szept. 28. 22:03
 7/14 anonim ***** válasza:
25%
Ha ennyire rossz ember akkor miért nem váltok el? Kíváncsi lennék a másik fél/felek véleményére is.
2016. szept. 28. 22:12
 8/14 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

Ilyen súlyos lenne a helyzet?"

A helyzet annyira súlyos, amennyire te annak érzed. De bármilyen apja is van valakinek, nagyon-nagyon belevésődik a minta, amit egész gyerekkorában lát tőle, ezért nagyon el kell határozni, ha ő majd másmilyen akar lenni nagykorában, és sokat kell dolgozni azért, hogy tényleg másmilyen lehessen. Sok sikert hozzá! Vannak, akiknek sikerül, legyél köztük te is!

2016. szept. 28. 23:07
 9/14 A kérdező kommentje:

Én igyekszem nem hagyni, hogy belém vésődjön ez a minta. Meg én nem vagyok makacs, mint ő, úgyhogy engem meg lehet győzni, ha valamit rosszul csinálok.

#6 Nem tudom, mire érted, hogy észre kell vennem a hibáim. Felnőttkoromra vagy most?

#8 Annyira nem érzem súlyosnak a helyzetet egy-egy kivételtől eltekintve (mikor nagyon bekattan). Egyszerűen van egy zavaró tényező a házban, és, ha kerülöm, talán minden rendben.

Kedves Citromost! Egyrészt szüleim közelítenek a 60 felé, másrészt igazából csak én meg anya vagyunk ilyen helyzetben, de anya mindent megtesz, hogy kerülje apát, rólam meg lepereg, miközben a nővéremmel hercegnőként bánik. Apám nem akar elválni, ha anya be is adná a válópert, akkor csak elfajulna még jobban a helyzet, a nyakunkra járna. Osztálytársamnak van egy ilyen apja, csak ő egy 20-assal fiatalabb, így az anyja kihasználta az esélyt, és elváltak, legalábbis folyamatban van a válás, mivel az apja mindent megtesz, hogy ne történjen meg, ha mégis, akkor legyen férjtartás. Továbbá lenyúlta a pénzüket, és kinézem apámból, hogy ő is simán lenyúlná a továbbtanulásra fordított pénzt, miközben alapból rejteget előlünk egy pénzösszeget...

2016. szept. 28. 23:41
 10/14 anonim ***** válasza:

Hasonló nálam is a helyzet, szinte majdnem minden megegyezik, kivéve a másik szülőt mer az nincs. Sajnos én apámmal élek egy fedél alatt, mert éhbérből nem tudok albérletbe vonulni. Az ő jellemrajza sok pontban megegyezik az általad leírttal. Sajnos ő sok ponton elcseszte az életét, ezért az abból eredő sok problémát mindig másokon vezeti le. Tipikusan az a fajta "ha neki nem jó, akkor másoknak se legyen az."

Én alapvetően egy kedves, udvarias, barátságos ember vagyok, akit nehéz kihozni a béketűrésből. Szeretem a rendet a tisztaságot és a békességet (faterom ennek az ellenpólusa). De ha rossz környezetben vagyok, belőlem is csak a rossz dolgok jönnek elő.

Mivel te még fiatal vagy, neked még van lehetőséget váltani. Minél előbb más környezetbe kerülsz, annál jobb. Próbáld magadat olyan emberekkel körbevenni, akik jó hatással vannak rád és kerüld az ilyen emberek társaságát.

2016. szept. 29. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!