Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szólnom kellett volna, hogy...

Szólnom kellett volna, hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés

Hosszú lesz.

Anyámmal és a húgommal nem volt sosem jó a kapcsolatom, mindig én voltam a fekete bárány. Egyetlen bűnöm, hogy apám lánya vagyok, anyám első házasságából. A tesóm a második házasságból született, tulajdonképp csak féltestvérem, és anyám kedvence.

Amikor férjhez mentem másodszor, már akkor is láttam rajtuk, hogy sok jót nem kívánnak nekem, imádnak a bajomon csamcsogni.

Aztán próbálkoztunk a közös babával, de sajnos első és második esetben elhalt a terhesség. Ekkor még szóltam, meg tudták, mi történt. A első babánál hittük, hogy megmarad, pont karácsonykor tudtuk meg, hogy sikerült, volt nagy bejelentés, meg minden. Annyi volt az anyám reakciója, hogy "minek?".

A második terhességnél nem hittem el, hogy pozitív a teszt (kis halványka volt), a húgom kérdeztem, viberen átküldtem a képet, hogy szerinte ez most az? De a lelkére kötöttem, hogy még hét pecsétes titok.

Természetesen elfecsegte mindenkinek, én megharagudtam rá, hogy még a 12. hétig nem akartam, hogy bárki tudja. Anyánk erre annyit mondott, hogy "ezért a sz.arért kár összeveszni, nem csinált semmi rosszat" a húgom.

Én ezt másképp láttam.

Aztán újra jött a csapás, hogy elhalt a terhesség. :(

Annyit nem mondtak, hogy sajnálják, még a tesóm volt aki nem szólt hozzám, mert szerinte ő jogosan haragszik.

Aztán nyáron újra pozitívat teszteltem, tanultam az esetből, nem szóltam senkinek. A férjemnek is csak akkor, mikor a doki is megerősítette, hogy terhes vagyok. Első perctől kiírt veszélyeztetett terhesnek, táppénzen vagyok.

Eltelt a nyár, és anyám körbekürtölte a falut, hogy egy ingyenélő lusta disznó vagyok, a férjem kapott jobb állást, én meg már nem dolgozok, inkább lógatom otthon a lábam.

Persze most már látszik a pocakom, túl vagyunk a félidőn szerencsésen.

A múltkor hallottam, hogy anyám jól beégett a boltban, mikor megint engem szapult, micsoda ingyenélő dög vagyok, és büdös nekem a munka. Aztán egy ismerős szólt neki, hogy vegyen kicsit vissza, nem jókedvemből vagyok veszélyeztett terhes. Ő meg ott magyarázta, hogy nem vagyok én terhes, hazudok. De aztán csak meggyőzték, hogy ne legyen vak, hát nem látja, hogy gömbölyödök?!

Most végképp be van sértődve rám a családom, hogy nekem szólni kellett volna.

Igazából még a 12. hét körül akartam is, de nem akartam elkapkodni. Aztán meg úgy voltam vele, hogy minek?! Látták, hogy otthon vagyok, tudták is, egyszer sem kérdezték, miért vagyok táppénzen, azt hittem, csak kitalálták, hogy mi a helyzet.

Nagy, ünnepélyes bejelentést meg nem akartam azok után, hogy egy "gratulálok" nem hagyta el a szájukat.

A helyemben ti szóltatok volna?

Vagy szerintetek is egyértelmű, hogy ha babát akarunk, és táppénzen itthon vagyok, akkor mi az ábra?

2016. szept. 28. 12:38
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

Nem szólnék. Azért mert semmi köze hozzá, az ilyen nem anya ès nem is nagymama. Èn el is kerülnêm őket messzire, a gyerek közelébe sem engedném. Gusztustalan az olyan "anya" aki képes a saját gyerekét kitárgyalni meg így leégetni. Meg is szüntetném vele a kapcsolatot. Van új családod akiktől megkapod majd az igazi szeretetet.

2016. szept. 28. 12:46
 2/25 anonim ***** válasza:
95%
ennyi leszólás után nem is érdekelne a vélemányük és ha bíróságon elintézi akkor is csak havi 1-szer engedném a gyerek közelébe. Amúgy közelébe sem engedném a picit. Ha ennyire "lelkesedett" az első 2 próbálkozásnál akkor nem sok köze van a 3.-hoz sem... Tesó meg puffogjon csak, nem törődnék vele.
2016. szept. 28. 12:52
 3/25 anonim ***** válasza:
79%
a helyedben hozzá sem szólnék a családomhoz még a másoldalra is átmennék ha szembe jönnének és a mostohaanyádat meg bejelenteném becsületsértésért tanulja meg befogni a pofikáját
2016. szept. 28. 12:52
 4/25 anonim ***** válasza:
95%

A kérdésedre a válasz: nem, nem kellett volna szólnod.

SŐT! ha így viselkedett volna velem a családom, szóba sem állnék velük!

2016. szept. 28. 12:58
 5/25 anonim ***** válasza:
7%
3!A vér szerinti anyja miről beszélsz?Az apjuk más.Picit higgadj le.Talán le kéne ülnötök megbeszélni dolgokat.Lehet pont az unoka fog jó irányba változtatni a dolgokon.A hugodnak eljárt a szája,hát tanultál belőle többet nem mondasz el semmit amit titokba akarsz tartani.Én nem mondanám,kerüld el őket nagy ivben hasonló amit elöttem ajánlottak páran.felnőtt ember vagy,külön élsz tőlük.Akármilyenek a családod.Azt viszont te sem tudhatott biztosra nem e pont ők lesznek azok akik valamikor is a segítségedre lesznek.Tudod egy házasságra sincs garancia.Várd ki a végét,lehet anyád lesz a legjobb nagyi a világon.Se a babádat,se magad és őt se foszd meg ettől.Minden családba van valami hidd el.Mi lenne ha mindig mindenki haragszom rád-ot játszana? soha senki nem állna szoba senkivel:))nyug.Én azt sem gondolnám neked is fájt volna.. helló anyu mama leszel:))olyan apró dolgokon olyan sok minden tud múlni.
2016. szept. 28. 13:08
 6/25 anonim ***** válasza:
9%

Szia, sajnos te is tipikusan azt a hibát követted el, mint az itt kérdezők 99%-a. Megy az oda-vissza sértődés, utálkozás, ahelyett, hogy leülnétek mindent tisztázni, ahol minden érintett ott van és szemtől szembe lehet felhozni az érveket, ellenérveket. Egy kulturált megbeszélés, nem ordibálás, újabb sértődés! Ez a kulcsa minden ilyen családi problémának. Nyilván mindenkinek megvan valahol a maga igaza, rengeteg a félreértés is, egy hirtelen jött, meggondolatlan beszólás stb.

Mond el, amiket ide leírtál! Mond el, hogy te mindig úgy érezted, hogy felesleges vagy a családban, amióta anyádnak új élete, gyereke lett. Mond el, mennyire rosszul esett, hogy az elveszített babáid után egy jó szót sem kaptál soha. Hogy milyen rosszul érzed magad attól, hogy a saját anyád lusta disznóz mások előtt.

Szerintem hátat fordítani csak végső esetben szabad, meg kell adni az esélyt arra, hogy válaszokat kapjál a kérdéseidre, mit miért tettek, vagy nem tettek. Ha megszakítod a kapcsolatot, akkor életed végéig ott fog benned motoszkálni a MIÉRT. Tudnod kell, hogy ők mit éreznek és mit gondolnak rólad. Nyilván terhesen a hormonok változása miatt még ezerszer érzékenyebb is vagy, mint általában, de én a helyedben mindenképp tisztáznám.

Szerintem a te anyukád kb. olyan lehet,mint az enyém. Nulla érzelem, soha nem mondta, hogy szeret, de hibát azt mindig talált bennem. Rettentő nehéz volt ezt feldolgoznom és amikor elmondtam neki, hogy mennyire fáj, hogy nem anyaként viselkedik velem, ő is megrökönyödött, mert neki fel sem tűnt. Azóta sem mondja ki, de mégis érzem, ha megölel, hogy ő így tudja csak kifejezni a szeretetét.

Falun laktok, mindenki pletykál nyilván, anyukád gondolom csak annyit tudott, hogy a férjednek jó állása lett, így te azóta otthon üldögélsz. Akkor sem mondhatott volna ilyet, de ezek szerint neki a kommunikáció nem az erőssége.

Hidd el, hogy nincs más megoldás, le kell ülni és elmondani a sérelmeket, hogy választ kaphass rá. Mindent el kell mondani, udvariaskodás és hangos szavak nélkül, normálisan, mert sajnos amit átcsap veszekedésbe egy ilyen beszélgetés, onnantól mindenki bezár. Nem halljátok meg egymás mondanivalóját, csak hajtjátok a magatok igazát. Annak nincs értelme.

2016. szept. 28. 13:09
 7/25 anonim ***** válasza:
96%
Akinek a lánya terhességére az a reakciója, hogy minek terhes, annak nem kell elárulni a későbbi terhességet. Sőt, én a megszületett unokát is csak ritkán mutatnám neki. Minek? ;-)
2016. szept. 28. 13:18
 8/25 anonim ***** válasza:
85%

Nézd, most nyers leszek, de ez az igazság:

Ezek az emberek NEM A CSALÁDOD. Egy család szeret és támogat. Nem tudom, hogy anyád annak idején milyen nevelést kapott, de ahogy viselkedik, az primitív, szánalmas és gusztustalan. A húgod szintúgy. Egy normális ember az ellenségeivel sem beszél és viselkedik így, nemhogy a saját lányával.

Ne haragudj, de ha ezt velem tennék, akkor először is megmondanám, hogy nekem ő nem az anyám, a fattya pedig nem a testvérem, ne keressenek többé, nem ismerjük egymást.

Másodszor pedig felhívnám a figyelmüket, hogy ha még egyszer bármit visszahallok a boltban vagy akárhol, akkor valamelyik este a férjem pár barátjával átugrik hozzájuk elbeszélgetni az illemről.

Ne hagyd már magad, könyörgöm. Attól, hogy az anyád, attól még egy szemét k**va. Közelébe se engedd őket a picinek. SOHA.

2016. szept. 28. 13:25
 9/25 anonim ***** válasza:
93%
Én megmondtam volna, hogy azok, akik csak bántani, lejáratni, mocskolódni, megsértődni tudnak, nem a családom. És abban a pillanatban, hogy a gyerekemet bármiben hátrány éri náluk azért, mert én vagyok az anyja, lendületből felejthetik el azt is, hogy láthatják.
2016. szept. 28. 13:25
 10/25 anonim ***** válasza:
94%
Én nem szóltam volna ezek után. Bírom amúgy, hogy akkor sértődnek meg és verik a nyálukat, amikor már késő.
2016. szept. 28. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!