Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kell szólnom a munkaügyön...

Kell szólnom a munkaügyön hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés
Regisztrált munkanélküli vagyok és 3 havonta kell bemennem jelentkezni.Rendelkezésre állási támogatást kapok.Terhesség alatt is fogom tovább kapni?
2010. máj. 27. 18:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Igen,szólj be.
2010. máj. 27. 18:56
 2/12 anonim ***** válasza:
szülésig kapod igen,de nemtudom hogy ezt e vagy a szoc.segélyt,de a kettő közül tuti valamelyiket,azt viszont nemtudom hogy szólnod kell e.Én is munkanélkülin voltam,utána táppénzen 2hónapig,de én alapból úgy mentem,hogy kérdeztem kaphatok e terhesség alatt valami támogatást,(miután lejár a táppénzem)és azt mondták visszamehetek szülésig RÁT-ra vagy szoc.segélyre,nemtudom már pontosan melyikre.Az a biztos ha megkérded szerintem.(29h)
2010. máj. 27. 18:58
 3/12 anonim ***** válasza:

Én nem szóltam kifejezetten ez miatt. A hivatalba mindenki tudja, hogy kismama vagyok (mert ott dolgoztam egy darabig), és ugyanúgy kapom szülésig a RÁT-ot. De ártani biztos nem árt, ha legközelebb mész a munkaügyre, és mondod. De ezért külön ne menj be a munkaügyre, elég ha majd ott lesz dolgod.

25hkm

2010. máj. 27. 19:05
 4/12 A kérdező kommentje:
ok,köszönöm! Akkor is kapok valamilyen támogatást ha a párom dolgozik és be van jelentve? (nem vagyunk házasok csak együtt élünk,egy címen vagyunk)
2010. máj. 27. 19:12
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem, akkor nem...nálunk is ez lesz a helyzet. Meg van szabva, hogy hány forint/fő felett nem jár. Elég alacsony az összeg, nem akarok hazudni, de huszon valahány ezer forint/fő. Ha a fölött keres a párod - ami lássuk be szinte biztos hogy így van - akkor nem jár. Igaz, nekünk volt rá példa, hogy csak 4 órába volt bejelentve a párom, és akkor még éppen járhatott. De ha 8-ba akkor esélytelen. :-(
2010. máj. 27. 21:03
 6/12 anonim ***** válasza:
Bocs azt kihagytam, hogy a RÁT-ra vonatkozik. Több támogatást én nem ismerek. Legalábbis olyat ami folyamatos.
2010. máj. 27. 21:04
 7/12 anonim ***** válasza:
2.vagyok.Nálunk is ugyanez a helyzet,és én kapok,de nyilván a bejelentette nem éri el azt az összeget ami a határ vagy nemtudom,de én kapok.
2010. máj. 27. 21:14
 8/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2010. máj. 28. 10:54
 9/12 anonim ***** válasza:

Szia! A munkaügyi központnak semmi köze hozzá, hogy terhes vagy, tehát nem kell szólnod. A rendelkezésre állási támogatást (röviden: RÁT)az önkormányzattól kapod. Ezt abban az esetben kell ott megemlítened, ha ki akarnak közvetíteni közmunkára. De az üzemorvos úgyis azt fogja ráírni a papírodra, hogy alkalmatlan vagy a munkára a baba miatt. A RÁt-ot addig kapod, míg meg nem szülsz. Attól a naptól, mikor megszületik a babuci már GYES jár. Ha megszültél a lehető leghamarabb szólj a hivatalban, nehogy vissza kelljen fizetned kamatostul a jogosulatlanul felvett összeget. Nagyon sok dolgod lesz az első napokban, így ezt nem muszáj személyesen, megírhatod levélben is nekik, hogy kéred a RÁT megszüntetését, mivel ekkor és ekkor megszületett a babád.

Remélem segítettem.

Nagyon boldog babavárást kívánok!

egy hivatali ügyintéző, aki 4 hónapja itthon babázik

2010. máj. 28. 20:10
 10/12 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Ebből nagyon sokat tanultunk. Köszönöm. :)

Megkereshetlek egy kérdéssel privátban? :S

Boldog Babázást!

2010. nov. 18. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!