A főnököm elküldött munkanélkülinek, a munkaügyön azt mondták, ebből nem származik semmilyen hátrányom, ugyanúgy jogosult leszek a gyereknevelésre vonatkozó járulékokra. Vajon igaz ez, és tényleg jól járok?
Gyes-re leszel jogosulult, ami huszon egy két ezer. Csak akkor jár a tgyás, gyed, ha munkahelyről mész el szülni, az mindegy hogy betegen vagy , vagy sem, de biztosítottnak kell lenned.
A munkanélküli nem számít bele még csak az átlgaba sem, szóval ne hagyd magad, inkább menj el betegre, mint munkanélkülire! Csak azért akar elküldeni a főnököd, hogy ne kelljen utánnad fizetnie,mert ha szabin vagy, vagy betegen, ugyan úgy kell fizetnie utánnad az apeh felé.
A munkanélküli nem minősül biztosított jgviszonynak!!
Ezzel csak a főnököd járt jól, veled meg kitolt.
A helyedben nagyon gyorsan lépnék valamit!!
Saját tapasztalatból tudom, de sikeresen meg tudtam oldani magamnak.
Szia!
Ha már terhes vagy, nem küldhet el, hisz védett vagy.
Mi volt az indok?
Az biztos, hogy nem fogsz olyan jól járni munkanélküliként,mintha még meglenne a munkahelyed és onnan mennél TGYÁSra, GYEDre. Hisz a munkanélküli kevesebb, mintha melóznál még. És a szülés előtti 180 napi jövedelmed majd beszámítják a GYEDbe. Sajna én táppénzre kényszerültem vesz.terhesség miatt, és én is nagyon szarul jártam anyagilag.
A lényeg igazából akkor van, hogy ha másik gyerkőcöt is akartok majd. Hisz, a másodiknál csak akkor vagy jogosult ismét GYEDre, ha a munkaviszonyod fennáll.
De ha te munkanélkülin vagy, majd utána GYEDen,akkor nincs meg a munkaviszonyod, és így nem járna a másodiknál a GYED.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!