Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » El akarnak zavarni a szüleim...

El akarnak zavarni a szüleim mit tegyek?

Figyelt kérdés

Elég zűrös családban élek 23éves legidősebb "gyerekként".

18éves korom óta dolgozom mert az iskolát ott kellett hagynom mert soha nem bírtam vinni se kaját se cigit...

Mindig minden pénzt le kellett tennem, vetettek fel velem hitelt, minden vackot, mert nekik nem adnának mert soha sem dolgoztak...

Most eljött egy olyan idő hogy besokalltam. Beleuntam hogy megkeresem a sok pénzt ők meg csak követelőznek hogy adjak 60 meg 80ezer forintokat ameddig ők ülnek a babérjaikon.

Elmennék, de sajnos az adósságok felhalmozódtak és ha behajtják nem bírnám fizetni az albérletet meg még enni.

Félre tenni se tudok mert adnom kell nekik, de még magamnak venni kell kaját cigit mert otthon sosincs semmi...

Mit tegyek? Tanácsokat szeretnék kapni!

#szülő #elakarnak zavarni
2016. szept. 21. 20:05
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
93%

Nem, utolsó előtti, az ilyeneknek nem jön meg az eszük. Soha.

Ingyenélők, életükben nem dolgoztak, valószínüleg valami 8 általánost végzett család, ez a megszokott, épp csak hogy egyik napról a másikra élnek.

Ha a fiú ki akar ebből törni, hajrá.

Jó, hogy van rá igénye.

Kérdező: van olyan, hogy adósságrendező hitel.

A 700 ezer nem tűnik olyan soknak, ez még nem teszi tönkre az életed.

Én is utálom a cigit, de ha ennyi luxus van az életedben, én megértem, hogy nem akarsz lemondani róla.

Ha nem titok, elárulod, hogy mennyit keresel?

Mert csak azt írtad, mennyi maradna.

Nem kell megvárni a végrehajtót.

Ha elég jó a fizetésed, és megkapsz egy adósságrendező hitelt, akkor ezt viszonylag kis összeggel lehet törleszteni.

Nekem 1 milliós személyi hitelem van, és 21 ezerrel törlesztem.

Most elég olcsók a hitelek, ami azt jelenti, hogy alacsony a kamat. Ekkora összeget havi 15 ezerrel tudnál törlszteni, 5-6 évig. Még fiatal vagy, ne tedd tönkre az életed egy végrehajtással, mert attól tényleg soha nem szabadulsz meg, és akkor tényleg nem marad annyid, hogy élj.

2016. szept. 21. 20:43
 12/33 A kérdező kommentje:

120ezer forint.

Próbáltam már felvenni kölcsönt hogy egybe le tudjak mindent de khr listán vagyok vagy mi a búbánaton és így nem tudok semmit felvenni.

Úgyhogy ez sajnos kilőve.

2016. szept. 21. 20:51
 13/33 anonim ***** válasza:
89%

Hú figyelj rohadt nehéz lesz ezt kezelned. Iszonyat észnél kell lenned, meg fegyelmezettnek... Ilyen szülői mintákkal és háttérrel...

Te mit dolgozol? És akkor nyolc általánosod van?

Kell csinálnod hosszú távú tervet valamit, akármennyire értelmetlennek tűnik így hogy csak minuszban vagy. Mert hosszú itt évek kérdése mire rendeződni tudsz. Szerintem valami olyan terveket kellene kitalálni, hogy mondjuk mire 30 leszel legyen már valami minimum kilátásod.

Cigit meg kur.vára le kéne tenni.

2016. szept. 21. 20:51
 14/33 anonim ***** válasza:
95%
Nem kölcsön kell felvenni - azt tényleg nem kapsz, hanem keresd rá, hogy tudsz az adósságrendező hitel rendszerbe belekerülni.
2016. szept. 21. 20:52
 15/33 anonim ***** válasza:
87%
Mondjuk arra kíváncsi vagyok, ha "soha nem dolgoznak" a szüleid, mégis miből éltek?
2016. szept. 21. 20:54
 16/33 A kérdező kommentje:

Van ilyen hogy adósságrendező khr listásoknak?

Tudom hogy észnél kell lenni.

10 osztályom van és gyár munkás vagyok.

2016. szept. 21. 21:06
 17/33 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem az egyedüli reményed a jövőt illetően, ha picit megtanulsz valami nyelvet és elmész nyugatra fizikai melózni.

De a lényeg, hogy valami terved kell, hogy legyen. Tudd, hogy miért nem ugyanitt leszel 5 év múlva...

2016. szept. 21. 21:15
 18/33 anonim ***** válasza:
69%
És szerintem is valami segítséget kellene kérned. Valami szervezettől vagy valami, mert ezt így egyedül nem tudom, hogy lehet.
2016. szept. 21. 21:16
 19/33 anonim ***** válasza:
9%
Figyu tényleg hagyd abba a cigit! Ismeretségi körben tegnap engedték ki a kórházbolt egyik barátomat,mert izomösszerándulása volt a tüdeje körül. Miért? Mert cigarettázott! Ráadásul,hogyha bekerülsz te is,akkor nem lesz pény,bem lesz munka stb.! Ezen gondolkozz el!
2016. szept. 21. 21:32
 20/33 anonim ***** válasza:
Pénzed*
2016. szept. 21. 21:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!