El akarnak zavarni a szüleim mit tegyek?
Elég zűrös családban élek 23éves legidősebb "gyerekként".
18éves korom óta dolgozom mert az iskolát ott kellett hagynom mert soha nem bírtam vinni se kaját se cigit...
Mindig minden pénzt le kellett tennem, vetettek fel velem hitelt, minden vackot, mert nekik nem adnának mert soha sem dolgoztak...
Most eljött egy olyan idő hogy besokalltam. Beleuntam hogy megkeresem a sok pénzt ők meg csak követelőznek hogy adjak 60 meg 80ezer forintokat ameddig ők ülnek a babérjaikon.
Elmennék, de sajnos az adósságok felhalmozódtak és ha behajtják nem bírnám fizetni az albérletet meg még enni.
Félre tenni se tudok mert adnom kell nekik, de még magamnak venni kell kaját cigit mert otthon sosincs semmi...
Mit tegyek? Tanácsokat szeretnék kapni!
És amikor nincs már pénzem mindig ugatnak hogy takarodjak el...
Minden hónapban eljátsszák...
egy olcsóbb szobát se tudnál bérelni? van egy csomó ilyen csoport, akik lakótársat keresnek.
egyébként mennyi az adósság, ha nem titok?
Mindig elképedek, hogy ilyen emberek vannak. Sajnálom, hogy ebben kell élned, hogy ahelyett, hogy segítenenek a szüleid, még hátraltatnal. :(
Mindenképp költözz el! Ha az adóssagokat le is tiltják a fizetésedből, akkor is marad még azért. Amúgy is 23 évesen itt az ideje!
1. Ha csak egy szobát bérelsz, az nem kerül sokba.
2. Abbahagyod a cigit, akkor már meg is van a szoba ára.
3. Ha elköltözöl, többet nem "kell" hazaadnod" és az is plusz pénz számodra.
4. Azt nem értem, hogy lehet egy felnött emberrel hotelt "felvetetni", ha nem akarja!
4. A hitelekkel megéri megkeresni egy mediátort, aki segít úgy átcsoportosítani, hogy tudd fizetni.
Ez a szoba bérlés nem rossz ötlet!
kb 700000ft a tartozás de mire sikerül visszafizetbem lesz egy milla is.
Igen ideje lenne lelépnem el is mennék mert utálom őket néha el se hiszem hogy ezek a szüleim...
De ha letiltják a fizut ami várható is, akkor lesz 70-80 a fizu. Abból 30minimum egy albi meg még számla kaja stb...
A cigi az meg kell!:)
Az a 10000ft havonta az egyetlen luxusom...
Nem szeretnék akadékoskodni, de... Ha kajára alig van pénzed, mi a fészkes fenéért cigizel?!
A szülőknek meg meg lehet mondani, hogy menjenek el dolgozni, különben egy fillért nem adsz haza. Az elején menni fog a hiszti, a csapkodás, a fenyegetőzés, de talán egy idő után megjön az eszük. Fektesd be az eddig nekik csúsztatott pénzt, akkor elvenni sem tudják.
Suliba is ha cigi volt de kaja nem akkor elmentem mert kaja nélkül kibírtam.
Nem sokat eszek. Ha nem cigiznék akkor sokkal belesebb lennék elhíznék és ugyan az a pénz el menne kajára.
Az a baj ezek soha nem fognak dolgozni. Bárhova elmennek max 2-3hét és keresik a kifogást hogy miért nem jó...
Anyám feszt ugat, apám alkoholista...ordibál lehord minden szarnak meg nekem jön ha nem adok. ezer forintért nekem jön!
Néha már rajtam van hogy rávágok egyet és akkor megtanulja hol a helye, de inkább tűrtőztetem magam. Akár hogy számolok, januártol fizetni akarok az adósságokba de legalább másfél év mire mindent visszafizetek.
Ezért kéne valami megoldás.
De ez a szobabérlés ez tényleg jó keresek is hátha sikerül.
Köszönöm a hasznos válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!