Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van sok gyerek és szülő...

Miért van sok gyerek és szülő közt ellentét? Felfogásban, tervekkel és elképzeléssel kapcsolatban.

Figyelt kérdés

Nem vagyok már gyerek, 24 elmúltam pár hónapja, még itthon élek, hisz nem megy egyről a kettőre saját házba belefektetni.

Ha keresnék 300-400 ezret nem okozna gondot egy albérlet se, de így 130-140-es fizetéssel nem mászok bele ilyesmibe.

Még 17 éves koromban fizettek be a szülők a jogsira, mert illő volt hogy srácként autóval járjak, ezidáig nem okozott gondot a családi autó, el gurultam vele A-ból B-be

De szeretnék már saját javakat, külön autót és motort tervezek, pár éve még Apám mondta hogy "Te pénzed, nem bánom mit veszel belőle" Neki is van egy motorja, jártam azzal is néha, de Ő nem vágyik már erős gépre, melóba elég neki és takarékos.

Amit én kinéztem, rögtön azzal jött hogy "Minek kéne neked ekkora, hogy meghaljál vele?"

Egy igénytelen kis fogyasztású autót akartam még mellé hogy azért télen ne a villamosra buszra kelljen várni, de az se tetszett neki "Mondván, itt van az Opel, minek vennél rosszabbat"

Szóval csupa negatív kritikával van felém, kezdem azt hinni hogy sajnálja tőlem.

24F

2016. szept. 8. 21:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
93%
Menj a kutyával mozogni gyalogszerrel. Szerintem nem lesz ellene kifogása.:-)
2016. szept. 8. 22:44
 12/19 anonim ***** válasza:
94%
Bár ilyen szüleim lettek volna, apádba több ész szorut már ne is haragudj.
2016. szept. 8. 23:23
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Akkor miért nem tanulsz tovább? Miért nem kepezed magad munka mellett? Mert szép dolog álmodozni a nagy fizetesrol. De ha nem teszel erte akkor nem lesz. Akkor örökre otthon maradsz amúgy?
2016. szept. 9. 08:05
 14/19 anonim ***** válasza:
70%

Nekem az lenne a gondom a helyedben hogy a 3-400.000 ft fizetesre vagysz 24 evesen. Egyaltalan miert kerdezted meg apukadat? Kinezed, elmesz, megveszed. En sem tamogatom az otletet, lehet telen be sem indul es tobbet kell a fenntartasara/alkstreszre koltened mint a jarganyra.

Valts munkahelyet mert a fizetesed vicc kategoria.

2016. szept. 9. 08:22
 15/19 anonim ***** válasza:

Bár le lettem pontozva, de azért kérdeztem, hogy mennyi ideje fizeti a lakáskasszát, mert sírni tud, de tenni a dologért, hogy sajátja legyen, azt nem nagyon.

24 évesen már legalább 3 éve dolgozik. Ha abból csak húszat becsengetett volna, akkor nemsokára saját kérója lenne. De hát nyávogni és a szülőket hibáztatni mindenért sokkal könnyebb ugye.

2016. szept. 9. 08:33
 16/19 kovpet ***** válasza:

Jól látom, hogy a 140 ezres fizudból KÉT autót meg egy motort akarsz venni és fenntartani? :)

"hogy azért télen ne a villamosra buszra kelljen várni"

Miért ne? Derogál? 24 évesen ennyi bevétellel?

Én sokkal idősebb vagyok nálad, sokkal többet keresek, de én bizony várok arra a buszra és nem esik le az aranygyűrű az ujjamról... pedig van kocsim. Igaz, nem kettő.

2016. szept. 9. 10:19
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

"a kutya száraz időben nem ülhet mellém rossz pokróc nélkül, hol ott nem is szőrözi a környezetét, amikor elmentünk ismerőssel horgászni, 1 órán keresztül hallgattam a misét, hogy miért nem terítettem be jobban a csomagtartót, hogy kiment a halas víz. "

Totálisan igazuk van!

Jesszus, 22 éves lány vagyok, de téged kb örökbe tudnálak fogadni gyerekként, annyi eszed van :D Bár a 7 éves unokatesómnak nem okoz gondot felfogni, hogy nem koszoljuk össze az autót, úgyhogy inkább mégse kellenél.

Szóval akarsz egy komolyabb motort hogy vagány legyél, mellé valami kis ezres suzukit vagy hasonlót, miközben sírsz, hogy nincs pénzed albérletbe menni? Furán gondolkozol.

2016. szept. 9. 13:01
 18/19 anonim ***** válasza:
jó hozzáállás azon agyalni, hogy legalább a sajátodat töröd össze, az nem baj...
2016. szept. 9. 13:10
 19/19 anonim ***** válasza:

Én az írásodból úgy látom, hogy Te igazából önállósodni akarsz,ami 24 évesen teljesen normális. Én is annyi vagyok,és most kattant be hogy költözzek el innen a bús fenébe de naggyon gyorsan:D

Annyi fizuból már simán lehet szobát bérelni, vagy albit kivenni a haverokkal. Képzeld csak el, azt csinálhatsz, amit akarsz, arra költheted a saját pénzed, amire akarod, és ha bele is szólnak, semmi joguk nincs hozzá, a saját életed.

De ezt nyilván csak én látom így a saját szemszögemből:)

De am meg ha otthon élsz, akkor is szíved joga mire költöd a fizetésed. Meg sztem jobb az, ha van egy szarabb kocsid,de legalább a sajátod,mint egy jobb, amit meg kell osztani.

(Motornál meg annál jobb minél nagyobb:P xD)

A hozzászólás erős magánvéleményeket tartalmazott, kiskorúaknak nem ajánlott.

24N

2016. szept. 11. 02:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!