Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Régimódi vagyok, és ez teljese...

Régimódi vagyok, és ez teljesen rendeben van így?

Figyelt kérdés
A fiam barátnője tanul, nem dolgozik ezért a fiam jövedlméböl élnek ketten. Már 3 éve élnek együtt, és a lány folton jön-megy utazgat, bulizgat a barátnőivel, miközben a fiam csak dolgoik.
2016. aug. 30. 19:59
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
81%
Legalább rendesen tanul a csaj? Mert ha csak arról van szó, hogy a suli mellett nem tud dolgozni, az oké, de ez a "kölcsönből megyünk Görögbe" nekem már csípné a szemem.
2016. aug. 30. 22:41
 22/31 anonim ***** válasza:
65%

"Persze, akkor is, ha 40 éves koráig tanul? Aki a felsőoktatásba jár, az már felnőtt ember. Akkor tanuljon, ha van rá lehetősége, vagy ha ő maga meg tudja teremteni rá a lehetőséget, de ne higgye, hogy másnak a kutya kötelessége ez, még akkor se, ha a szüleiről van szó."

Ha nem is kötelesség de szerintem egy szülő miután elmúlt 18 éves a gyereke is támogatja. Érdekes szülő lehet az aki leszarná a gyerekét ha szüksége lenne segítségre azért mert már elmúlt 18 éves.

2016. aug. 30. 22:55
 23/31 anonim ***** válasza:
81%

"Nagyon nehéz munka mellett tanulni, sőt lehetetlen. "

Emeletes marhaság, már bocs. számtalan ellenpéldát tudok hozni.

Az még elfogadható, hogy ha a lánynak túl nehéz feje van, ne diákmunkázzon szorgalmi időszakban, nem mindenki alkalmas rá. Node ha Görögországban óhajt nyaralni, akkor nyáron menjen el ő is melózni, ne a pasija kérjen kölcsön az utazásra. Ha csak a tanulással foglalkozik, akkor ossza be az egyetemtől kapott pénzét (ösztöndíj, szoctám), és addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér.

Nálunk is volt egy hasonló barátnő, annyi különbséggel, hogy a gyerek is tanult még, nyaranta melózott, de a leányzó erre se volt hajlandó, igényei viszont voltak. Hál'istennek az én fiam idővel rájött, hogy fiatal még ahhoz, hogy egy aranyásót pénzeljen.

2016. aug. 30. 23:19
 24/31 anonim ***** válasza:
77%

Én inkább "modern" szülő vagyok, bármiről beszélek a gyerekeimmel, akármilyen kínos a téma.

Jelen esetben már őszintén és tisztaszívből lemarháztam volna a fiamat, és elbeszélgettem volna a lánnyal is, hogy mi tartja vissza a diákmunkától, mikor mások simán össze tudják egyeztetni a tanulással.

Az biztos, hogy nem nézném őket, miközben a fiam szemmel láthatóan kihasználja a lányka, annál azért kö.csögebb anyós leszek. ;)

Nem muszáj nekünk egymást szeretni, meg jóban lenni se, szóval pont lesz.arom, hogy ha nem tetszik a menyecskének, ha beleszólok.

Mondjuk a fiam is hasonló temperamentumú, szóval erősen kétlem, hogy három évig egy csaj madárnak nézheti, akármilyen formás a domborzata. Hamarabb adná ki az útját, mint hogy legyen időm kiakadni.

2016. aug. 31. 07:12
 25/31 anonim ***** válasza:

"Ma tudttam meg hogy kölcsönkértek pénz a nagyobbik fiamtól, hogy Görögországba menjenek nyaralni,"

valamit te is elronthattál a fiad nevelése során,hogyha szerinte ez teljesen normális. ez nem csak a lány döntése volt, a fiad is okénak tartotta,hogy kölcsön kérjenek ,olyan fontos dolgokra mint külföldi nyaralás.. nyilván pénzügyi kultúrája a fiadnak sincs..ez nem a lány hibája.

de amúgy ha mindkettőjüknek megfelel ez az állapot,akkor ne szólj bele. bár én nem is adnék kölcsön senkinek. addig nyújtózkodjon mindenki,amíg a takaró ér.

és gondolom a lány sem fog örökre tanulni,remélhetőleg 1-2 év és ő is fog keresni

2016. aug. 31. 09:53
 26/31 anonim ***** válasza:
83%
Én egyszer kértem kölcsön a bátyámtól, de az lakbérre kellett, és örültünk, hogy enni volt mit. Én már azt sem éreztem teljesen rendben levőnek. Ez a sztori annál sokkal meredekebb..
2016. aug. 31. 10:14
 27/31 anonim ***** válasza:
90%

Régimódinak tartod magad, de pont az zavar,hogy a fiad eltart egy nőt? Miért nem azon vagy kiakadva, hogy csak úgy összeálltak vagy hogy tanul a lány - ez lenne a régimódiság.

Szerintem téged az zavar, hogy a lány kihasználja a fiad, de ha ő ezt hagyja, tegye. Szerintem is természetben fizet. Tehát a fiad is megkapja, amit akar. Nekem se tetszik, de ma elég sok ilyet látok.

Gondold át te hogy nevelted a gyerekedet, nálatok mi volt az értékrend.

2016. aug. 31. 14:30
 28/31 anonim ***** válasza:
25%

Én is tanulok, a barátom dolgozik. Nekem kellett lebeszélnem róla, hogy így összeköltözzünk, és ő tartson el, ő odáig volt az ötletért. Szerinte nincs ebben semmi rossz, mindig mondja, hogy maradhatok majd otthon, ha szeretnék, nem kell dolgoznom.. Ő azt mondja, hogy a keresete arra van, hogy el tudja tartani magát (ez simán megy), azon túl meg, hogy arra költse ami boldoggá teszi, pl rám. Nyilván igyekszem visszafogni, és nagyon igyekszem, hogy a kiadásainkat ne csak ő fedezze, de pl tervezünk nyaralást, megbeszéljük, hogy felesben fizetjük, de végül sose engedi, hogy én fizessek, és a nyaralás végén, mikor próbálom odaadni az összeg felét, akkor csak több óra(!!) kérlelés után fogadja el....

Nem tudom, miért mindenki a csajt szidja. Ha a pasinak, meg úgy kettejüknek jó így, akkor nincs ezzel semmi gond, legalábbis másnak nem kéne beleszólni. Marhára örülnék, ha anyám, vagy "anyós" nekiállna majd osztani az észt, hogy hogy éljük a felnőtt életünket a párommal.

2016. szept. 1. 11:02
 29/31 anonim ***** válasza:
39%

Minek tanulsz, ha htb-karrierre vágysz?:D Legyen mit a falra kitenni?

A véleményalkotáshoz mindenkinek joga van, még akkor is, ha nem tetszik. Kötelezni nyilván semmire sem lehet egy felnőtt embert, még akkor sem, ha hülyeséget csinál, vagy ha birtokló típus, mint a te pasid. Ennek a ti kapcsolatotoknak vannak/lesznek hátulütői is, amit te még nem tudsz felfogni, bármilyen okos, érett felnőttnek gondolod magad.:-)

2016. szept. 1. 11:10
 30/31 anonim ***** válasza:
83%

ma 11:10

Ez nekem szólt? Csak mert én azért tanulok, hogy dolgozzak, nem tudom, hogy abból, hogy a barátom azt mondta, hogy HA GONDOLOM, akkor maradhatok otthon, neked hogy jött az le, hogy én nem szeretnék, illetve nem fogok dolgozni.... :D Szövegértés.

2016. szept. 1. 11:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!