Joggal vagyok dühös?

Figyelt kérdés

Nagyon jóban vagyok egy fiúval már lassan egy éve, és nem is olyan rég megkérdezte hogy lennék-e a barátnője én meg igent mondtam.Még nem volt csók sem, csak puszi meg ölelés, de már szerintem mondhatom a barátomnak.

A szüleim nem tudnak róla, mert nem tudtam hogy mondjam el nekik(ő az első barátom). Apa mindig úgy kezel,mint egy kisgyereket(ráadásul szinte sose látom, nehéz lenne olyan pillanatot elkapni amikor otthon van és nincs semmi dolga, meg nem is hullafáradt), anya meg...hát igen, vele nem igazán lehet semmiről beszélni, fiúkról meg főleg.Általában nem szokta érdekelni semmi sem ami nem vele kapcsolatos, így már megszoktam hogy az apróbb dolgokat sem osztom meg vele (mint hogy mi volt a suliban például),mert vagy úgysem figyel és csak a falnak beszélek vagy közli hogy nem érdekli, hagyjam békén.

Így nem is nagyon van kedvem elmondani nekik, de már hetek óta "gyűjtöm az erőt" rá, esténként is sokat gondolkodtam hogy hogyan is mondjam el nekik, és végre amikor elég bátornak éreztem magam hogy még ezen a héten elmondjam, mindent lerombolt.

A tesómmal(aki imádja tönkretenni az életem) nagyon unatkoztak, úgyhogy anya és ő elkezdtek nyomozni utánam, mert sejtették hogy van valami, és amíg fürödtem elolvasták a telefonomon az üzeneteimet ezzel a sráccal, amiről persze nem tudtam.Aztán este, mikor vele beszéltem hallottam anyámat hogy már megint a barátoddal beszélgetsz? Aztán gúnyos hangon "szeretlek,holnap beszélünk" a tesóm röhögésével kísérve.Egyből összeállt a kép, ahogy a fürdőszobából kilépve szinte rohantak ki a szobámból vigyorogva, aztán egész nap a furcsa kifejezés az arcukon. Borzalmasan haragudtam, ritka az, amikor dühömben sírok, de tegnap megtörtént. Amikor végre összeszedtem a bátorságom, mindent elrontottak, és konkrétan hátba támadtak.Pedig tudják hogy rosszul vagyok attól, ha valaki a magán dolgaimba üti bele az orrát, régebben naplót írtam,de abbahagytam amikor rájöttem hogy anyám és tesóm olvasgatja, mindegy, hova dugom.Akkor nagyon kiakadtam, és egyszerűen nem hiszem el hogy újra megtették, sőt, ez még rosszabb is annál az esetnél:(

De nem csináltam semmit, mert ha a tegnapi dühös állapotomban eléjük állok, tudom, hogy olyat mondtam volna akit később megbánok.Megpróbáltam lenyugodni és higgadt fejjel átgondolni az esetet, és arra jutottam hogy én is hibás vagyok,nem szabad csak őket okolnom.Már gyanakodtak napok óta, rá is kérdezett anya hogy tetszik-e valaki, de mivel anyám ha hozzám szól, akkor sem ilyen személyes kérdéseket tesz fel, ösztönből rávágtam hogy "nem, dehogy", amit persze azonnal megbántam, mert jó lehetőség lett volna kitálalni.Sőt, a múltkor azt is megkérdezte kivel chatelek, és akkor is azt mondtam hogy egy osztálytársammal, viszont ott már hezitáltam, és az után az eset után döntöttem el hogy most már tényleg bevallom nekik. Elég nagy hülye voltam, tudom, nem illik szülők előtt titkolózni, de nehéz ezt elmondani ha sosem beszélünk semmiről, meg elég rossz viszonyunk van.Azt sem mertem elmondani hogy megjött, szerintem azóta sem mondtam volna el ha nem egy nyaraláson jön meg először.

Jogosan vagyok dühös, vagy az én hibám volt? Azóta kerülöm őket, mert nem tudom hogyan reagáljak a tegnapira.

16/l

2016. aug. 30. 09:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
56%
De miért kellene elmesélned, hogy van pasid? Én sem meséltem el anno és nem is érdekelt senkit. Anyád és tesód jó nagy parasztok, de főleg anyád, mivel ő a felnőtt, a tesód csak bele lett rángatva. Ne meséld el, semmi közük hozzá, telefonra pedig lehet kódot tenni, h ne nézegessék.
2016. aug. 30. 09:49
 12/21 A kérdező kommentje:

Mert egy idő után nekik is fel fog tűnni(ahogy fel is tűnt), és azt hittem jobb lesz a helyzet ha tőlem tudják meg, nem kiderül.

Ráadásul a fiú is rosszul érzi magát amiért még nem szóltam róla, azt hiszi szégyellem.

2016. aug. 30. 10:06
 13/21 anonim ***** válasza:
56%
Én az ilyen alkalomszerű csak magamnak szóló feljegyzéseimre gyakran írtam a negyedik-ötödik sor környékén a zugolvasók számára, hogy: ha idáig jutottál az olvasásban, kinyalhatod!!
2016. aug. 30. 10:11
 14/21 anonim ***** válasza:
szerintem küldd el a szüleidnek ennek a kérdésnek a linkjét, had lássa csak mit gondolsz róla
2016. aug. 30. 10:24
 15/21 anonim ***** válasza:

14-re:

Igen, és hadd lássa a válaszokat is!

Szóval, igen, kérdező, nagy szemétséget művelt veled anyukád és tesód. Tesódnál még mentség, hogy gyerek (nem tudom, hány éves), meg testvérek szeretik zrikálni egymást. De anyukád nem méltó az édesanya névre. Érthető, ha apukád is inkább a munkájába menekül, minthogy otthon vele legyen.

Gyerekünk naplójába, telefonjába stb. beleolvasni az egyik legundorítóbb dolog, amit egy szülő megtehet. Gúnyolódni az érzelmein szintén az.

Szerintem hívd föl magatokhoz egyszer a srácot, ezzel kifogod a szelet a vitorlájukból. Nem lesz titok, nem lesz mi után kutatni. Ne titkold, ha vele beszélsz, vagy ővele lesz találkozód.

Az öcséd talán pár év múlva, ha neki is tetszenek a lányok, meg fog változni.

Anyukáddal meg csak a hétköznapi dolgokat beszéld meg: egészség, tanulás stb.

2016. aug. 30. 11:55
 16/21 anonim ***** válasza:
Igen, egy idő után fel fog nekik tűnni, hogy van pasid. És akkor mi van? Már most is tudják egyébként, azt reagálták rá, hogy jól kiröhögtek. Nem vagy köteles elmesélni. A tesóm barátnője 2 évig nem mutatta be az öcsémet, mert szégyellte a családját, egyébként nem is volt oka rá. De a tesómat nem érdekelte. Nem tudom, szerintem nem akkora gond ez, mint ahogyan te látod. Nyilván jó, normális családban bemutatnád a párodat, de ha te is látod, hogy nem normális a családod, akkor miért erőlködsz? Másrészt ha nem mutatod be, az egy jelzés feléjük, hogy, nem jó a kapcsolatod a családoddal és lehet, hogy elgondolkodnak ezen.
2016. aug. 30. 12:21
 17/21 anonim ***** válasza:

Joggal.

Anyaként mondom, hogy anyukád nyugodtan elsüllyedhetne. A tesód nem ismerem, de azt tudom, hogy mi egy édesanya kötelessége és nem az, hogy alázza a lányát.

2016. aug. 30. 16:24
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Akkor szerintem hagyom az egészet, megmondom a srácnak hogy nem miatta, de nem szeretném még bemutatni.Egyszer úgyis találkozniuk kell, majd akkor elhívom.

Egyébként az egyik kommentelőnek üzenem: 10 éves és lány a tesóm.Szerintem még túl fiatal ahhoz hogy hibáztassam, majd ha idősebb lesz megérti hogy ez nem helyes.Próbálom mondani neki, de az a helyzet hogy rám nem igazán hallgat, mindig az anyja után megy.Az a szerencse hogy mostanában mintha kezdene ráébredni a dolgokra, többször is megkérdőjelezi anyát hogy miért csinál ezt meg azt, remélem egy kis segítséggel ráébred majd hogy jobb ha nem őrá hallgat.

Csak mindenhonnan azt hallja hogy az anyukák így megy úgy, és nem csak az anyák napján, hanem tényleg minden osztálytársától is, sajnos én is ilyen voltam gyerekként, azt hittem minden anyuka jó és mindent megtesz a gyerekéért, csak később ébredtem rá hogy ez nem minden családra igaz.

2016. aug. 30. 17:13
 19/21 anonim ***** válasza:

Mert egy normális 10 éves azt gondolja, hogy mindenben az anyjának van igaza.

Szánalmas, hogy anyád egy gyereket erre használ fel. Pár év és a húgod is tudni fogja, hogy anyád viselkedése nem helyes.

2016. aug. 30. 17:22
 20/21 A kérdező kommentje:

Tudom:/

Én is ebben reménykedem. Valószínűleg tényleg úgy lesz.

2016. aug. 30. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!