Joggal vagyok dühös?

Figyelt kérdés

Nagyon jóban vagyok egy fiúval már lassan egy éve, és nem is olyan rég megkérdezte hogy lennék-e a barátnője én meg igent mondtam.Még nem volt csók sem, csak puszi meg ölelés, de már szerintem mondhatom a barátomnak.

A szüleim nem tudnak róla, mert nem tudtam hogy mondjam el nekik(ő az első barátom). Apa mindig úgy kezel,mint egy kisgyereket(ráadásul szinte sose látom, nehéz lenne olyan pillanatot elkapni amikor otthon van és nincs semmi dolga, meg nem is hullafáradt), anya meg...hát igen, vele nem igazán lehet semmiről beszélni, fiúkról meg főleg.Általában nem szokta érdekelni semmi sem ami nem vele kapcsolatos, így már megszoktam hogy az apróbb dolgokat sem osztom meg vele (mint hogy mi volt a suliban például),mert vagy úgysem figyel és csak a falnak beszélek vagy közli hogy nem érdekli, hagyjam békén.

Így nem is nagyon van kedvem elmondani nekik, de már hetek óta "gyűjtöm az erőt" rá, esténként is sokat gondolkodtam hogy hogyan is mondjam el nekik, és végre amikor elég bátornak éreztem magam hogy még ezen a héten elmondjam, mindent lerombolt.

A tesómmal(aki imádja tönkretenni az életem) nagyon unatkoztak, úgyhogy anya és ő elkezdtek nyomozni utánam, mert sejtették hogy van valami, és amíg fürödtem elolvasták a telefonomon az üzeneteimet ezzel a sráccal, amiről persze nem tudtam.Aztán este, mikor vele beszéltem hallottam anyámat hogy már megint a barátoddal beszélgetsz? Aztán gúnyos hangon "szeretlek,holnap beszélünk" a tesóm röhögésével kísérve.Egyből összeállt a kép, ahogy a fürdőszobából kilépve szinte rohantak ki a szobámból vigyorogva, aztán egész nap a furcsa kifejezés az arcukon. Borzalmasan haragudtam, ritka az, amikor dühömben sírok, de tegnap megtörtént. Amikor végre összeszedtem a bátorságom, mindent elrontottak, és konkrétan hátba támadtak.Pedig tudják hogy rosszul vagyok attól, ha valaki a magán dolgaimba üti bele az orrát, régebben naplót írtam,de abbahagytam amikor rájöttem hogy anyám és tesóm olvasgatja, mindegy, hova dugom.Akkor nagyon kiakadtam, és egyszerűen nem hiszem el hogy újra megtették, sőt, ez még rosszabb is annál az esetnél:(

De nem csináltam semmit, mert ha a tegnapi dühös állapotomban eléjük állok, tudom, hogy olyat mondtam volna akit később megbánok.Megpróbáltam lenyugodni és higgadt fejjel átgondolni az esetet, és arra jutottam hogy én is hibás vagyok,nem szabad csak őket okolnom.Már gyanakodtak napok óta, rá is kérdezett anya hogy tetszik-e valaki, de mivel anyám ha hozzám szól, akkor sem ilyen személyes kérdéseket tesz fel, ösztönből rávágtam hogy "nem, dehogy", amit persze azonnal megbántam, mert jó lehetőség lett volna kitálalni.Sőt, a múltkor azt is megkérdezte kivel chatelek, és akkor is azt mondtam hogy egy osztálytársammal, viszont ott már hezitáltam, és az után az eset után döntöttem el hogy most már tényleg bevallom nekik. Elég nagy hülye voltam, tudom, nem illik szülők előtt titkolózni, de nehéz ezt elmondani ha sosem beszélünk semmiről, meg elég rossz viszonyunk van.Azt sem mertem elmondani hogy megjött, szerintem azóta sem mondtam volna el ha nem egy nyaraláson jön meg először.

Jogosan vagyok dühös, vagy az én hibám volt? Azóta kerülöm őket, mert nem tudom hogyan reagáljak a tegnapira.

16/l

2016. aug. 30. 09:08
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
93%

jogosan

a diszlájkolók bekaphatják

rakj zárat a telefonodra és hetente változtasd

2016. aug. 30. 09:15
 2/21 anonim ***** válasza:
28%
Jogtalanul, sose értettem, miért érzik egyesek, hogy ki kell tárulkozniuk. Az ember magánügye csak őrű tartozik. Utána meg jön dühöngés és az önsajnáltatás.
2016. aug. 30. 09:18
 3/21 anonim ***** válasza:
29%
és amint tudsz költözz el, addig bírd ki
2016. aug. 30. 09:18
 4/21 anonim ***** válasza:
93%
Nem illik kutakodni más dolgaiban, ez tény. Anyud és tesód nagy parasztok, ha ilyet csinálnak, meg ki is röhögnek, hát ez sok... Egy normális anya szépen átbeszélné veled a dolgokat nem pedig kinevetne a másik gyerekével. Azt is megértem, ha nem akartad elmondani, de jobb lett volna túlesni rajta. Nevesd ki te is tesód, ha lesz/van valakije, meglátjuk neki milyen érzés lesz.
2016. aug. 30. 09:25
 5/21 A kérdező kommentje:

Ha vége a sulinak költözök, addig kibírom. De amúgy nem olyan rossz, általában nem szoktak hozzám szólni.

De mit csináljak most? Hagynam annyiban? Vagy mondjam meg hogy igenis dühös vagyok emiatt? De ez a múltkor sem hatotta meg őket ezek szerint...

Most már van értelme beszélni a srácról? Mert semmi kedvem nincs hozzá ezek után.

Amúgy első, a zárat már lecseréltem azóta.

2016. aug. 30. 09:26
 6/21 anonim ***** válasza:
51%
Sajnálom, hogy ilyen családban élsz, és egyben tisztellek, hogy ahhoz képest mennyire normálisan és éretten gondolkodsz. Ha nehéz is, legyél őszinte a családoddal azon kevés alkalmakkor, amikor értelmesen beszélgettek, érdeklődnek utánad. Ha látják, hogy nem titkolózol, hanem nyíltan elmondasz mindent (ezáltal bizalmat közvetítesz feléjük), talán egy picit ők is másképp állnak majd a dolgokhoz.
2016. aug. 30. 09:26
 7/21 A kérdező kommentje:

Tudom, sosem volt valami jó anyuka, de már megszoktam.

Ami a tesómat illetti, nem szeretném hogy ugyanezt átélje, nem is lennék rá képes.

Meg ő teljesen normális lenne, az anyám miatt lett rosszindulatú, de még van remény a számára.

2016. aug. 30. 09:28
 8/21 anonim ***** válasza:
93%

Komolyan nem értem az ilyen szülőket, aztán meg sír a szájuk, hogy rossz a kapcsolatuk a gyerekkel, meg nem bízik bennük.

Teljesen jogos, hogy haragszol, és alapvető illemszabály, hogy nem illik beleolvasni se más naplójába, se más telefonjába, se levelezésébe, se semmibe. Ha nekik ez nem tiszta, akkor műveletlen proli gyökerek.

A reakcióm csak annyi lenne, hogy megmondom anyámnak, hogy ne csodálja, ha nem bízok meg benne, ha úgy viselkedik, mint az ellenségem. Remélem, boldog, hogy meg tudott alázni és örömet szerzett neki. És ha bármi is történik vele, és ápolásra szorul, nem marad egyedül: majd a tesó pelenkázza.

Ilyenkor cseppet se csodálom, hogy ha az illető 18 évesen fogja a motyóját, és elköltözik, aztán csoda, ha évente egyszer küld egy képeslapot.

2016. aug. 30. 09:30
 9/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm:)

Rendben, legközelebb megpróbálom majd, remélem sikerül is.Csak az a baj hogy éles helyzetben nehéz kitárulkoznom, főleg mert nem szívesen beszélek nekik a magánügyeimről ezek után.

Egyébként apa normális, csak szinte sosincs itthon, vagy ha itthon van akkor is fáradt:/ De neki is elege van anyából, hogy semmit nem csinál egész nap csak szekál mindenkit vagy gépezik.

2016. aug. 30. 09:31
 10/21 A kérdező kommentje:

Hűha, nem ilyen kommentekre számítottam, de egyébként egyetértek.

Ahogy tegnap gondolkodtam az jutott eszembe hogy talán túl maximalista vagyok, mert sokszor érzem rosszul magam hogy ilyen családom van, de aztán meg eszembe jut hogy idióta vagyok, egy család sem tökéletes.Van, ahogy verik a gyereket, vagy rosszabb.Szóval ebből a szempontból nem is olyan rossz a helyzetem.

2016. aug. 30. 09:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!