Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya rám akarja erőltetni,...

Anya rám akarja erőltetni, hogy menjünk el gyantáztatni a lábam, mert 13 éves lettem, de én nem akarom! Most mi legyen?

Figyelt kérdés
Bő 2 hete lettem 13 éves,és ma anya azzal állt elő,hogy menjünk el gyantáztatni a lábam,de én nem szeretném,mert már többen is mondták,hogy nagyon fájdalmas,meg egyébként is majdnem teljesen szőke a hajam,és egyáltalán nem látszik semmi sem.
2016. aug. 17. 13:53
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
77%

Erdekes, az elobb meg majdnem mindenki 100 %-on volt. Ki az a luzer, aki lepontozza a teljesen normalis valaszokat? Hogy szarna toviseket!

Komolyan az ilyen "csakazertismegmutatom" lehuzokat ugy tiltanam az oldalrol, mint a sicc. Bar vegul is nincs komoly baj, 2 het es szepen visszaulnek az iskolapadba, veget az uborkaszezon nekik is.

2016. aug. 17. 14:59
 12/31 anonim ***** válasza:
78%

Kutatások alátámasztották, hogy a borotva nem erősíti meg a szőrszálakat.

A szőrtelenítő krém a borotva elvén működik (ha a borotva megerősítené, akkor ez is), a különbség csak annyi, hogy a bőrfelszín feletti részt nem mechanikai, hanem kémiai úton távolítja el (oldja fel). Minimálisan kerülhet a bőrfelszín alá is, ezért tarthat a simaság 1-2 nappal tovább, de a szőrszálakat nem gyökerestől távolítja el. A krém a szőrszálakat alkotó szarut oldja fel. Ez azért probléma, mert a bőr felszíne is ebből az anyagból van. Rosszabb esetben égési sérüléshez hasonló bőrelváltozást okozhat, de legjobb esetben is megszünteti az elsődleges védelmi vonalunkat, szabad utat engedve így a kórokozóknak. Ilyenkor nyáron még veszélyesebb, hiszen a sérült szaruréteg kevésbé ellenálló a napsugárzásnak, és pigmentzavarok léphetnek fel (öregségi folthoz hasonló barna területek). És még nem is beszéltünk a krémben lévő allergén anyagokról...

Egy kozmetikus

2016. aug. 17. 15:05
 13/31 anonim ***** válasza:
36%

"Kutatások alátámasztották, hogy a borotva nem erősíti meg a szőrszálakat."

Ehhez nem kutatás kell, hanem józan paraszti ész.

2016. aug. 17. 15:07
 14/31 anonim ***** válasza:
16%
Ha nem engedné, akkor meg azért nyavajognál. Nem igaz, hogy semmi nem jó már a tiniknek. Nem tudjátok min hisztizzetek.
2016. aug. 17. 15:07
 15/31 anonim ***** válasza:
41%

Ezekhez a dolgokhoz nem elég a józan paraszti ész...

Még a 2010-ben kiadott "Kozmetikus szakismeret" is a borotválás szőrszálakat megerősítő hatását taglalja.

Ugyanis a bőr szarurétegéről is elmondható, hogy a gyakori sérülések, mechanikai hatások következtében megvastagszik, bőrkeményedés jön létre.

A szőrszálakat is ugyanez az anyag alkotja, tehát feltételezhető a hasonló védekező reakció, és a gyakorlati tapasztalat is ezt mutatja. Azonban a dolog vizsgálata nehéz, hiszen a szőrtelenítést már kamasz korban kezdjük, mielőtt még a hormonális változások a végükhöz értek, így nehéz megállapítani, hogy a szálvastagodás a mechanikai szőrtelenítés, vagy a hormonális változások műve. Ezért kell alapos, több éves kutatást végezni a témában. A jelenlegi eredmények szerint a hormonális változásoknak van döntő szerepe, azonban nem tartom kizártnak, hogy újabb kutatási eredmények fognak születni a témában, talán teljesen más eredménnyel.

Az azonban tény, hogy optikailag a szálak vastagabbnak tűnnek, hiszen a szálvég eltávolításával a szőrszálak nem vékonyodnak el, így a rajtuk megtörő fény következtében erősebbnek, sötétebbnek tűnnek a szálak.

2016. aug. 17. 15:29
 16/31 anonim ***** válasza:
14%
Nekem a borotválástól a lábamon huszonév alatt megerősödtek és megsötétedtek az annó vékony, szinte fehér szőrszálaim.
2016. aug. 17. 15:37
 17/31 anonim ***** válasza:
93%

"igénytelen szőrös gorilla legyèl, akkor is ha nem látszik"

Néha elgondolkozom rajta, meddig tudja még hülyíteni a média az embereket :)

2016. aug. 17. 15:52
 18/31 anonim ***** válasza:
78%
Nekem meg a borotválástól fekete, sűrű szőrszálaim barnák és vékonyak lettek, a térdem körül, combomon foltokban már nem is nő szőr.
2016. aug. 17. 15:55
 19/31 anonim ***** válasza:
80%

Ha szeretnél szőrteleníteni, akkor én is a gyantázást vagy epilálást ajánlom. Én is 13 voltam azt hiszem, amikor először voltam kozmetikusnál gyantáztatni, és egyáltalán nem olyan szörnyű, mint amilyennek gondolod! Főleg, ha eddig még nem szőrtelenítettél és csak kis gyengécske, kopott szőrszálaid vannak. Én előtte már borotváltam a térdem alatt, viszont a combomon még nem szőrtelenítettem, és bizony a lábszáramon sokkal jobban fájt, míg combon szinte meg sem éreztem, pedig érzékenyebb bőrterület.

A szőrtelenítőkrémet azt én is nagyon ellenzem, nekem egyszer nagyon durván kimarta a bőrömet, azóta inkább ódzkodom tőle. A borotva pedig nem erősíti meg a szőrszálakat, azért tűnnek erősebbnek és sötétebbnek, mert azok akkor újonnan nőnek ki, míg amik most a lábadon vannak, azok már régóta a helyükön vannak és jó, hogy ki vannak kopva. Ha megnöveszted a szőrödet rendesen, akkor ugyanúgy néz ki gyantázás után és borotválás után is...

Ha pedig egyáltalán nem szeretnél szőrteleníteni, akkor megmondod szépen, hogy nem szeretnéd, ha meg mégis erőlködik, akkor egyszerűen nem mész el és kész. A te döntésed.

2016. aug. 17. 16:49
 20/31 anonim ***** válasza:
63%

14 a lanyom

O neki is szoke pihes a laban a szor azt mondta amig nem kezd erosodni addig nem nyul hozza

Nekem a 15 ev borotvalastol szinte eltunk a szor a labamrol

Most kiprobaltam az epilalast de folyamatosan beno a borom ala a szor, szal szedegethetem ki epilalas elott, maceras dolog szal vissza allok borotvalasra inkabb

2016. aug. 17. 16:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!