Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lampaoltas jogos a panasz?

Lampaoltas jogos a panasz?

Figyelt kérdés

Lanyunk nem tartotta be a megbeszelt esti villanyoltast es vagy 10x elkesett reggel az iskolabol.

Apja ezert ugy dontott szeptembertol este 22 utan kikapcsolja a wifit es a kabelt.

A 16 eves lany tiltakozik kigyot bekat kiabal.

Az a kerdese miert nem vesszuk felnott no szamba miert kell koran wifit es tv megvonni tole?

#kamasz #wifi es Tv megvonas
2016. aug. 5. 17:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/85 anonim ***** válasza:
83%

Én is gimi alatt hajnalig kockultam, beszélgettem. Reggel fáradt voltam, de soha nem késtem el az iskolából.

Szimplán az a fajta vagyok aki soha nem késik el sehonnan. Hamar kiugrok az ágyból ha kell.

Egy fiatal szemmel, hogy mit is kéne csinálni:

Ugye jó azokat hangoztatni, hogy tanulás, stb. de mindig is lesznek átlagos, okos, és buta emberek. Akinek jó a tehetsége az mázlista, aki átlagos az meg lehet buta, vagy okossá válik úgy, hogy megdolgozik érte. Ezt azonban nem lehet erőltetni, magának kell rájöjjön, hogy mi a jó és mi a nem.

Felajánlanám a lánynak, hogy rendben. Menjen a wifi, (kábel?), azonban ha egy percet is késni fog akkor azonnal életbe lép a 10 órás szabály.

Szóval így csak rajta múlik. Megtanulja, hogy mi a fontosabb, és nem tud titeket hibáztatni. Ha elfog késni(mert nagy az esély rá, hogy elfog), akkor csak saját magát hibáztathatja. S rájön, hogy milyen az amikor elront valamit. Vita esetén ha kihátrálna, akkor szépen meglehet neki mondani, hogy Ti teljesítették a rátok eső feltételeket, most legyen nagykislány és Ő is viselje el amit magának csinált.

Ha mégsem fog elkésni, akkor pedig fáradt lesz egész nap, így egy idő után feladja és rájön, hogy jobb normális időben elaludni, és kipihentnek lenni.

Csak úgy random elzárni, vagy a pénzzel jönni nem jó ötlet, hiszen hogy is várhatnánk el egy gyerektől, hogy tartsa el magát. Ez már más világ.

Kezeljük felnőttként a saját módján, bízzuk rá a döntést, ha pedig rosszul dönt, akkor érezze meg a döntéseinek a következményeit.

(Későbbi viták megelőzése érdekében, megbeszélném vele, hogy ha mégis elkésett, akkor van 1 hónap büntetés, utána újra megpróbálhatja, hogy milyen az amikor nincs lekapcsolva, és saját magának osztja be az időt.)

Így nem lesz hatalmas harag benne. 1 hónap kibírható.

Emellett szünetben persze engedném, hogy gépezzen.

Azoknak meg akik azon háborodnak fel, hogy nyár van, olvassák már el normálisan. Szeptermbertől akarják lelőni a netet.

2016. aug. 5. 18:29
 12/85 A kérdező kommentje:

Most nincs iskola

A buntetes szepembertol ervenyes este 22 -09 igiskolai napokon.

Ahova jar 5 vagy 30 perc akkor is keses.

Ev vegen kaptunk rola levelet csak kuncogott rajta.

Viszont nem vicces mert meg 2 keses es mehetunk gyamugyre o meg buntetomunkara.

Jol tanul nem kituno de kepessege szerint teljesit.

2016. aug. 5. 18:34
 13/85 A kérdező kommentje:

Tudta elore ha nem tartja be a pihenesi idot akkor megy a wifi igy nem varatlanul erte.

Diakmunkazni nem akar mert faradt nem eroltetjuk de semmi extrat nem kap.

Ha valamire vagyik akkor elmindjuk neki diakmunkaval megveheti.

Persze alap jogait megkapja semmi felesleges luxus nincs amig nem dolgozik

2016. aug. 5. 18:41
 14/85 anonim ***** válasza:
48%
az elején még azt akartam mondani, hogy igazatok van - aludnia (de legalább pihennie) kellene este 10 után, ha normálisan akar másnap teljesíteni. De ez az utolsó megjegyzésed nálam kicsapta a biztosítékot: az alapjogait megkapja, semmi luxus, csak ami jár, menjen dolgozni, ha többet akar? - tisztára mint a börtönben. A wifi-megvonással egyetértek, de szerintem nem csak szabályok kellenek egy lázadó kamasznak.
2016. aug. 5. 18:50
 15/85 A kérdező kommentje:

Oszinten mivel lehet egy kamaszt osztonozni diakmunkara ?

Ha mindent megkap ami eszebe jut bolond lenne dolgozni nem?

2016. aug. 5. 20:33
 16/85 anonim ***** válasza:
85%
Itt nem azzal van a baj hogy internetezik, mert még mindig jobb mintha esténként a városban lenne a haverokkal, utána meg egyedül menne haza, főleg ha nagyvárosban laktok. De hogy a fenébe sikerül elaludnia? Este beállítja az ébresztőt, amikor elkezd szólni a telefon akkor felkel és kész. Ha erre se képes akkor viszont miért várja hogy felnőttként kezeljétek? Én volt hogy 3kor értem a kollégiumba és másnap 8ra az iskolában voltam.
2016. aug. 5. 20:33
 17/85 anonim ***** válasza:
64%
16 évesen hadd szórakozzon már, azzal ösztönözd hogy hamarabb lesz saját lakása és autója ha dolgozik és van kedve. De tegye félre azt a pénzt. A 22.00 óra és a hajnal között nagy különbség van. Ébresszétek fel ha nem tud felébredni a telefon ébresztőjére.
2016. aug. 5. 20:38
 18/85 anonim ***** válasza:
30%
16 éves kamaszt nehogy már az anyja keltsen. Megmondanám neki, hogy felnőtt számba veszem, ha képes teljesíteni, ami a kötelessége és beérni mindig időben az iskolába. Felőlem aztán tiltakozhatna. A diékmunkáról meg ugynaúgy igaza van a kérdezpnek, ha nagylány ahhoz, hogy szarjon bele, ami a kötelessége, legyen nagylány ahhoz, hogy megdolgozzon a pénzéért. Enni kap, mosva van rá,a többi az ő gondja.
2016. aug. 5. 20:48
 19/85 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem jó ötlet, amit kitaláltatok. Hiszen látszik, hogy magától nem érzi, hogy hol a határ. És ráadásul nem is tud másnap felkelni. Ha suli van, akkor ne netezzen éjjel.
2016. aug. 5. 20:59
 20/85 anonim ***** válasza:
36%
Utoljára 7 évesen keltettek fel a szüleim.
2016. aug. 5. 20:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!