Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek miért van ezen az...

Szerintetek miért van ezen az oldalon ennyi panasz az anyákra?

Figyelt kérdés

Nagyon sok olyan kérdést olvasok itt naponta, ami arról szól, hogy a tizen- és huszonévesek nem jönnek ki az anyjukkal, mert azok folyamatosan ordibálnak velük, nem értik meg őket, akaratosak, stb. Én is tettem fel hasonló kérdést korábban, a mai napig vannak hasonló ügyeink itthon, de így is meglep, hogy ennyire sok a "hasonló" probléma. Mert az egy dolog, hogy az én anyámmal nagyon nehéz kijönni a mindennapokban, de fene gondolta, hogy ez majdhogynem általános jelenség. Miért jön ez elő ilyen sokszor szerintetek? Ennyire nagy rajtuk a nyomás? Ennyire belefeledkeznek a mindennapi bajokba, hogy nem veszik észre, hogy közben eltávolodnak a gyerekeiktől, akik elvileg az életük értelmét jelentenék számukra?

(Most tekintsünk el az "anyám nem vesz nekem ájfónt és nem engedi, hogy a Páromnál aludjak 13 évesen" esetektől, inkább koncentráljunk a komolyabb, beszámíthatóbb kérdésekre.)

2013. dec. 28. 16:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%

Sok az ősanya, aki 20 évesen kitett egy gyereket az anyósa nyakára, aztán mire felnőtt a gyerek, agyilag tönkrement a htb-ségben, meg a semmirekellőségben...

Legalábbis az ilyen kérdések 90%-ánál az anya nem dolgozik, alkoholista vagy hasonló.

2013. dec. 28. 16:52
 2/12 anonim ***** válasza:
69%
Mert ez a 40-es generáció egy hulladék, egy szemét. Tisztelet a kivételnek. Gyakorlatilag nem nevelik semmire a gyerekeiket, csak azt képesek szajkózni, hogy el vagy tartva, ezért kuss a neved...de igazi törődés az nincs. Nem véletlenül van annyi züllött fiatal.
2013. dec. 28. 16:54
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
Talán mert a kérdések 95%-át a tinédzser írja ki a saját szavaival, vagyis elfogultan fogalmaz. A legtöbb esetben örömmel meghallgatnám az anyukát is, hogy ő miképpen gondolja, látja a helyzetet.. Meg fogsz lepődni, hogy mennyi kérdés nem áll közel az igazsághoz.
2013. dec. 28. 16:55
 4/12 anonim ***** válasza:
86%

Időpont ma 16:54

Tudod azért nem csak a 40-es generáció a szemét..

Mivel olyan világ van ahol dolgozni kell, sokszor 12-16 órákat is, mert ha nem teszi meg, akkor kirúgják, és akkor ki eteti, itatja, fizeti a számlákat ha a 20-25 éves gyereke nem dolgozik?? A mai fiatalság sem szent.. Akkora igényük van minden téren, hogy a szülőknek rengeteget kell dolgozniuk hogy a gyereküknek minden meglegyen..

Szóval nem a 40-es generáció a szemét söpredék, hanem a társadalom az, mert minden téren túl nagy az elvárás..

2013. dec. 28. 16:59
 5/12 anonim ***** válasza:
95%

Azért, mert valójában nem olyan az élet, mint ahogy azt sok nő gondolja... Nem lesz valaki jó anya csak azért, mert szült egy "manót", vagy "pocaklakót"...

A mi anyánk pl. kiskorunkban elhagyott minket, mégis elvárná, hogy - csak azért, mert ő az ANYA - imádjuk őt, hiszen megszült minket...

2013. dec. 28. 17:00
 6/12 anonim ***** válasza:
88%
16:54 vagyok. Az elvárások tényleg kemények...de amikor szeretnél előrelépni, dolgozni menni és segíteni otthon, amihez lelki támogatásra van szükséged és helyette csak ordítozást kapsz a képedbe, hogy el vagy tartva, meg van mindened és kuss legyen, akkor nem biztos, hogy elég stabil leszel egy munkahelyhez, ahol farkastörvény működik és a gyengéket eltapossák.
2013. dec. 28. 17:01
 7/12 anonim ***** válasza:
67%

Kedves 2-es, ezt kikérem magamnak az anyukám nevében!

Egyébként kérdező, szerintem ezeknél a kérdéseknél min. 50%-ban nem az anya, hanem a gyerek a hülye. Erre én is felnőttként döbbentem rá. Persze kamaszként mindenkinek van egy én anyám a leggenyább a világon korszaka, de így felnőtt fejjel visszanézve, az esetek 90%-ban igaza volt, a maradék 10-ben meg menstruált, vagy stresszes volt. Persze kamaszként ezt nem láttam volna be a világ minden pénzéért sem.

Aki meg alkesz, meg agyára ment az élet... hát az sajnálatos, de nem lehet velük mit tenni, le kell lépni, amint lehet :(

2013. dec. 28. 17:04
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Mert azt nem fogja senki kiirni, hogy normalis az anyam. Amugy tenyleg meghallgatnam a masik oldalt is, mert nekem pl.a ferjem akadt ki, hogy allandoan uvoltok vele, azt nem vette eszre, hogy a faradtsagtol huzom a belem es otvenszer kertem szepen....
2013. dec. 28. 17:04
 9/12 anonim ***** válasza:
68%

Amikor valakinek el szeretném mesélni a problémáim, ami nem anyám ócsárlásából áll, csak vele nem tudom megbeszélni és egyszerűen szükségem van egy lelki támaszra, akkor azt kapom a képembe, hogy meghallgatná a másik oldalt is.

Egyébként meg nem kell gyereket vállalni, ha nem bírják, ba.sszameg!

2013. dec. 28. 17:06
 10/12 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem nem csak az anyákra van panasz, hanem mindenkire. Mivel itt általában azért írnak ki kérdést az emberek, ha gondjuk van, így kicsit csalóka lehet.
2013. dec. 28. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!