Szerintetek miért van ezen az oldalon ennyi panasz az anyákra?
Nagyon sok olyan kérdést olvasok itt naponta, ami arról szól, hogy a tizen- és huszonévesek nem jönnek ki az anyjukkal, mert azok folyamatosan ordibálnak velük, nem értik meg őket, akaratosak, stb. Én is tettem fel hasonló kérdést korábban, a mai napig vannak hasonló ügyeink itthon, de így is meglep, hogy ennyire sok a "hasonló" probléma. Mert az egy dolog, hogy az én anyámmal nagyon nehéz kijönni a mindennapokban, de fene gondolta, hogy ez majdhogynem általános jelenség. Miért jön ez elő ilyen sokszor szerintetek? Ennyire nagy rajtuk a nyomás? Ennyire belefeledkeznek a mindennapi bajokba, hogy nem veszik észre, hogy közben eltávolodnak a gyerekeiktől, akik elvileg az életük értelmét jelentenék számukra?
(Most tekintsünk el az "anyám nem vesz nekem ájfónt és nem engedi, hogy a Páromnál aludjak 13 évesen" esetektől, inkább koncentráljunk a komolyabb, beszámíthatóbb kérdésekre.)
Sok az ősanya, aki 20 évesen kitett egy gyereket az anyósa nyakára, aztán mire felnőtt a gyerek, agyilag tönkrement a htb-ségben, meg a semmirekellőségben...
Legalábbis az ilyen kérdések 90%-ánál az anya nem dolgozik, alkoholista vagy hasonló.
Időpont ma 16:54
Tudod azért nem csak a 40-es generáció a szemét..
Mivel olyan világ van ahol dolgozni kell, sokszor 12-16 órákat is, mert ha nem teszi meg, akkor kirúgják, és akkor ki eteti, itatja, fizeti a számlákat ha a 20-25 éves gyereke nem dolgozik?? A mai fiatalság sem szent.. Akkora igényük van minden téren, hogy a szülőknek rengeteget kell dolgozniuk hogy a gyereküknek minden meglegyen..
Szóval nem a 40-es generáció a szemét söpredék, hanem a társadalom az, mert minden téren túl nagy az elvárás..
Azért, mert valójában nem olyan az élet, mint ahogy azt sok nő gondolja... Nem lesz valaki jó anya csak azért, mert szült egy "manót", vagy "pocaklakót"...
A mi anyánk pl. kiskorunkban elhagyott minket, mégis elvárná, hogy - csak azért, mert ő az ANYA - imádjuk őt, hiszen megszült minket...
Kedves 2-es, ezt kikérem magamnak az anyukám nevében!
Egyébként kérdező, szerintem ezeknél a kérdéseknél min. 50%-ban nem az anya, hanem a gyerek a hülye. Erre én is felnőttként döbbentem rá. Persze kamaszként mindenkinek van egy én anyám a leggenyább a világon korszaka, de így felnőtt fejjel visszanézve, az esetek 90%-ban igaza volt, a maradék 10-ben meg menstruált, vagy stresszes volt. Persze kamaszként ezt nem láttam volna be a világ minden pénzéért sem.
Aki meg alkesz, meg agyára ment az élet... hát az sajnálatos, de nem lehet velük mit tenni, le kell lépni, amint lehet :(
Amikor valakinek el szeretném mesélni a problémáim, ami nem anyám ócsárlásából áll, csak vele nem tudom megbeszélni és egyszerűen szükségem van egy lelki támaszra, akkor azt kapom a képembe, hogy meghallgatná a másik oldalt is.
Egyébként meg nem kell gyereket vállalni, ha nem bírják, ba.sszameg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!