Lampaoltas jogos a panasz?
Lanyunk nem tartotta be a megbeszelt esti villanyoltast es vagy 10x elkesett reggel az iskolabol.
Apja ezert ugy dontott szeptembertol este 22 utan kikapcsolja a wifit es a kabelt.
A 16 eves lany tiltakozik kigyot bekat kiabal.
Az a kerdese miert nem vesszuk felnott no szamba miert kell koran wifit es tv megvonni tole?
Tudnád részletezni jobban?
Azért szerintem ebben az sem mindegy, hogy a lány jó tanuló-e. Mert, ha még rosszul is tanul, akkor nem lennék elnéző vele.
Illetve mennyit késik? Nem mindegy, hogy 5 vagy 30 percet késett reggelente.
Amikor az én lányom jött azzal szintén 16 évesen, hogy ideje lenne felnőttszámba vennem, akkor kapott egy összedobott költségvetést, hogy mennyibe kerül havonta. Benne volt az is, hogy ebből mi az én kötelességem (pont azért, mert még NEM felnőtt), és mi az, amit nem ír nekem elő a törvény (telefonszámla, internet, zsebpénz, hobbi, sminkcuccok, pizzázás a haverokkal).
És közöltem, hogy OK, ha elmegy diákmunkára, és az utóbbi csomagot ő fizeti mostantól, akkor felnőttként kezelem. Addig csak a korának megfelelően, kamaszként...
Mindaddig, amíg nem veszi tudomásul, hogy igenis vannak szabályok.
Megértette.
Ha elalszik, akkor én is ezt lépném meg, mint Ti....
Bizonyítson! Három hónap után visszakapja teljesen a netet, Mindaddig, amíg jól tanul, és nincs elalvás....
Egy korábbi válaszolónak meg csak annyit tudok mondani: ha a leányzó annyira felnőttnek érzi magát, és hajnalig chatel.... nehogy már a szülő feladata legyen ébresztgetni, meg sürgetni! Döntse el, hogy kezeljék, felnőttként, gyerekként, vagy korának megfelelően, kamaszként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!