Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az, hogy 18 éves...

Miért van az, hogy 18 éves létemre a szüleim úgy kezelnek mintha kisgyerek lennék? (18/F)

Figyelt kérdés

Semmit nem engednek meg, ha el akarok menni egy barátommal valahova, vagy nem engedik egyáltalán, vagy csak úgy, hogy ha megadom a gyerek nevét, címét és telefonszámát.Egyszer engedtek el egy szülinapi bulira így, hogy konkrétan minden infót megadtam a gyerekről.

Ezen kívül nem hordhatok olyan ruhát amilyet szeretnék, ha elmegyek fodrászhoz megszabják milyen hajam legyen, és ha neadjisten olyan hajat vágatok ami nekik nem tetszik, jön a balhé, és azt mondják hogy proli vagyok, biztos az osztálytársaimtól tanulom el ezeket a dolgokat, és rossz hatással vannak rám, stb.

Én tudom, hogy amíg velük lakok és ők tartanak el sok mindent nem tehetek ellene, de ez már egyszerűen zavar, és nagyon kínosnak érzem, mikor mondjuk pár haverom elhív valahova, hogy mindenki megy csak én nem, mert a szüleim nem engedik.Félreértés ne essék, nem utáljuk egymást a szüleimmel, csak zavar hogy mint valami 10 évest, úgy kezelnek.Leülni és beszélni velük már próbáltam, nem sok sikerrel, ha elmondom az én verziómat, akkor jön ez a tipikus "akkor csinálj amit akarsz, legyél tróger" szöveg.Mit javasoltok mit lehet ilyenkor tenni?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2016. aug. 4. 09:14
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
90%
Lázadó tinikorszak. Nem véletlenül van. Mind a lelki fejlődsed, mind a szülő-gyerek kapcsolatban nélkülözhetetlen szerepe van. Ha nem lázadsz, mindig kisgyerek maradsz a szemükben.
2016. aug. 4. 11:00
 12/24 A kérdező kommentje:
Én úgymond "lázadok" csak sokszor inkább rájuk hagyom mert nincs kedvem az ordibáláshoz.
2016. aug. 4. 11:03
 13/24 anonim ***** válasza:
95%

Ahogy előttem is írták, ne érdekeljen ha napokig nem beszél veled. Legalább addig is lelki nyugalmad van. De mindenképpen érdemes kiállnod magadért és nem rájuk hagyni mindent, mert ezzel tényleg csak azt fogják elérni, hogy mindig az lesz amit ők akarnak, és akárhogy is nézzük, jelen helyzetben is lelki terrorban tartanak. És ez nem tesz jót neked.

Egy biztos, én a helyedben amint tudnék, elköltöznék otthonról. Persze tudom ennyi idősen nem könnyű, főleg amíg az ember suliba jár, de amint lehetőséged lesz, költözz el, a saját érdekedben is. Persze utána is meg fogod kapni a magadét, de akkor már legalább lesz egy helyed ahova elvonulhatsz tőlük teljesen külön.

2016. aug. 4. 11:10
 14/24 anonim ***** válasza:
95%
Ha ilyen szüleim lennének, áldás lenne, ha nem szólnának hozzám :P Ne engedd magad becsapni, itt nem arról van szó, hogy féltenek. Ez az akkor legyél tróger szöveg gyomorforgató. Én komolyan venném a tanácsukat, és az ő szemükben trógerré is válnék, nem mindegy? Megfelelni úgyse fogsz tudni nekik, akkor legalább élj boldog életet a barátaiddal.
2016. aug. 4. 11:21
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem kérdezted még meg őket hogy ők mit csináltak ennyi idősen? Szerintem pont azt amit neked tiltanak.
2016. aug. 4. 12:44
 16/24 A kérdező kommentje:
Utolsónak:de kérdeztem, erre azt válaszolták, hogy az ő idejükben minden más volt, és különben is ők nem barátkoztak olyan tirpákokkal mint én.
2016. aug. 4. 15:11
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

arra törekedjél, hogy minél hamarabb elköltözzél otthonról.

biztosan javulni fog apáddal is a viszonyod, velem is ez volt. ameddig otthon éltem, mindenbe belepofázott, most meg már nagyon jó a viszonyunk, és mindig velem dicsekszik a haverjainak.

2016. aug. 4. 18:21
 18/24 anonim ***** válasza:

Hát ha a saját szüleid tirpáknak tartanak téged, az azért sokat elmond róluk. Pedig az írásod alapján közel sem vagy az, sőt...

Azt hiszem egyértelmű, hogy kikkel van itt gond.

2016. aug. 4. 19:02
 19/24 A kérdező kommentje:
Utolsónak:bocsánat félreérthetően fogalmaztam, nem engem tartanak tirpáknak, hanem azokat akikkel barátkozok...a poén az az egészben hogy nem ezekkel a tipikus alkoholista, duhajkodó fiatalok képezik a baráti körömet.
2016. aug. 4. 19:34
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Ja értem, így már más. Sajnos a szülők másképp látják a dolgokat. Egyébként nekem a gimis legjobb barátom volt ilyen, péntek délután 3-kor is csak úgy jöhetett át hozzám 17 évesen, ha elengedték... Nála az oldotta meg, hogy egyetemista lett másik városban...
2016. aug. 4. 22:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!