Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Baj, ha a férjem jobban kijön...

Baj, ha a férjem jobban kijön a gyerekkel, mint én?

Figyelt kérdés
Nincs még gyerekünk, de hamarosan szeretnénk. Nem nagyon kedvelem a gyerekeket, persze a sajátommal majd biztosan másképp leszek. A férjem odavan a gyerekekért, és nagyon jól kijön velük, már az 1-2 éves babákkal is, "gügyörészik" nekik, na ne úgy képzeljétek el, mint egy hülye, de "elbeszélget" velük, a 3-4-5 évesekkel meg egyenesen jól eljátszik. Én meg kb csak nézek rájuk, aranyos de ennyi, nem tudok hozzájuk szólni. Olyan 8-10 éves korú gyerekekkel már én is elvagyok. De nem kínos, hogy a 33 éves férjem elvan a gyerekekkel, én meg mint valami agyhalott csak nézek rájuk? Mi van, ha majd a sajátommal sem tudok mit kezdeni?
2016. júl. 31. 01:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
Miért lenne baj? Nekem nincs még gyerekem, de én is így vagyok vele, csak nálam lentebb van a korhatár, ami fölött érdekesek... de amelyik még nem jár és beszél, azzal nem tudok mit kezdeni :D nálam is amíg pici, addig inkább az apjának kell majd vele foglalkozni, de hát neki is a gyereke :)
2016. júl. 31. 01:39
 2/14 anonim ***** válasza:
30%
Úgy tűnik, hogy nem "jobban", hanem -kettőtök között- CSAK Ő jön ki a gyerekekkel!
2016. júl. 31. 02:08
 3/14 anonim ***** válasza:
96%

Kérdezd meg tőle mi a "titka" ;)

Kedves kérdező, én is úgy voltam,mint te, aztán egy nap úgy döntöttem nem fog érdekelni mások véleménye. Nagyon gátlásos voltam felnőttekkel és gyerekekkel is beszélgetni. Aztán most meg simán elbeszélgetek egy 3 évessel is. Nem játszom meg magam, olyanokat kérdezek tőle,ami tényleg érdekel pl mit reggelizett, ízlett-e neki, mivel játsszunk? az oviban mivel szokott játszani és kivel, milyen mesét szeret stb stb :)

Remélem kicsit segítettem!

2016. júl. 31. 04:45
 4/14 anonim ***** válasza:
92%

Addig nem baj, amíg ebből nincsen féltékenység.

Az én esetemben pontosan ez történt, a kislányommal nagyon jó volt a kapcsolatunk, nekik az anyjával pocsék. Az ex szerint azért, mert én is gyerek voltam ezért így könnyen azonosultam a saját gyerekemmel is, de így utólag nézve ez is csak a féltékenység újabb megnyilvánulása volt egy olyan embertől aki hideg volt mint a jég, a legkisebb dolog után már ingerült és türelmetlen lett, nem volt képes elmerülni azokban az apró részletekben, ami egy kisgyerek játékában és fantáziavilágában létfontosságú és ami erősíti a szülő-gyerek kapcsolatot.

Nem szabad hagyni, hogy a gyerek csak a kötelességek és feladatok része legyen, időt kell tölteni vele, beleképzelni magad a világába, hagyni hogy kibontakozzon és bevonjon téged is. Megéri.

A távolságtartó, hideg, felnőttes, parancsoló (azt se tudom miről gagyog, Felnőtt emberként tologassak játékokat? Már megint rendetlenséget csináltál!) magatartás elidegeníti a gyereket.

2016. júl. 31. 06:09
 5/14 anonim ***** válasza:
97%
En is igy voltam vele. Aztan megszületett a gyerekünk, totál oda vagyok érte, abszolút jol ki jövünk. Mások gYerekeivel pedig továbbra is a férjem jon ki jobban. :-) Ennyi.
2016. júl. 31. 06:22
 6/14 anonim ***** válasza:
97%
Ne aggódj, én is így vagyok ezzel. De láttam már sok olyan példát magam körül, akik nem győzték mutatni, hogy hááát őőők aztán mennyire értenek a gyerekekhez, meg mindegyik jaaaaaaj de aranyooooos, aztán pont az ilyenekből lett később olyan anya, aki le sem tojta a gyerekét, mmeg azt sem tudta, hogy kellene megtanítani alap dolgokra. Szóval ez nem feltétel, hogy muszáj tudnod beszélgetni más gyerekével. Nem kell, sőt később sem kell más gyerekével foglalkoznod, a sajátodat úgyis nagyon fogod szeretni, és hidd el, fogsz vele tudni mit kezdeni. Attól, hogy nem játszod meg magad, még lehet belőled szuper anyuka.
2016. júl. 31. 07:24
 7/14 anonim ***** válasza:
97%
Ez csak azt jelenti, hogy férjedben fejlettebb a gondozási ösztön, bizonyára nagyon jó apa lesz.
2016. júl. 31. 07:26
 8/14 anonim ***** válasza:
93%
Pont ugyanazt akartam írni, mint az 5- ös valszolo 😊.
2016. júl. 31. 09:32
 9/14 anonim ***** válasza:
83%
Nem jelent semmit. Én nem szeretem a gyerekeket, idegesítenek más gyerekei, a mai napig is. Mégis van 3, velük nagyon jó viszonyunk van, és volt akkor is, mikor kicsik voltak, nem volt velük semmi gondom. A húgom meg imádta a gyerekeket, mindenki azt hitte milyen jó anya lesz, mindig minden gyerek pesztrálását bevállalta. Most neki is van már 2. A sajátjait mindenki neveli, csak ő nem. Mindenki vigyáz rájuk, csak ő nem. Csak nőnek mint a dudva. Anyagilag persze el vannak kényeztetve, de szerintem nem az kell egy gyereknek, hogy mindent megkap, csak csituljon.
2016. júl. 31. 09:34
 10/14 anonim ***** válasza:
95%

Egy saját gyerek azért szerintem sokkal másabb. A férjedből remek apuka lesz, a leírtak alapján.

Te viszont nagyon ügyelj arra, hogy csak akkor szülj, amikor te is elérkezettnek látod az idejét, és akarod, vágysz rá. Akármilyen kegyetlenül is hangzik, a férjed kedvéért se, ha még te nem akarod. Ha úgy vállalod be, hogy vannak ellenérzéseid, az mindannyiótok életét megkeserítheti. A tiédet, hogy nyűgként kezeled, a gyerekét, mert érzi ezt, és a férjedét, mert ebben a tehetetlenségben kell élnie. Ha mégsem bírnád, én azért a helyedben előre elbeszélgetnék vele arról, hogy meg tudná-e hozni majd azt az áldozatot, hogy ő marad otthon vele.

2016. júl. 31. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!