Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 27éves fiam Pesten 120000ft_bó...

27éves fiam Pesten 120000ft_ból él. Független, albérlete 65000, ebbe35000-rel beszállok. Az Ozorai fesztiválra menne, de nincs rá pénze. Megkért, hogy a fizujából előlegezzek meg 40000-ret, majd 8. -án visszaadja. De akkor augusztusban miből él?

Figyelt kérdés
Hozzátenném,hogy a júl.albérletét teljesen kifizettem.Egyik napról a másikra él,egy tök igénytelen alb-szobában. A zene és a szórakozás érdekli.Főisk.tanulmányait abbahagyta,de kitanulta a hegesztő szakmát,amiben nem túl ügyes,de próbálkozik.Becsületes különc jóképű önmagára igényes srác.Olyan kicsit művészlélek.Velem nem igazán van egy hullámhosszon.Mit csináljak ami hasznos neki?
2016. júl. 28. 09:30
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
52%

Bocs, de a fiad nem művèszlélek, hanem ingyenélő ès életképtelen. Gusztustalan és igénytelen is, emellett lehúzza a saját anyját aki nyilván szereti ezért mindent kifizet neki.

Megmondom èn mit tennék: megszüntetnêm azt, hogy havonta beszállok az albérletébe. Fizesse magának, ha nem tetszik akkor meg lehet menni hajlèktalanszállóra. Ha nem teszel semmit akkor amíg èlsz rajtad fog èlősködni és elvárja, hogy eltartsd.

28 êves nő vagyok, de van önálló keresetem. Ha nincs pénzem nem megyek bulizni. Emellett vannak állataim is akikre költenem kell, ha úgy látom, hogy nincs pénzem akkor vállalok több melöt ès túlórázom. Én is szoktam KÖLCSÖNKÉRNI ha nagy baj van, de visszaadom. Az meg hogy más szálljon be a lakhatásomba...a pofámról lesülne a bőr.

2016. júl. 28. 16:03
 22/31 anonim ***** válasza:
70%

Ha esetleg annyira hülye lenne, hogy ételre sem maradna pénze, arra 1-2 alkalommal még adnék neki. Ha egyszer kölcsönkérne egy nagyobb összeget, mondjuk azért, hogy vegyen egy használt autót, és tudom, hogy megbízható és felelősségteljes, akkor adnék neki.

De ha majdnem 30 évesen nem képes eltartani magát a saját hibájából, mert elbulizza meg elcuccozza az összes pénzét, és arra kérne egy kisebb vagyont, hogy elmenjen egy fesztiválra, ami gyakorlatilag csak a tudatmódosításról szól... nos, NEM. Kizárt, semmiképpen. Ha fesztiválozni akar meg bulizni, akkor igenis keresse meg rá a pénzt, pláne ennyi idősen. Ha ez nem megy neki, akkor így járt, valahogy talán életben fog maradni Ozora nélkül is.

2016. júl. 28. 16:09
 23/31 anonim ***** válasza:
88%
+Éppen elég gáz az, hogy az albérlete felét te fizeted minden hónapban. Ez a gyerek minden, csak nem független. Egyedül éhen is halna.
2016. júl. 28. 16:11
 24/31 anonim ***** válasza:
77%

én azt is furcsállom,hogy minden hónapban ekkora összeget adsz neki,holott már felnőtt emberről van szó. de ha neked nem gond,akkor nincs ezzel gond. viszont az,hogy most "előleget" kér a fiad, azt mutatja,hogy gőze sincs hogy kell bánni a pénzzel.

ha április óta félretett volna havonta 10 ezer forintot, akkor mostanra meglenne a bérlet ára. mert gondolom nem ma találta ki,hogy menni akar fesztiválozni. felnőttként tudnia kéne bánni a pénzzel, nem a szülőt tarthálni ahogy akar valamit .

ahogy írod,egyik napról a másikra él.. én nem ölnék ebbe több pénzt. tanulja meg ellátni magát és beosztani a pénzt. akinek ez nem megy,azt támogathatod több száz ezerrel is havonta,úgyis elszórja és ugyanúgy napról-napra él. próbálj neki pénzkezelési tippeket adni, megtanítani erre-arra. többre menne vele, mint a havi támogatással.

van az a mondás,hogyha adsz valakinek egy halat,aznap lesz vacsorája. ha megtanítod halászni,akkor egész életében. (nem pontosan így van,de gondolom átmegy a lényeg)

2016. júl. 28. 16:34
 25/31 anonim ***** válasza:
70%
én azt gondolom, hogy a fiu segitségre szorul, lehet, hogy drog miatt, vagy más miatt, nem anyagi segitségre, hanem mentális problémái vannak. .
2016. júl. 28. 17:11
 26/31 anonim ***** válasza:
39%

Budapesten él.

Teszem azt jó esetben megveszi a felnőtt bérletet, a pestit az kb 10-11 ezer forint.

Akkor maradt a 120.000-ból 110.000 forint. Ebből akkor kifizet 30.000 forint albérletre, akkor az 80.000 ezer ami marad neki. Na most nem írtad, rájön-e még a rezsi, tegyük most fel, hogy nem jön rá a rezsi.

Ha minden nap étteremben eszik napi többször, akkor simán el tud az ember költeni napi 4000 forintot és még az otthoni hűtőbe nem vett semmit.

Egyébként meg havi 40 ezerből ki kell jöjjön a kaja, tegyük fel, 40.000 ezer marad neki. Tegyük fel egy 20.000-ast eléttermezik.

S akkor nem ivott, nem bagózott. Én nem élek ilyesmivel.

Fizeti a telefon meg a net számlát.

Max a jövő hónapot kicsit jobbn megfogja. De szerintem jövő hónapban sem fog kijönni ha állandóan étteremben eszik. Mozi, stb.

2016. júl. 28. 17:14
 27/31 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem mondd el neki keressen jobb munkahelyet, hegesztőként 3x ennyit is kereshetne, de legalább 2x ennyit. Ezzel kellene kezdeni...

Aztán meg az nem baj ha segíted, de én egy 27 évesnek nem fizetnék havi szinten 30 ezret mindig. Akkor örökre te leszel a fejős tehén.

Rakd félre azt a 30 ezret neki, az évi 400ezer ft és inkább vegyél neki valamit belőle aminek értelme van vagy épp akar, de ne az albérletet fizesd neki, mert akkor azt a 30 ezret kb havi szinten ő elszórja, ha te elraknád akkor 1-2 év alatt mehetne belőle valami értelmes dolog is. De ne rád számítson örökre.

Ozora egy drogtanya, valszeg sokszor erre megy el a pénze. Ami baj. Még ha néha cuccozik valaki megmondom őszintén nem vetem meg, nálam is becsúszik ritkán, évi 1x 2x ez az, de ő lehet havi szinten rendszeresen erre költi a pénzét.

Elég ciki, ha 27 évesen nincs semmi tartaléka.

Én 22 vagyok,külön élek 4 éve Budapesten albérleten, valamivel jobban keresek mint a fiad kb 180 ezret, de nekem van kb 400e forint félretett pénzem, ami tényleg vésztartalék, plusz fizetek 4 éve lakástakarékot havi 20 ezret, szóval ott több mint 1 millió van már elrakva, meg még ilyenkor hónap végén is van 30-40 ezer a tárcámban. Szóval azért ég és föld. És nekem senki nem fizet az albérletembe 50 ft-ot sem.

2016. júl. 28. 20:03
 28/31 Bence_ ***** válasza:
70%

Ha veled történik valami akkor mi lesz vele?

Addig tanulja meg az önállóságot ameddig vagy és ha megbotlik akkor tudsz neki segíteni. De ebben a helyzetben ő csak egyre életképtelenebb.

2016. júl. 29. 08:35
 29/31 anonim ***** válasza:
0%

Na. Azért szerintem itt sokan igen irigyek.

Vannak családok ahol van rá lehetőség, hogy támogassák a gyereket. Csak azért, mert Te önellátó vagy, nem kell másoknak az örömét elrontani.

A kérdező csak amiatt aggódik, hoyg jövő hónapban megint kölcsön fog kérni. ezt szerintem tőle kérdezd meg, a fiadtól, és mondd egyértelműen, hogy nem fogsz tudni adni.

Én a helyedben ennek fényében 50.000 ezret adnék neki, de jelezném, hogy jövő hónapban viszont felejtsen el, és nem adnék jövő hónapban az albérletébe egy vasat se, de vissza se kérném.

De ezt neki is tedd nagyon egyértelművé.

2016. júl. 30. 11:55
 30/31 anonim ***** válasza:
1
2017. ápr. 18. 23:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!