Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretnék Szerbiába letelpedni...

Gazdagné gyöngyösi kérdése:

Szeretnék Szerbiába letelpedni és ott dolgozni, élni. Augusztusban eskűvönk lesz . Ez gyorsítja e a letelepedési, munkaválalási folyamatott? Milyen dokumentumok szükségesek hozzá? Tisztelettel Tünde

Figyelt kérdés
2012. jan. 27. 10:58
 1/10 anonim ***** válasza:
71%

Szia!Sajnos a kérdésedre nem tudok válaszolni,mert én születésem óta Szerbiában élek!Viszont remélem tisztában vagy vele,hogy itt még a Magyarországinál is rosszabb körülmények uralkodnak.Nagyon kevés a munkalehetőség és borzasztó alacsonyak a bérek.Szinte mindenki egyik naprül másikra él.Nem akarlak eltántorítani a döntésedtől,mert ha már ide akarsz jönni,biztos tisztában ezekkel a dolgokkal is,de itt szinte mindenki arra törekszik,hogy elmenjen valahova külföldre,ahol tudna normális életet élni,ezért számomra kicsit furcsa,hogy van aki ide akar jönni külföldről.Persze tudom,hogy a szerelem nagy úr,de a többi körülmény engem biztosan elbizonytalanítana.

Megkérdezhetem,hogy melyeik városba,faluba fogsz költözni?

2012. jan. 27. 11:43
 2/10 anonim ***** válasza:
80%
Egyet értek az előző hozzászólóval! Bár én nem élek Szerbiában, csak a határ mellett, de heti szinten járok át. Nekem inkább az fordult meg a fejemben, hogy Szerbiában a határátkelőtől nem messze venni egy házat. Ott lakni, és továbbra is Magyarországon dolgozni. Ugyanis az ottani rezsi költségek töredékei a magyarországiaknak.
2012. jan. 28. 12:30
 3/10 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem ez egy olyan dolog, amit nem itt kell megkérdezni. Menj át Zentára és ott kérdezd meg a városházán.
2012. febr. 1. 06:17
 4/10 anonim ***** válasza:
24%

én is offolok:

2 éve jöttem ki Budapestről,tényleg elég másabb az életszínvonal,ez még nem is annyira baj de a közüzem,és minden más egyszerűen borzalom :S mikor leesett a hó nem járt semmilyen sózó autó,megvárta míg eláll a havazás utána kezdett el pár nap múlva dolgozni,de az is úgy hogy a kereszteződésekbe tolta a havat,nem lehetett közlekedni mer elakadtál minden sarkon,most hogy olvad nem tudsz 100métert úgy menni hogy ne legyél bokáig víz,mindenhol tócsák,a házakon lukas vagy nincs eresz így onnan a fejedre hullik minden,szemétszállítás nincs illetve lovaskocsival történik a begyűjtés aki igényli,élelmiszerek igénytelenek,péknél ha kértem kenyeret csak kirakta elém csomagolás nélkül,muszáj voltam szólni hogy legalább egy zacsiba rakja bele,azt már nem is említem hogy a koszos pultra rakta ki csupaszon,ahová a pénzt rakjuk,és boltból is nem egyszer vettem már nyitott terméket :S azóta mindig megnézem,nekem csak negatív tapasztalatom van,lehet nagyképűen hangzik de egyátalán nem vagyok,egy szegény ember vagyok én is.

2012. febr. 25. 22:24
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

22:24

"szemétszállítás nincs illetve lovaskocsival történik a begyűjtés aki igényli"

jesszusom, hová költöztél?

én szerbiai vagyok, falun élek, de akkor te minimum Üzbegisztánba költözhettél, csak azt mondták rá, h ez Szerbia...

2012. febr. 28. 19:50
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
majd lefotózom neked :D esküszöm igaz minden szavam,de ez csak egy dolog még sorolhatnám órákik,járdák bokatörőek rengeteg helyen, a villanyt hetente pár órára tuti elveszik,viharban mindig,a víz néha olyan hogy ha áll pár percig mintha iszapos lenne mer valami kula van benne ami leülepszik,szóval én csak negatívot tapasztaltam,nem a szerbiai lakosok hibája (csak egy részben) hanem az államé,sőt kifejezetten tisztelem becsülöm a vajdasági magyarokat,illetve minden elcsatolt területen élő magyart.
2012. febr. 28. 19:58
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan érdekel, hogy melyik településen élsz! :)

Mert ennyire balkán még a Balkánon sincs, hogy hetente áramszünettel küszködjön az ember.

Én itt élek Szerbiában, és azért erős túlzásnak tartom, amit írsz...

2012. febr. 28. 21:40
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

ha nem is hetente de olyan hónap nem telik el hogy ne szakadna meg az áram 2-3x...

hogy te nem érzed ezeket? nem bántás képp mondom de aki ehhez van szokva az ennek természetes,te is eljössz hozzám 100% hogy lesz olyan ami nem tetszik neked,de nekem az lesz a természetes.

2012. febr. 28. 22:22
 9/10 anonim válasza:
100%
Bezzeg ha Magyarországot bombázta volna a NATO éveken át, akkor itt micsoda parádés infrastruktúra lenne!
2012. ápr. 8. 01:24
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Igaz nem mai kérdés,de sajnos Magyarország az elmúlt utóbbi pár évbe,nemhogy fejlődött,hanem romlott(ezt azt hiszem nem kell magyarázni),én jártam Szerbiában,nem sokkal rosszabb a helyzet,mint Magyarországon,ilyen helyeken,mint pl.Szerbia,Románia,Horvátország,stb.,valamivel rosszabb a helyzet,viszont sokkal szabadabb országok,nem büntetnek minden hülyeségért.
2014. nov. 22. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!