Szeretnék Szerbiába letelpedni és ott dolgozni, élni. Augusztusban eskűvönk lesz . Ez gyorsítja e a letelepedési, munkaválalási folyamatott? Milyen dokumentumok szükségesek hozzá? Tisztelettel Tünde
Szia!Sajnos a kérdésedre nem tudok válaszolni,mert én születésem óta Szerbiában élek!Viszont remélem tisztában vagy vele,hogy itt még a Magyarországinál is rosszabb körülmények uralkodnak.Nagyon kevés a munkalehetőség és borzasztó alacsonyak a bérek.Szinte mindenki egyik naprül másikra él.Nem akarlak eltántorítani a döntésedtől,mert ha már ide akarsz jönni,biztos tisztában ezekkel a dolgokkal is,de itt szinte mindenki arra törekszik,hogy elmenjen valahova külföldre,ahol tudna normális életet élni,ezért számomra kicsit furcsa,hogy van aki ide akar jönni külföldről.Persze tudom,hogy a szerelem nagy úr,de a többi körülmény engem biztosan elbizonytalanítana.
Megkérdezhetem,hogy melyeik városba,faluba fogsz költözni?
én is offolok:
2 éve jöttem ki Budapestről,tényleg elég másabb az életszínvonal,ez még nem is annyira baj de a közüzem,és minden más egyszerűen borzalom :S mikor leesett a hó nem járt semmilyen sózó autó,megvárta míg eláll a havazás utána kezdett el pár nap múlva dolgozni,de az is úgy hogy a kereszteződésekbe tolta a havat,nem lehetett közlekedni mer elakadtál minden sarkon,most hogy olvad nem tudsz 100métert úgy menni hogy ne legyél bokáig víz,mindenhol tócsák,a házakon lukas vagy nincs eresz így onnan a fejedre hullik minden,szemétszállítás nincs illetve lovaskocsival történik a begyűjtés aki igényli,élelmiszerek igénytelenek,péknél ha kértem kenyeret csak kirakta elém csomagolás nélkül,muszáj voltam szólni hogy legalább egy zacsiba rakja bele,azt már nem is említem hogy a koszos pultra rakta ki csupaszon,ahová a pénzt rakjuk,és boltból is nem egyszer vettem már nyitott terméket :S azóta mindig megnézem,nekem csak negatív tapasztalatom van,lehet nagyképűen hangzik de egyátalán nem vagyok,egy szegény ember vagyok én is.
22:24
"szemétszállítás nincs illetve lovaskocsival történik a begyűjtés aki igényli"
jesszusom, hová költöztél?
én szerbiai vagyok, falun élek, de akkor te minimum Üzbegisztánba költözhettél, csak azt mondták rá, h ez Szerbia...
Komolyan érdekel, hogy melyik településen élsz! :)
Mert ennyire balkán még a Balkánon sincs, hogy hetente áramszünettel küszködjön az ember.
Én itt élek Szerbiában, és azért erős túlzásnak tartom, amit írsz...
ha nem is hetente de olyan hónap nem telik el hogy ne szakadna meg az áram 2-3x...
hogy te nem érzed ezeket? nem bántás képp mondom de aki ehhez van szokva az ennek természetes,te is eljössz hozzám 100% hogy lesz olyan ami nem tetszik neked,de nekem az lesz a természetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!