Az USA ban hogy kaphato meg a letelepedési engedély, és az állampolgárság?
Csak kiváncsi vagyok rá,mert rokonom Amcsi,és kimennék hozzájuk az USA ba.
18/F
A rokonod mennyire kozeli rokon? Mert nem mindegy, hogy szulo vagy unokatestver...
Nem egyszeru, csak ha kozvetlen rokonod amerikai allampolgar. Illetve a zoldkartya lotto is ott van lehetosegnek minden evben.
És hogy kapható meg a Zöldkártya?(Letlepedési engedély)
kell idő míg az ember összeismerkedik egy amerikai lánnyal.
Akkor ha nincs meg az állampolgárság,akkor nem is élhetek ott?
(Pl:egy csomo ázsiai él az USÁban és egyik se amerikai államplgár)
Ezt nem értem.
Vagy vizumon elsz, de az nem bevandorlo kategoria, ami azt jelenti, hogy egy ido utan lejar a vizum es el kell hagynod az orszagot.
Az nem eleg, ha amerikaival hazasodsz. Komoly feltetelek vannak. Pl. az amerikai hazastars anyagi felelosseget is vallal erted, igy ha nincs munkaja es nem talaltok co-szponzort sem, aki anyagilag felelosseget vallal erted, akkor zoldkartyat sem kaphatsz. Tegyuk fel megismerkedsz egy 19 eves egyetemistaval, aki amerikai allampolgar. Osszehazasodtok. Zoldkartyat nem kapsz, mert nem tudja papiron bizonyitani, hogy el tud tartani, nincs munkaja. Ha mas sem vallalja erted ezt a felelosseget, akkor nem kapsz zoldkartyat. Meg kell utni egy minimumot ahhoz, hogy engedelyezzek. Szoval ez egy nagyon osszetett dolog. Arrol nem beszelve, hogy a hazassag altali zk-t 2 evre adjak, utana a felteteleket le kell rola vetetni (lifting/removing conditions), egy csomo papirt be kell adni bizonyiteknak, hogy egyutt eltek, igazi a hazassag stb. Szoval ez nem olyan egyszeru dolog...
Igen, nekem is azt mondta az ügyvédnő, hogy 2 évig kell házasnak lenni. Addig ideiglenes zöld kártyát kapsz, majd utána véglegesíteni lehet azt. Valódi együttélés bizonyítékai pl. közös bankszámla (bár ez szerintem hülyeség, mert egy csomóan valódi házasságban élnek, még sincs közös bankszámlájuk), mindenféle lakással kapcsolatos számla, mozijegyek, szomszédok véleménye, intik részletek, minden. Szerintem sokkal egyszerűbb egy valódi kapcsolat, amikor az ember valóban szerelmes, különben 2 év pokol, mivel ki vagy szolgáltatva a másiknak.
Azt amúgy én sem értettem, hogy például rengeteg mexikói él ott és a nehéz körülmények ellenére mégis elboldogulnak valahogy illegálisan is.:-)
Értem.Szoval nem oyan könnyü,mint Pl:Anglia,hogy csak egy állandó lakcím kell a letelepedésre.
És ha már járok a lánnyal,és elveszem feleségül,akkor már kiköltözhetek ?
Addig nem ugye?
Amugy rokonom (aki Amcsi)Ő Apukám uncsitesója,és az ő felesége amerikai,meg az anyukája is ha jól tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!