Az USA ban hogy kaphato meg a letelepedési engedély, és az állampolgárság?
Csak kiváncsi vagyok rá,mert rokonom Amcsi,és kimennék hozzájuk az USA ba.
18/F
Ha mar egyszer kijutottal vissza ne menj,nem konnyu a hazasodas,de elobb utobb vagy" igy" vagy" ugy "osszejohet,ha erted mire gondolok.Ha kint elnek rokonok,akkor ok biztosan segiteni fognak,nekem nem segitett senki,es meg hazassag sem volt,de lessz,turelem,talalj munkat,tudjad,vagy tanuljad a nyelvet,es minden meg oldodik.
Ne hallgass a sok irigy idiotara,mert ugy latom egyesek azzal szorakoznak,hogy elrettentsenek akit tudnak.
Szia. Igen, a sorsolás ingyenes. Tudtommal ez az egyetlen hivatalos oldal, ahol jelentkezni lehet:
Sok sikert!
""""A kérdező kommentje:
És hogy kapható meg a Zöldkártya?(Letlepedési engedély)
kell idő míg az ember összeismerkedik egy amerikai lánnyal.
Akkor ha nincs meg az állampolgárság,akkor nem is élhetek ott?
(Pl:egy csomo ázsiai él az USÁban és egyik se amerikai államplgár)
Ezt nem értem.""""
Van itt nálad egy kis fogalom zavar. Várj segitek :-)
Először is:
-A zöldkártya nem letelepedési engedély.(permanent residency-nek hivják(tartózkodási engedély) de ez igy nem igaz,mert ez mégcsak nem is permanent(max csak a neve az permanent resident card) mivel csak tíz évig érvényes(nem életed végéig) szóval én inkább temporary residency nek hivnám ;-)
-Szóval Ha van egy (H1B) munkavállaló vízumod akkor kérvényezheted
a zöldkártyád ami egy tízéves tartozkodási engedély
-A zöldkártya kiadásától számított 5év elteltével tehet sz állampolgársági vizsgát ha tudsz/akarsz amerika történelméből stb-ből.
-Ha sikeres vizsgát tettél mindenből felesküdtél a szabadség szoborra, geronimóra és hibátlanul elénekelted a himnuszukat akkor pedig kapsz egy Amerikai útlevelet.
-Az amerikai útlevél biztosit aszámodra végleges letelepedést az államokban.
Ebben az esetben maradhatsz kettős állampolgár vagyis nem kell megválnod a magyar állampolgárságtól arra az esetre ha besokallnál abból a nagy jólétből és úgy döntenél hogy hazatérsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!