17 évesen utazom az USA-ba egyedül; hogy nézzen ki a szülői engedély?
15 evesen jottem eloszor egyedul, igaz a batyamhoz es o irt egy levelet, hogy varni fog ram es ad enni/szallast stb. Semmi szuloi engedely nem volt nalam, igaz ez mar nagyon regen volt. (ja es nekem at is kellett szallnom... senki nem kisert el, igy meg a repcsin kineztem magamnak egy magyart aki ugyanoda utazott ahova en, es kovettem ot ;)
Kerdezd meg a legitarsasagtol, akivel utazol, illetve a nagykovetseget, hogy kell-e valamilyen papir. Szerintem az a legbiztosabb!
Amennyiben a 18 éven aluli magyar állampolgár szülői kíséret nélkül utazik külföldre, úgy a Külügyminisztérium tájékoztatása szerint a problémák elkerülése érdekében javasolt, hogy a kiskorú vagy a vele utazó személy vigye magával a szülők (ha csak az egyik szülővel utazik, akkor a másik szülő) magyarul és a meglátogatni szándékozott - illetve a tranzit - ország nyelvén készült, vagy fordítással ellátott hozzájáruló nyilatkozatát a gyermek külföldre utazásához, ottani tartózkodásához.
Amennyiben a hozzájárulási nyilatkozat lefordítása a meglátogatni szándékozott ország nyelvén nehézségekbe ütközik, úgy az angol vagy német fordítás is elegendő lehet. Hivatalos fordítás nem szükséges.
A szülői hozzájárulási nyilatkozat kiállításához nincs egységes uniós formanyomtatvány.
A nyilatkozatban az alábbi adatokat érdemes feltüntetni:
a kiskorú, a kísérő és a szülő(k) adatai (születési adatok)
a kiskorú úti okmányának száma
a külföldi tartózkodás célja, helye (cím, telefon)
a meglátogatni kívánt személy vagy intézmény (iskola, tanfolyamszervező) adatai, elérhetősége.
melyik reptérről mész?
Üdv: egy kedves pedofil :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!