27éves fiam Pesten 120000ft_ból él. Független, albérlete 65000, ebbe35000-rel beszállok. Az Ozorai fesztiválra menne, de nincs rá pénze. Megkért, hogy a fizujából előlegezzek meg 40000-ret, majd 8. -án visszaadja. De akkor augusztusban miből él?
Én is ezt nem értem, hogy ez átlag alatti 120 ezres fizetésért mi a frásznak kell Bp-en lakni, ahol az albérlet árak az egekben. Ennyit máshol is keres, ahol fele ennyibe kerülne egy szoba bérlése.
27 évesen azért nekem már a képem lesülne, ha rendszeres szülői támogatásra szorulnék. Persze abszolút híve vagyok annak, hogy a gyereket amíg tudom támogatom, na de nem azt jelenti ez, hogy normálisnak veszi hogy 27 éves korában még tőlem kér zsebpénzt. Az Ozora meg amúgy is egy drogos buli, semmi más.
Felnőtt a fiad. Tanuljon meg a saját lábára állni, másképpen nem fog menni az élet nevű játék. Neki baromi kényelmes, hogy fizetgetsz utána, abbahagyta atnulást, oké, de ha már elment dolgozni, ne te fizess utána. Gondolnod kellene arra is, hogy lehet hogy úgy van, hgy ááá anyuci úgyis kifizeti, akkor minek költsem a saját fizetésemet? Buli, szánsájn.
A másik fele. Nem értem miért fizetgetsz utána, fogadd el, hogy már nem kisgyerek a fiad. ENgedd felnőni, vágjátok el azt a köldökzsinórt. Értem én hogy neked helyes, kedves, aranyos a srác, de így, hogy te mindent megoldasz helyette, csak egy életképtelen, buliról-bulira járó, felelőtlen valakit nevelsz belőle, aki az anyja nyakán marad élete végéig, mert hogy nőt nem fog találni az fix. Lányt, csajt igen, de értelmes nőt, azt kizárt dolog.
Ami hasznos lenne neki: Nem fizetgetsz neki, elvágod a köldökzsinórt, és megmondod a fiadnak, hogy lesszíves addig nyújtózkodni, amíg az a bizonyos takaró ér. És felnőttként kezdjen el gondolkodni, mert az, hogy 27 évesen a féktelen buliknál, és anyuci pici fiacskája státusznál tart, az borzasztóan gyermeteg, és nagyon meg fogja később szívni.
Azért túlzásokba és a ló másik oldalára sem kell átesni!
De vedd észre, hogy 27(!!!) éves, felnőtt ember, tanuljon meg felelősséget vállalni magáért, és oldja meg az életét abból a pénzből, amit megkeres!
A "művészlélek fiadnak" keress egy jó partit és a felesége majd eltartja.
:)
Hegesztőként 120 Bp-n? A fiad hazudik. Vagy tényleg nagyon bénán hegeszt :)
Nem él meg ennyiből a leírt feltételek mellett? Ozorára menne? Rossz hírem van, a fiad valószínűleg drogozik.
Ozora? :D amelyikben mindennap töményen kábítószereznek?
Persze kérdező, a legnagyobb művészek mind kábítószer hatása alatt hozták létre a műveiket.
Egyedül lakik az albérletben, vagy másokkal közösen? Ahol én lakom (szintén Pest, úgy értem, Budapest pesti oldala), ott ennél magasabbak a bérleti díjak, és abban még nincs rezsi.
Én még nem vagyok szülő, és a szüleim annak ellenére nem segítettek volna ki így, hogy én nem szórtam a pénzt, hanem spórolós vagyok, úgyhogy nekem ennyi idősen az albérlet nem volt opció, félre kellett tennem a pénzt, és vettem saját lakást, amikor elég összejött. Én azért nem lennék ilyen, de a segítséget csak úgy biztosítanám a gyerekemnek, hogy ne szórja el, szóval ha ilyen gyerekem lenne, mint a fiad, nem támogatnám egy fillérrel sem. Ha látnám, hogy képes beosztani a pénzt, de időnként megcsúszik, például elutazna nyaralni valahova, de azt már nem tudja kiszorítani, akkor kisegíteném, de egy felnőtt alapvetően legyen önálló, és ne mástól várja el, hogy mindig kipótolják. Ha neki ez a kereset nem elég, keressen másodállást vagy másik munkát.
Én 31 éves nő vagyok, húszas éveimben végig gyűjtöttem (néha elutazni is költöttem, de nem szórtam a pénzt összevissza), 30 évesen lakást vettem, amit 35 éves koromig tehermentesre törlesztek, jelenleg egyedül tartom fenn magam, és ősszel 2 kuponos buszos utazásra megyek külföldre, amiből egyik sem kerül ennyibe, mint amennyit a fiad kér.
Utolsó: Nekem ezzel kapcsoltban az a véleményem, hogy más az, hogy támogatom a gyermeket, és megint más az, hogy helyette fizetek, és megoldok mindent.
Az előbbi ugyanis magába foglalja azt, hogy a gyermek önállóan tud létezni, de mivel (élet)pályakezdő, néha megszorul, kisegítem.
És megint más, hogy szinte a falatot is megrágom helyette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!