Neveletlen a párom gyermeke, mit tegyek?
Másfél éve tart egy párkapcsolatom. Eleinte nem volt semmi probléma, elfogadtam a 11 éves fiát, szerencsére nem volt köztünk nézeteltérés.
Mióta hozzájuk költöztem, már több, mint egy éve, folyamatos problémák akadtak, amit már nem tudok tovább elviselni.
Nekem nincs gyermekem, nem tudom, hogy mi a normális, de számomra már túrhetetlen.
Az, hogy a számítógép elől, ki sem mozdul, még a legkisebb probléma.Ha nem készítünk reggelit, inkább nem eszik egész nap, a ruháját szanaszét dobálja, ahelyett, hogy a szennyesbe tenné. Ha fázik, nem jut eszébe, hogy felvegyen egy pólót, és egyébként sem öltözik fel magától reggelente, ha iskolába megy. Esténként, hogy megfürödjön és fogat mosson, már-már könyörögni kell. Mindenért hisztizik, és sír, napjában többször, mert így akarja elérni amit akar. Nem képes velünk leülni vacsorázni, általában csak amikor mi végeztünk, akkor jut eszébe, hogy ő is éhes. Rendszerint, megbeszéljük mi legyen az ebéd, de állandóan csak túrkálja, blamálja, amiből már nagyon elegem van. Ezen kívül borzasztóan szemtelen, trehány, felemeli a hangját, amit úgy gondolom, hogy kicsit sem tehetné meg. Annyi tiszteletet nem ad meg nekünk, hogy ha hazaérünk, kijöjjön a szobájából és köszönjön.
Tényleg velem van a probléma, hogy ezt már nem tudom tovább elviselni?
Többször is szóltam a páromnak, hogy számomra ez aggnormális viselkedés, és a szüleimnek is ez a véleménye. Sajnos ők is többször felháborodtak, amikor egy-egy családi ebéd alkalmával szintén blamálni kezdett, vagy épp a tányérba feküdt.
Nem tudom mit tehetnék, de mostmár napról napra rosszabb a kapcsolatom a párommal is ezáltal, egyszerűen nem tudok már velük egy lakásban élni.
Párod mit mond a pszichológusra?
Ő tud neked, nektek segíteni.
Gyerek kezd kamaszodni tök normális, hogy megbolondul. Ez meg akkor is melós ha ideális lett volna eddig az élete.
Ez nehéz mindhármatoknak. Külső segítséggel,szeretettel, türelemmel, munkával rendbe hozható.
Adott egy 11 éves kiskamasz, aki alapjáraton feszegetné a határokat. Ehhez egy megváltozott családi felállás, az anyja valamiért nem, vagy ritkán törődik vele, az apjához odaköltözött egy másik nő.
Ez nem felmentés a kiskamasz esetleges tahóságára, sem az apa tehetetlenségére, csak egy más megközelítés. Nevelési tanácsadó, családterápia segíthetne, ehhez viszont kéne az apa belátása is. Próbáld meg meggyőzni, h hosszútávon mindhármótok javát akarod, és nem b*szogatni őt.
"Csak az elmúlt 2 hónapban kezdte el ezt."
Ezt hogy érted? 2 hónapja még normális gyerek volt, aztán bekattant? Én is egész nap kockulok, de azért, mert nincsen egy barátom se és valószínű, hogy súlyos depressziós vagyok. Mondjuk én nem vagyok ilyen neveletlen, de az részletkérdés. Szóval szerintem a probléma lelki eredetű, nem bírja feldaolgozni, hogy az anyja "le lett cserélve" egy "új nőre". Erről persze nem te tehetsz, akkor is ugyanígy viselkedne, ha más párja lenne a szerelmednek. Jó ötlet a pszihológus, talán segíteni fog. Addig is kitartást! :)
Egy kamaszlány
Ja te vagy az a " joindulatu " mostoha aki még irt par hete h elege van a mostohafiabol , es terhes stb ...
Hogy nem un mar teged a joisten , te gonosz némber ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!