Hogyan éli meg egy édesanya gyermeke kudarcát?
Figyelt kérdés
Az elmúlt időszakban rosszul teljesítettem a suliban, úgy érzem az anyám folyamatosan megkérdőjelez, és lenéz emiatt, pedig inkább biztatásra lenne szükségem. Eleget marcangolom én saját magam, nem kell, hogy más is éreztesse velem mekkora lúzer vagyok.2016. máj. 12. 13:28
2/9 anonim válasza:
Azt gondolod emiatt leszel lúzer, mert kaptál pár rossz jegyet? Ez semmit nem jelent az ég világon. Ne marcangold saját magad, fölösleges.
3/9 anonim válasza:
A legtöbb anya fájdalmasan, nem jó érzés ha a gyermekem nem boldog, nem kiegyensúlyozott.
4/9 anonim válasza:
teher alatt nő a pálma
nem babusgathat öröké ha nem akarsz csesztetést tegyél le valamit az asztalra
5/9 anonim válasza:
Én rossz jegy esetén abszolút vigasztalom és tudja, hogy bízom benne hogy ki tudja javítani. Soha nem csesztetem!!! Rossz jegytől én nem akadnék ki soha, az egyetlen ami földhöz vágna ha kipróbálna drogot vagy ilyesmit, de bízom benne, nem fog :-)
6/9 anonim válasza:
Ne is haragudj meg, de ha folyamat rosszul teljesítesz, azon nem a babusgatás segít meg az önsajnálat, hanem az, hogy tanulj vagy keress olyat, aki tud téged korrepetálni.
7/9 anonim válasza:
Egy anyának a gyereke kudarca fájdalmasabb, mint az esetleges saját sikertelensége, hidd el!
Minden anya a gyerekében szeretné megvalósítani a saját be nem teljesedett álmait, kijavítani a saját hibáit és összességében azt szeretné, ha a gyerek többre vigye, mint ami neki sikerült.
Te is így leszel vele, ha szülő leszel! :)
Tanulj, ne okozz csalódást neki és később hálás leszel, hogy ezt megkövetelte tőled.
Akárhogy is érzel, hidd el nem néz le, hanem szeret téged, az életénél is jobban, .... legfeljebb az eszközei nem a legdiplomatikusabbak, de a célja mindenképp a te javadat szolgálja.
Sikeres vizsgákat, jó bizonyítványt kívánok! :)
8/9 anonim válasza:
Sajnos én is hasonló cipőben járok. Engem kifejezetten nem szeretnek a szüleim, már beszélni sem szeretnének velem önszántukból. És miért biztos hogy ez ezek miatt van? Mert a testvérem mindig mindenben jól teljesített, és vele merőben máshogy bánnak..Már azt is fontolgatta a család hogy bentlakásos iskolába adjanak. Krónikus fejfájásaim lettek, mivel ez az egész életemet vegig kísérte..a magány, szülői gondoskodás/szeretet hiánya, lenézés, mindennapi veszekedés, verések. Az egészségügyi állapotom miatt (fejfájások) rendszeresen kórházba kerültem. Ahol természetesen inkább csak a barátom látogatott. Annyit voltam kórházban hogy magántalulóvá írattak át. Pszichologushoz kerültem (és még járok a mai napig is). Beszéltek mindkét szülőmmel és beismerték hogy ezeket nem csak kitalálom/túlzok..Minden szülő él meg kudarcokat, viszont sajnos sokan helytelenül kezelik. És ezzel a gyereküket nem előrébb viszik, hanem hátráltatják, vagy súlyosabb esetekben bántalmazzák fizikailag, szellemileg. Remélem kevés ilyen szülő van mint az enyémek, akik azt hiszik teherbe esve, hogy a gyerekük élete csak szivárványból és egyszarvúkból fog állni, és sosem szorulnak semmilyen segítségre/támogatásra. Sajnos a gyerekek nem nevelik fel magukat és ezzel nincsenek tisztában.
9/9 anonim válasza:
Anyától függ. Az enyém mindig megsértődött, mintha csak azért nem nyertem volna meg azt a versenyt, azért nem írtam volna hibátlan dolgozatot (5-ös volt csak nem hibátlan), azért nem lettem volna olyan szép, mint xy gyereke mert ezzel őt akarom bosszantani. Ilyenkor napokig nem szólt hozzám, kidobálta a cuccaimat, amiket szerettem, mérte az időt hogy kések-e az iskolából hazafelé stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!