Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Neveletlen a párom gyermeke,...

Neveletlen a párom gyermeke, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Másfél éve tart egy párkapcsolatom. Eleinte nem volt semmi probléma, elfogadtam a 11 éves fiát, szerencsére nem volt köztünk nézeteltérés.

Mióta hozzájuk költöztem, már több, mint egy éve, folyamatos problémák akadtak, amit már nem tudok tovább elviselni.

Nekem nincs gyermekem, nem tudom, hogy mi a normális, de számomra már túrhetetlen.

Az, hogy a számítógép elől, ki sem mozdul, még a legkisebb probléma.Ha nem készítünk reggelit, inkább nem eszik egész nap, a ruháját szanaszét dobálja, ahelyett, hogy a szennyesbe tenné. Ha fázik, nem jut eszébe, hogy felvegyen egy pólót, és egyébként sem öltözik fel magától reggelente, ha iskolába megy. Esténként, hogy megfürödjön és fogat mosson, már-már könyörögni kell. Mindenért hisztizik, és sír, napjában többször, mert így akarja elérni amit akar. Nem képes velünk leülni vacsorázni, általában csak amikor mi végeztünk, akkor jut eszébe, hogy ő is éhes. Rendszerint, megbeszéljük mi legyen az ebéd, de állandóan csak túrkálja, blamálja, amiből már nagyon elegem van. Ezen kívül borzasztóan szemtelen, trehány, felemeli a hangját, amit úgy gondolom, hogy kicsit sem tehetné meg. Annyi tiszteletet nem ad meg nekünk, hogy ha hazaérünk, kijöjjön a szobájából és köszönjön.

Tényleg velem van a probléma, hogy ezt már nem tudom tovább elviselni?

Többször is szóltam a páromnak, hogy számomra ez aggnormális viselkedés, és a szüleimnek is ez a véleménye. Sajnos ők is többször felháborodtak, amikor egy-egy családi ebéd alkalmával szintén blamálni kezdett, vagy épp a tányérba feküdt.

Nem tudom mit tehetnék, de mostmár napról napra rosszabb a kapcsolatom a párommal is ezáltal, egyszerűen nem tudok már velük egy lakásban élni.

2016. júl. 27. 10:22
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
86%

A problémás gyerek kezelése a szülőnek sem könnyű. De neki legalább ott van a tény, hogy a saját gyereke, tehát mindennek ellenére ugyanúgy tudja szeretni. Ez egy kívülállótól érthetően nem várható el. Kívülálló alatt pedig értem azt, aki nem vérrokona a gyereknek.

Nincs kérdés: menni kell. Magadat teszed tönkre ha maradsz.

2016. júl. 27. 10:48
 12/39 anonim ***** válasza:
10%
Nyilván rosszul esik neki is h nem az édesanyjával hanem egy majd csak idegen nővel kell elnie.A gyerek szemszögéből is néha gondolkodni kellene,meki is lelke,ne mindig magyarokra gomdoljatok.Remelem elvaltok és lesz egy normális anyja annak a szegény gyereknek nem egy ilyen rinyáló..
2016. júl. 27. 10:53
 13/39 anonim ***** válasza:
68%

Bocsi, hogy ezt mondom, de neked igazából nem a gyerekkel van a bajod, hanem a pároddal. A gyerek pontosan úgy viselkedik, ahogy a szülei "nevelték" és bántak/bánnak vele. Az lenne a csoda, ha a leírtak ellenére semmi gond nem lenne szerencsétlennel.

Értem, hogy egyszerű a gyereket utálni, de gondold végig, hogy kinek a hibájából jutottatok idáig... Ez viszont felvet egy másik kérdést: Te szeretnél gyereket? Ha igen, akkor ilyen apát szeretnél neki? Nem mondom, hogy szakíts holnap és rúgj fel mindent azonnal, csak gondold ezt át.

2016. júl. 27. 10:55
 14/39 anonim ***** válasza:
76%

12: Ha nem tűnt fel, ő lenne normális anyja, csak a gyerek nem hagyja. Miért lenne jó, ha szétmennének? Másik nővel is ilyen lenne a gyerek.

Azért mert valaki elvált, örökre egyedül kell lennie? Soha nem lehet új párja? Inkább örülne a gyereke, hogy apukája foglalkozik vele. Mert nem anyukájával él. Most ezért apukája örökre maradjon egyedül?

2016. júl. 27. 10:56
 15/39 anonim ***** válasza:
92%

Addig nem volt veled gondja a srácnak, amíg nem költöztél oda.

Azóta van.

Vagy addig nem zavart, ahogy viselkedik, nem találkoztatok eleget, hogy ezek kiderüljenek, és most pedig igen.

Nem mindegy.

Másrészt: neked nem tiszted nevelni a gyereket, bármennyire is gonoszul hangzik. De ez akkor is így van. Szólj a párodnak, hogy mi nem tetszik, és ezen változtasson. Ő sem háríthatja rád a nevelést, hiába gondolja úgy, hogy te vagy a "pótanyuka", ha a gyereke nem így áll hozzá.

A kaját egy időben az én gyerekem is túrta meg kritizálta, én meg szépen felállítottam az asztaltól, és mehetett a szobájába. Enni akkor lehet, mikor mi eszünk, vagy csinál valamit magának, de nem ugrálok külön, az anyja vagyok, nem a csicskája.

A hisztire is az a megoldás, hogy kiröhögöd és otthagyod. Addig van cirkusz, amíg van közönség. És neki az is jó, ha kiakadsz.

Az én kölykeim is ezt eljátsszák az apjuk új nőjével: direkt kiakasztják, mert nem bírják a csajt.

Nyugodtan tudatosítsd otthon, hogy nem kell téged a kissrácnak szeretnie, de a tiszteletet megadni egymásnak kötelező. És OK, nem vagy az anyja, és ebből kifolyólag nem vagy köteles úgy tenni: nem kell ellátnod, nem kell mosnod rá, és nem kell pátyolgatnod, ha épp beteg. Oldja meg a gondjait, vagy kérje az apja segítségét.

Amennyiben úgy gondolják, mégis csak jobb lenne, ha egy család lennétek, akkor viselkedjenek is úgy. Vagyis a te szavad is számít, a te kérésed is figyelembe veszik, és nem azt várják, hogy kiszolgáld a két "kant".

Mert jelenleg az a helyzet, hogy !mindkettőnek! addig vagy jó, amíg teszed a dolgod csendben, és körbe ugrálod őket.

2016. júl. 27. 11:03
 16/39 anonim ***** válasza:
98%

Menj el nevelési tanácsadóba, mondd el, mi a helyzet, és kérj tippeket, hogyan kezeld.

Amit én tennék: próbálnék vele beszélgetni, érdeklődnék, mit játszik a gépen, hogy működik a játék, hol tart benne. Ha csak a negatívumot kapja az egész napi ténykedése miatt (bármilyen jogosan), ne számíts együttműködésre. Beszélnék vele arról is, hogy ez a helyzet, amiben éltek, adott, te szeretnéd kihozni belőle a maximumot, hogy mindenki jól érezze magát, de ehhez kell az ő együttműködése is. Kössetek kompromisszumokat, ha ő nem éhes akkor, amikor vacsiztok, toljátok későbbre, vagy hadd egyen külön, nem dől össze a világ. Ha nem tetszik neki a kaja, amit megbeszéltetek, mondd neki, hogy nyugodtan fejezze be az evést, nem kötelező elfogyasztani. Ha nem viszi ki a szennyest, akkor nem mosod ki, ezt közöld vele előre, higgadtan, mosás előtt kérdezd meg, kint van-e minden szennyese, de ne szedd össze utána, és ne iktass be plusz mosást. Van ismerősöm, aki minden gyereke szobájába betett egy szennyestartót, megmutatta, hogy működik a mosógép, és ennyi, ha kell neki tiszta holmi, előbb-utóbb összekapja magát.

Hisztikre, bőgésre nem kell reagálni, ha higgadt maradsz, és látja, hogy nem ér el eredményt, abbahagyja. Esti fürdés, fogmosás: nincs könyörgés, csak annak közlése, hogy koszosan, büdösen nem fekszik be az ágyba, a saját fogaival meg könnyebben boldogul, mint protkóval, nem nektek tesz szívességet, ha ápolja őket.

Reggeli öltözéket készítsétek ki együtt, előző este, nincs könyörgés, pontos indulás van. Ha félmeztelenül megy, az ő baja, másnap már fel fog öltözni.

Ezekhez persze kéne a párod is, met ha ketten kétfelé nevelitek, abból csak anarchia lesz, úgyhogy első körben vele kéne megbeszélned. Nem általánosságokat, hanem ezeket a konkrét dolgokat, egyezzetek meg, és tartsa is be, hogy innentől ez így működik, te jót akarsz a gyereknek. Az sose jó tárgyalási alap, hogy "a te gyereked elviselhetetlenül neveletlen", még akkor se, ha igaz.:-)

2016. júl. 27. 11:05
 17/39 anonim ***** válasza:
57%

Te, szerintem ez, aki itt írogatja a válaszokat, hogy ő is utálná a másik nőt, meg lehetne normális anyja stb, szerintem ő a párod gyereke. Pont úgy hisztériázik, mint egy sebzett lelkű, mérges 11 éves.

Egyébként, főleg fiatalon, de amúgy is, alapszabály, hogy ne kezdj olyannal, akinek gyereke van. Pláne, ha nagyobb. Vagy a gyerek lesz ilyen hisztis kis ganéj, vagy az exfeleség / exférj fog belekavarni mindenbe. Vagy mindkettő. Vannak olyan nagyon ritka és csodálatos esetek, amikor az ex nincs a képben, a gyerek pedig elfogadja és szereti is az új szülőt, de ez tényleg nagyon ritka. Olvastam itt már olyan kérdést is, ahol tizenpár évnyi békés harmónia után jött rá a kamaszlányra a "te nem vagy az igazi anyám" hiszti.

Szóval, akármilyen jó pasi is az apja, a gyerek miatt ne szúrd el az egész életed. Még nagyon fiatal vagy, még bőven van időd olyan férfit találni, akinek nem lóg a nyakán kolonc.

2016. júl. 27. 11:17
 18/39 anonim ***** válasza:
97%

egy bizonyos pontig a szülő új párjának nincs joga beleszólni a gyereknevelésbe.

de onnantól kezdve,hogy te is velük élsz, te mosol, te főzöl rájuk, közös kasszán vagytok stb és komolyan terveztek egymással, onnantól kezdve szerintem érthető,hogyha neked is van beleszólásod a nevelésébe. elvégre többet vagy vele mint a saját anyja. ő biztosan nem fogja nevelni a távolból, max kényezteti arra a pár órára amíg találkoznak.

szóval szerintem jogosak az aggályaid. ha a párod szerint neked ehhez semmi közöd és nem hagy neked beleszólást,akkor én nem értem miért vagy még vele. kínlódjon akkor egyedül a kölykével.

mert az nagyon nem fair,hogy te is megadsz mindent a gyereknek, mégsem mérvadó a véleményed a nevelésével kapcsolatban.

2016. júl. 27. 11:40
 19/39 anonim ***** válasza:
87%
Kamaszodik, próbálj nerm tudomást venni róla mert mivel szólsz mindenért ezért direkt csinálja hogy idegesítsen, és egy idő után normálisabb lesz akkor ülj le vele beszélgetni anélkül hogy fel emelnéd a hangod, és ledvesen beszélj hozzá és majd észre fogja magát venni
2016. júl. 27. 11:49
 20/39 anonim ***** válasza:
75%
Biztos leleszek pontozva, mert mondjuk 14 eves vagyok, de szerintem azert csinalja ezt veled mert utal. En is ilyen vagyok a szuleim parjaval, mondjuk en szoktam koszonni, meg nem vagyok direkt bunko, de nem rajongok ertuk. A parod majd megneveli, ha akarja, de szerintem nem tudsz mit csinalni, csipobol ellenseg vagy neki, keruld el! Majd idovel talan megszeret. Ha meg nem, nem a te gyereked, ne foglalkozz vele, es ne vedd magadra mert barki lenne az apjaval ugyis utalna, szoval nem tehetsz rola.
2016. júl. 27. 12:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!