Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyes anyukák miért nem...

Egyes anyukák miért nem bírnak ki egy kis időt se a gyerekük nélkül?

Figyelt kérdés

Nem provokálni szeretnék, de ezt nem bírom megérteni.

-Esküvő

-Diplomaosztó

-Szalagavató

-Temetés

-Évnyitó

-Színház

Ezeknél már mind átéltem azt, hogy pár anyuka magával hozta a babáját, akik végigordították az egész műsort. Esküvőn még a boldogító igent sem lehetett hallani, mert állandóan visított 2-3 baba. Rokonunk temetésén is ugyanez volt, de ott még szaladgált is pár kisgyerek, az anyuka meg utánuk, kb mintha játszótéren lettek volna, nem is temetésen.

Miért kell a kisgyereket ilyen helyekre elhozni, amikor egyrészt úgysem élvezi/érti ezeket, másrészt úgysem bír egy kisgyerek/baba nyugodtan végiglenni (nagy átlagban) több órát?

Nem hiszem el, hogy 1-2 órára nem lehet bébiszittert fogadni, vagy valami.

Én például dédimamám temetésén nem voltam ott, pedig nem baba voltam már, hanem 3 éves, és anyum is mondta, hogy azért, mert úgysem értettem volna, és nem bírtam volna végigállni az egészet. Egyik ismerősöm gyereke is olyan volt, hogy mindig sírt, de az ismerősöm mondta, hogy ha nem tudna bébiszittert vagy valakit keríteni addig, akkor ő sem menne el, mert nem rontaná el másnak az örömét vagy hasonlók, hogy egész végig babaordítást kelljen hallgatnia.

Rokonék, akiknek az esküvője volt, utólag mondták, hogy ha most szerveznék, akkor biztos, hogy kikötnék, hogy a gyerekeket ne hozzák el, mert nem elég, hogy úgysem bírják ki az egészet, de akkor az anyjuk még rá se szól.

Ti mit gondoltok erről a jelenségről? Mi a véleményetek? Titeket idegesít?

Miért van sok anyuka (tiszt.kiv.) szó szerint rágyógyulva a gyerekre?

2016. júl. 25. 10:21
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
25%

Ezekre nem való kicsi gyerek:

- színházba, felnőtt előadásra

- évnyitóra

- diplomaosztó ceremóniára

- távoli rokon, ismerős temetésére

- szalagavatóra

Esküvőre, keresztelőre minden további nélkül, persze körültekintően megválasztva az elhelyezkedést. Voltam másfél éves gyerekkel is esküvőn, semmi gond nem volt, ötévessel végigültem komolyzenei koncertet, 2,5 évessel templomi orgonahangversenyt (3 különböző gyerek:-)). Nevelés kérdése, meg persze tapintaté, úgy helyezkedtünk, hogy ha elunja magát a gyerek, és halkan jelez, azonnal kimehessünk úgy, hogy a lehető legkevesebb embert zavarjuk meg. Sajnos, temetésen is voltam ötévessel (és a tesóival, de ők már nagyobbak voltak), senki gyászát nem zavarta meg, miután a saját édesapja volt az elhunyt, csendben végigsírta az egészet.:(

2016. júl. 27. 20:14
 22/25 anonim ***** válasza:
82%

Azért a felsorolt helyek közt is van különbség. Színházba, moziba nem viszek gyereket, csak megfelelő korút, megfelelő előadásra (ha jól rémlik, 4 évesen voltam először színházban gyerekelőadáson és moziban is valami Disney mesén). A kétévesemet eszembe nem jutna bevinni a Ványa bácsira, ha már színházba megyek, én sem azt akarom hallgatni, h anyaanyaanyaaaaaaaaaaaa...

Temetésre nem vinném egyáltalán, nem neki való. Kicsit nagyobbal meg lehet már hátul állni, hangayon unja a banánt, elmenni sétálni.

Diplomaosztó, ez attól függ, mennyire közeli családtag, mennyire fontos, h én elmenjek, ha másra nem tudom rábízni, ki tudunk e menni szükség esetén. Esküvő is a meghívótól függ, egy barátnőmnek most lesz, ő már eleve úgy hívott, h nyugodtan vigyem a gyereket, lesz több is, játszósarkot csinálnak meg anyámtyúkja. Ide szívesen elviszem, ha tudnám, h gond lenne, nem vinném, megoldanám, h vigyázzanak rá.

Keresztelő szerintem nem annyira probléma, az ünnepelt is kicsi gyerek.

Intelligens szülő azért szerintem mérlegel, h adott helyen milyen körülményekre lehet számítani, van e vészforgatókönyvre lehetőség (kimenni pl), és azután dönt.

2016. júl. 31. 14:42
 23/25 piroska és a farkas ***** válasza:
68%
Szerintem elöszõr is tegyünk külõnbsèget: nem mindegy, hogy egy esküvön/ diplomaosztòn/ temetèsen sìr egy kisbaba akit aztán próbálnak nyugtatni , vagy üvölt egy 3 èves ès misolyogva nèzik a szülei. Ami engem illet, szerintem van jónèhäny olyan gyermeki megnyilvánuläs ami kicsit sem akadàlyozta meg, h az esküvönk meghitt ès boldog legyen. Termèszetesnek vettük, h akiket családkènt hìvtunk azok családkènt jõnnek, nem vàrtunk csöndet, ès biztunk a szülökben, hogy ha szüksèges, megnevelik a gyereküket. A gond tehät nem az, ha elhozzák, hanem ha mindent engednek nekik. Az olyan esemènyekre mint szinhàz, koncert mi akkor megyünk, ha a kislänyunk felügyelete megoldott. Se neki nem valo, se a muveszek munkajat nem akarom tonkretenni. Ha nem megoldott a felugyelete akkor pedig az ilyet kihagyom.
2016. júl. 31. 14:57
 24/25 anonim ***** válasza:
3%
Inkább az a szánalmas, ha egy anya mindig lepasszolja a gyerekét. Egy normális nőnek a gyereke a legfontosabb.
2016. júl. 31. 17:07
 25/25 anonim ***** válasza:
80%
Persze, hogy a gyereke a legfontosabb, de egyrészt épp ezért ne vigye olyan helyre, ahol úgyis csak nyűgös lesz, másrészt attól még a többi családtagja is fontos, akinek az esküvőjére megy.
2016. szept. 5. 03:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!